kopernik Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Darmowy magazyn od Eduard. Ciekawe, czy doczekamy się u nas takiego darmowego wydawnictwa Dodam, że wygląda lepiej od naszych płatnych ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 20:27, kopernik napisał: Darmowy magazyn od Eduard. Ciekawe, czy doczekamy się u nas takiego darmowego wydawnictwa Dodam, że wygląda lepiej od naszych płatnych ! Bardzo dobra inicjatywa. Klejenie modeli to dla wielu tylko element szerszych zainteresowań. Historia i technika są u mnie równie ważne jak doskonałość plastikowych częsci. Jeśli ktoś kiedyś pisał o pracy nad odbiorem naszego hobby w powszechnej świadomości, to jest to jedna z dróg dla zwiększenia prestiżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Z kupowaniem modeli trochę przyhamowałem, za to ruszyłem z uzupełnianiem księgozbioru. Kilka dni temu kupiłem, dziś niezastąpiony paczkomat wydał i mam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 W-3A WWP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Od jakiegoś czasu producenci modeli nie wypuszczają nic dla mnie, a cos kupować trzeba. Taka choroba Wolne moce przekierowałem do działu literatura. Szczególnie upodobałem sobie szybowce. Książek przybyło cztery i sukcesywnie będę się nimi chwalił. Dodam, że płaciłem za nie zaskakująco mało ! Można jednak wydawać książki po POLSKU w przyzwoitej cenie. Oczywiście piję do jednego z zacnych wydawnictw Książka super ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2022 Share Napisano 19 Sierpnia 2022 Wrzucam, za namową Kolegi @kopernik pozycję z serii: "Biblioteka historyczna Instytutu Lotnictwa" "Tadeusz Sołtyk - Wizjoner i konstruktor polskich samolotów" A z uwagi na poszukiwania Kolegi @Artek82 za przykładowe strony posłużył LWD Żuraw. Dodam, że wszystkie opisane konstrukcje są okraszone zdjęciami i rysunkami, jak dobra kasza skwarkami 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Sierpnia 2022 Share Napisano 19 Sierpnia 2022 5 minut temu, Grzes napisał: A z uwagi na poszukiwania Kolegi @Artek82 Podziękował bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 W dniu 19.08.2022 o 09:59, Grzes napisał: Wrzucam, za namową Kolegi @kopernik pozycję z serii: "Biblioteka historyczna Instytutu Lotnictwa" "Tadeusz Sołtyk - Wizjoner i konstruktor polskich samolotów" A z uwagi na poszukiwania Kolegi @Artek82 za przykładowe strony posłużył LWD Żuraw. Dodam, że wszystkie opisane konstrukcje są okraszone zdjęciami i rysunkami, jak dobra kasza skwarkami No i przekonałeś mnie do kupna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Kolejny tzw chwalipost. Wspominałem o zakupie kilku książek (4) o szybowcach. Oto kolejna "Szybowce Kocjana". A co robi Lighting na okładce ? O tym przeczytacie na ostatnim zdjęciu. Książka, jak cała "seria" to w zasadzie pozycja obowiązkowa dla każdego entuzjasty polskiego lotnictwa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeszcze jedna pozycja z Wydawnictwa Militaria. W cz.1 jako ciekawostka -wyczytałem że były plany i rozmowy w sprawie zakupu SM-79B (wersja dwusilnikowa) dla lotnictwa polskiego Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez hamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, hamp napisał: Jeszcze jedna pozycja z Wydawnictwa Militaria. Cz.1 jak ciekawostka -wyczytałem że były plany i rozmowy w sprawie zakupu SM-79B (wersja dwusilnikowa) dla lotnictwa polskiego Mam chyba tą samą monografię ( Nr 111 ) ale jakoś nie przypominam sobie wspomnienia o polskim wątku. Możesz wkleić ten fragment tekstu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 To nowe wydanie, na nowo napisane. Informacja na temat oferty poparta fotokopią dokumentu do oferty nr.4510 z 2.05.1938 24 maszyny + ew. licencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Wątek szybowcowy p. Andrzeja Glassa cd. Szybownictwo polskie 1928-1939. Fragment opisu : Na ponad 200 stronach zilustrowanych 380 zdjęciami Andrzej Glass przedstawia zarys historii polskiego szybownictwa do 1939 roku. To historia od pierwszych lotów Grzeszczyka pod Złoczowem na szybowcu CW-I konstrukcji Czerwińskiego, poprzez odkrywanie i budowę ośrodków szybowcowych, organizację corocznych zawodów (prekursorów Mistrzostw Polski) po wybuch wojny i losy szybowców po jej wybuchu. Lata 1928-39 to okres bardzo dynamicznego rozwoju szybownictwa i wzrostu jego powszechności co stworzyło fundament dla powojennej popularności sportu i jego osiągnięć po dziś dzień. Format: 210 mm x 297 mm (A4) Okładka: miękka Stron: 210 (liczne czarno-białe zdjęcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) U Stratusa wyjdzie nowa publikacja? podejrzewam że PW 34 w formacie ksiażkowym...o MiG-15 jednomiejscowych we Polsce Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Godzinę temu, em napisał: U Stratusa wyjdzie nowa publikacja? podejrzewam że PW 34 w formacie ksiażkowym...o MiG-15 jednomiejscowych we Polsce Toż ta książka już jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Nie, seria,, Samolot po polsku,, Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 PW miał 108 stron, a nowa będzie miała 188. PW jest bardziej o malowaniach, Samolot po polsku bardziej o konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 (edytowane) Może i więcej stron, tylko porównaj formaty wydawnictw...plus malowanki. Stąd róznica.... Edytowane 1 Września 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Czyli co, bo nie rozumiem? Jedno i drugie jest w A4. W PW są duże zdjęcia i kolorowe profile W Samolot po polsku też są duże zdjęcia i rysunki z instrukcji plus trochę profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Trochę literatury dzisiaj odebrałem z poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Ma Ktoś nowe wydanie Lublina z Kagero? Jak z jakością zdjęć, poprawili, coś dodali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Nie znam pierwszego wydania, ale według recenzentów zdjęcia są ok, rysunki barwne i plany też bez zarzutu. Podobno jedyny problem to klejenie książki ( zdjęcie z netu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Ostatnia pozycja z moich zakupów szybowcowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi