Kapitan_Kurt Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Jako, że jest czas i są warunki, a do tego posiadana jest dokumentacja zdjęciowa, to jak tego nie wykorzystać? Model to nowy T-72 z wnętrzem, z którego wykorzystuję tylko przedział napędowy. Tak i powoli jest robione tyle w temacie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 Rozważam budowę tego modelu, dlatego będę podpatrywał. Szkoda, że nie planujesz złożenia kompletnego wnętrza. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 24 Lutego 2021 Autor Share Napisano 24 Lutego 2021 39 minut temu, i1117 napisał: Rozważam budowę tego modelu, dlatego będę podpatrywał. Szkoda, że nie planujesz złożenia kompletnego wnętrza. Powodzenia! Nie widzę sensu w wkładaniu tak szczegółowego wnętrza, gdy tak nie wiele będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Hm. wygląda fajnie. A jak wyglądają detale zewnętrzne w porównaniu do Tamiya lub Trumpetera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Taka bardzo oszczędna w słowach relacja... Jak oceniasz zestaw w stosunku do wcześniejszych dostępnych na rynku modeli *), no i co chcesz z niego "wystrugać" - T-72 czy Twardy ? *) pytam jako posiadacz modelu tamiy (z dodatkami) i trumpetera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 43 minuty temu, martinello napisał: Taka bardzo oszczędna w słowach relacja... Jak oceniasz zestaw w stosunku do wcześniejszych dostępnych na rynku modeli *), no i co chcesz z niego "wystrugać" - T-72 czy Twardy ? *) pytam jako posiadacz modelu tamiy (z dodatkami) i trumpetera Godzinę temu, johnrambo napisał: Hm. wygląda fajnie. A jak wyglądają detale zewnętrzne w porównaniu do Tamiya lub Trumpetera ? Trumpetera nie miałem w rękach, więc się nie wypowiem, natomiast porównując do Tamiyi powiedziałbym, że jest na równym poziomie, no może AH ma niewiele więcej szczegółów w postaci spawów itp. Napewno gorzej wypadają koła jezdne w porównaniu do Tamki. Będzie Twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Ciąg dalszy... Najpierw potraktowałem kadłub roztworem Tamiya Basic Putty z Mr. CementS. Potem położyłem imitację spoin z Tamiya Epoxy Putty, a na końcu wykonałem Erawę, z którą było dużo przygód... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Wspaniała maszyna Ci wychodzi. Pamiętaj o wymianie gąsienic na Diethla i kół napędowych od Leoparda 2 Te pasują-są ruchome i w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 U mnie będą radzieckie stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Te pasują-są ruchome i w dobrej cenie. Jeżeli są dedykowane do M109 A3 G/ GE to są za wąskie. Co do pracy, rób odlewy, biorę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 11 minut temu, Tomek Mroczkowski napisał: Jeżeli są dedykowane do M109 A3 G/ GE to są za wąskie. Co do pracy, rób odlewy, biorę 2 Zaczekaj, aż wypuszczą tego stwora, łatwiej z tego będzie wyrzeźbić naszego TWARDEGO. Ja z tego spróbuje coś zrobić- jak się da oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 21 minut temu, Tomek Mroczkowski napisał: Jeżeli są dedykowane do M109 A3 G/ GE to są za wąskie. Co do pracy, rób odlewy, biorę 2 Jeżeli mi udaje się wystrugiwać Peteka, to Tobie też się uda 7 minut temu, robertmodelarz napisał: Zaczekaj, aż wypuszczą tego stwora, łatwiej z tego będzie wyrzeźbić naszego TWARDEGO. Ja z tego spróbuje coś zrobić- jak się da oczywiście. Co to wtedy będzie za przyjemność z wycinania Erawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 10 minut temu, robertmodelarz napisał: Zaczekaj, aż wypuszczą tego stwora, łatwiej z tego będzie wyrzeźbić naszego TWARDEGO. Ja z tego spróbuje coś zrobić- jak się da oczywiście. To póki co żadna zapowiedź, nie nastawiałbym się na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 Dzisiejszy dzień upłynął na pracy z osłonami lamp. Dodałem też brakujące spoiny. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Widać poważne podejście i czystą precyzyjna robotę - będzie co oglądać! Powodzenia Panie Kapitanie i czekam na więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 16 godzin temu, TAW napisał: Widać poważne podejście i czystą precyzyjna robotę - będzie co oglądać! Powodzenia Panie Kapitanie i czekam na więcej. Powinno być Jawohl Her Kapitan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Jeśli już to raczej Herr Hauptmann. A tak na poważnie to projekt wygląda na arcyciekawy i z mojej bajki więc już szukam miejsca na widowni. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Przeżywam deja vu. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Super robota . Bardzo dobre "rozlane podłużnie" spawy. Próbowałem tej masy od Tamki, ale niestety, mi trzyma się narzędzi a na plastiku ciężko siada, nie wiem co źle robię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 2 Marca 2021 Autor Share Napisano 2 Marca 2021 20 minut temu, Rack napisał: Super robota . Bardzo dobre "rozlane podłużnie" spawy. Próbowałem tej masy od Tamki, ale niestety, mi trzyma się narzędzi a na plastiku ciężko siada, nie wiem co źle robię . Dosłownie poliż narzędzie . Co do plastiku, Ja jeżeli spoina idzie po płaskiej płaszczyźnie, zawsze najpierw robię rowek rylcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 2 godziny temu, Kapitan_Kurt napisał: Dosłownie poliż narzędzie . Co do plastiku, Ja jeżeli spoina idzie po płaskiej płaszczyźnie, zawsze najpierw robię rowek rylcem. Problem w tym, że właśnie robiłem "na mokro". I nie pomagało . Też robię rowki, ale z tą masą nie bardzo mi szło. Kilka spawów zrobiłem, fakt, że podobały mi się, ale okrutnie się namęczyłem. Stosujesz matalowe narzędzie, czy drewniane?. Ja próbowałem profilowanymi wykałaczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 2 Marca 2021 Autor Share Napisano 2 Marca 2021 Musisz próbować. Mi na początku też się nie chciało trzymać modelu. Potem zaczęło jakoś wychodzić... Popróbuj z proporcjami, ja teraz daje minimalnie więcej żółtego i fajnie się trzyma. Narzędzi używam dwóch, oba są samoróbkami. Jedno jest kawałkiem puszki po piwie i uformowane jest w "łuk", używam go do robienia "łuski" jak po spawaniu migomatem lub tigiem. Drugie to kawałek ramki z ostrzem jak płaskie dłuto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 5 godzin temu, Flachenty napisał: Przeżywam deja vu. Trzymam kciuki Ja też . Dobrze idzie, ale prawdziwa zabawa zacznie się na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 2 Marca 2021 Autor Share Napisano 2 Marca 2021 Dzisiaj dzień drobnicy, kabelki itp. Zacząłem również przeróbki klamer gołębników. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Zapinki z pudła czy jakiś aftermarket? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi