mysiek13 Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 (edytowane) Kupować czy nie, odwieczny dylemat , to teraz podpowiedź kupować, raz będzie droższe, dwa to jednak shorty czyli szybciej wklepują się formy, trzy czemu nie "nalepki" w połowie nakładania, jak pisałem bardzo pozytywnie jestem zaskoczony ich jakością, polecam choć zastanawiam się do czego mogą być numery 61 i 62, bo i instrukcja na ich temat milczy a jest ich dużo... Może ktoś lepiej obeznany i klejący w 48 pomoże? Edytowane 30 Października 2021 przez mysiek13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 wygląda na prawdę dobrze, miło się tu zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Powoli do przodu, wash szary poszedł i co ciekawe zdjęcia bardzo mocno przejaskrawiły efekt... dodatkowo drobne poprawki krawędzi natarcia, kolorki na detalach zielone i czerwone oraz przemalowałem osłony kadłuba przy działkach z gun metal na steel, bo były dla mnie za ciemne... Wieczorem wnęki podwozia głównego i chyba montaż podwozia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Wygląda elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Bardzo ciemne Ci wyszły klapki luków inspekcyjnych, hamulce aerodynamiczne i te klapki na nosie samolotu. Zerknąłem sobie na zdjęcia Su-7 z czasów służby i na nich te elementy nie były tak ciemne, praktycznie się nie różniły od reszty płatowca. Co ciekawe na jednym ze zdjęć hamulce aero były widocznie jaśniejsze od kadłuba. Generalnie jednak model bardzo fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Właśnie aparatem w telefonie fotki były robione i on bardzo podbija kontrast, zarówno washa jak i tych paneli... Wash jest jasny szary a wygląda jak czarny, panele są steel, Suczka alu i jest naprawdę nieduża różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 A to 0I z jednej, a I0 z drugiej strony to tak ma być? Pytam bo nie znam się, ale wygląda mi to na numer taktyczny. Bardzo ładnie Ci te prace idą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 46 minut temu, Jery napisał: A to 0I z jednej, a I0 z drugiej strony to tak ma być? Oj, zdecydowanie nie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 No i niestety jest mega babol i z tym nic nie mogę zrobić, kalka była pojedyncza, a poszedł na nią już lakier bezbarwny Dzięki Panowie za czujność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Zamów nową kalkomanię u Mr. Decal. Tą złą zmyj/ zeszlifuj do najbliższych lini podziałowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Predzej niech uderzy do IBG czy kto tam jest dystrybutorem na Polske czy zalatwi nowa kalke. Wyrob od Decala bedzie mial inna barwę czerwieni bo jest drukowany z triady a nie z pantonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 Spróbuję do Modelsvita napisać... A jak nie to może szablon.... Albo spróbuję coś dopasować z modelmakera i innych... A można prosić o jakiś kontakt do Mr decal Marku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 21 minut temu, mysiek13 napisał: można prosić o jakiś kontakt do Mr decal Będę pierwszy https://mrdecal.zolnierowi.cz/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 W dniu 29.10.2021 o 09:54, Matys napisał: Powiem, że w sumie mnie ten samolot jakoś nieszczególnie kręcił, ale ten warsztat sprawił, że prawdopodobnie sobie też sprawię ten model. Dokladnie to samo mam ochotę napisać Kibicuję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 10 godzin temu, mysiek13 napisał: można prosić o jakiś kontakt do Mr decal Marku? .... już wyżej podano. Jeżeli masz obawy o zgranie koloru to zrobi Ci też maski Wtedy sam sobie dobierzesz . Mr. Decal jest też na forum: Fiedotow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Jeśli zainwestujesz w 2 koperty oraz dwa znaczki pocztowe będziesz właścicielem oryginalnych kalkomani.Czekam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Jak patrzyłem na zdjęcia 01 w internetach to jest tam inny krój cyfr, ale nie wiem czy to ten sam egzemplarz? Może warto to jeszcze sprawdzić przed podjęciem kroków ratunkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 4 godziny temu, em napisał: Jeśli zainwestujesz w 2 koperty oraz dwa znaczki pocztowe będziesz właścicielem oryginalnych kalkomani.Czekam na pw. Pięknie dziękuję, zaraz piszę priva i zdecydowanie się zrewanżuję Godzinę temu, Jery napisał: Jak patrzyłem na zdjęcia 01 w internetach to jest tam inny krój cyfr, ale nie wiem czy to ten sam egzemplarz? Może warto to jeszcze sprawdzić przed podjęciem kroków ratunkowych. Masz rację, bo ten krój cyfr był zmieniany kilkukrotnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 W oczekiwaniu na nową 01 dół dostał bezbarwny i trochę detali do podstawki, drabinka pożyczona od młodszego brata 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Super będą wyglądać te dodatki - naprawdę prowokujesz mnie do zakupu tego zestawu Niech no tylko wjedzie galeria końcowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Suczka to jest gieroj nie mojewo romana ale obserwuję z zainteresowaniem. Ładnie wychodzi, ciekawa relacja. Mógłbyś się pochwalić co to za lampka Ci przyświeca i jaki uchwycik tm widzimy i czy je polecasz? Pozdrawiam, Michał Edytowane 23 Listopada 2021 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 Uchwyt /podstawka jest od Piotra Kochańskiego z fejsowej grupy Erniego, giełda modelarska. Bardzo polecam, super kontakt, szybka dostawa, solidny sprzęt. Lampa z allegro, z kategorii kosmetycznych do malowania paznokci, również polecam, bardzo stabilna, dobre światło choć niestety nie tania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 Prace nad podstawką w oczekiwaniu na nową 01, ciemnoszare "uszczelnienia" łączeń płyt i jakieś plamki na betonie dojdą wieczorem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Tak se poprzeglądałem fotki naszych Su-7 i znalazłem trzy różne wersje czcionki numeru 01. Edytowane 27 Listopada 2021 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) I ta środkowa najbliższa jest kalce zaproponowanej przez Modelsvit... Edytowane 27 Listopada 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi