iceman Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Witam, w końcu ją zmęczyłem. Model mnie osobiście rozczarował, kupa (dosłownie) pracy i nerwów. Z przeróbek własnych to dodane okablowanie w kabinie, przerobiony zagłówek pilota, poprawione wyloty karabinów kadłubowych, wzmocnienia goleni z drutu (zestawowa blaszka wg mnie się do tego nie nadaje), wychylone stery wysokości, dodane nitowanie, wycięty luk jednego z karabinów skrzydłowych. Malowany Hatakami Orange (jasny khaki) i Gunze (spód płata i stateczniki poziome). Brudzenie: aerograf i kredki akwarelowe. Model oczekuję na podstawkę z gablotą i dokończenie malowania figurki pilota ;o) Pozdrawiam! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Świetna P-11-astka, chyba najładniejsza jaką widziałem. Zastanawia mnie tylko podwozie, na zdjęciach wygląda na mocno rozkraczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Ło matko jedyna Daniel, Ty żyjesz?! Już myślałem, że Cię gdzie do afganu przerzucili Model jak zwykle w Twoim wykonaniu pięknie wykonany, skóra na zagłówku jak żywa, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Praca i nerwy nie poszły na marne-ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Chyba coś tu jest nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Wygląda świetnie Co cię najbardziej rozczarowało w tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Model bardzo ładnie wykonany, tylko to podwozie trochę za mocno rozjechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 Dziękuję za komentarze. Rafał żyje, ale co to za życie z małym dzieckiem Tak podwozie trochę siadło, mój błąd. Śmigła nie ruszałem, klient nie przewidział zamiennika z żywicy. Juffre - nie wypolerowane dokładnie formy, przez co pełno artefaktów na połówkach kadłuba. Montaż części w instrukcji mógłby być często pokazany w dokładniejszych rzutach. Jakość plastiku IBG mi osobiście nie leży. Nie wiem, czy ja coś skopałem, czy producent, ale osłony silnika były za krótkie. Mógł bym tak jeszcze wymieniać, ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) 11 godzin temu, RAV napisał: Śmigło wygląda dziwnie. Aż sprawdziłem w zestawie, czy przypadkiem nie da się go wkleić tyłem naprzód, ale nie. Zbyt wyraźne podcięcie przy kołpaku i zbyt płaskie łopaty od przodu. Żywiczne zamienniki wyglądają dużo lepiej. A to nic pewnego. U mnie po odcięciu od kostki jedna z łopat zmieniła kształt. Żadne perswazje nie pomagają by jej nadać znośny kształt. Edytowane 26 Lutego 2021 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Zestawowe śmigło jest całkiem skopane, ciężko coś z nim zrobić. Trzeba nałożyć kupę szpachli i rzeźbić trudny do uchwycenia kształt. Najlepiej kupić zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Ja powiem tak pewne rzeczy fajne w modelu jak malowanie a inne mi się nie podobają. Ja mam wrażenie że chciałeś dac sobie z P 11 spokój i ukończyłeś na siłę Edytowane 26 Lutego 2021 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 Godzinę temu, Adamo722 napisał: Ja mam wrażenie że chciałeś dac sobie z P 11 spokój i ukończyłeś na siłę Co ciebie do takiego wrażenia skłoniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 8 godzin temu, iceman napisał: Co ciebie do takiego wrażenia skłoniło? Nie wiem moze to skopane podwozie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 11 minut temu, Adamo722 napisał: Nie wiem moze to skopane podwozie Oj tam.Taka drobnostka.Kto by tam zwrócił uwagę na to..Najważniejsze że model jest ponitowany i "ładnie" pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Cudowna robota, mnie tam się te koła nie rzuciły w oczy. Dopiero po komentarzach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Malowanie bajka a sposób brudzenia szczególnie przypadł mi do gustu... w sumie nie wiem czy lepsza góra czy dół Jakiego kolorku gunze użyłeś na spód? kolor Hataki na wcześniejsze pzl-ki zupełnie mi nie podchodzi i szukam alternatywy. Czy cieniowanie spodu to wspomniane przez Ciebie kredki, czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 W dniu 9.03.2021 o 08:22, kozborn napisał: Cudowna robota, mnie tam się te koła nie rzuciły w oczy. Dopiero po komentarzach. Dziękuję. W dniu 10.03.2021 o 19:04, Dzejo napisał: Jakiego kolorku gunze użyłeś na spód? kolor Hataki na wcześniejsze pzl-ki zupełnie mi nie podchodzi i szukam alternatywy. Czy cieniowanie spodu to wspomniane przez Ciebie kredki, czy coś jeszcze? Dziękuję. Kolor Hataki na spód podobny jest do jankeskiego Neutral Grey . Nie wiem czy coś się zmieniło w temacie, ale zastosowałem Gunze H67 odpowiednik RLM65. Cieniowanie spodu to wyłącznie aerograf - mocno rozcieńczony mix Black i Red Brown z Tamiya, malowany na niskim ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 generalnie super, tylko popraw podwozie, bo sie rozkraczyło za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi