Stojkovic Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 A zatem jest i on! Żuk w 1:35 złożony i pomalowany - ukończony. Model idealny nie jest, podobnie moje wykonanie ale starałem się wyciągnąć z niego ile dałem radę. Żuczek doczeka się figurki i podstawki - ale to będe hurtowo malował wraz z figsami do Scuda i podstawkami. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Całość bardzo, bardzo ciekawa Czekam na figurkę i podstawkę. Jak dla mnie towar w worku, nadal słabo. Na fotce wyszedł trochę jak kamienie Dwie wątpliwości zilustruję fotką - kolory świateł tylnych i wszystkich kierunkowskazów. Kolorystycznie te, które są w modelu światłami czerwonymi powinny być kierunkowskazami - czy klamka tylnych drzwi nie powinna być niżej? W miejscu, w którym jest u Ciebie, drzwi byłyby dzielone góra - dół, o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Marca 2021 Autor Share Napisano 6 Marca 2021 Dziś gdy przyklejałem światła z tyłu sugerowałem się tym niebieskim Żukiem i układem świateł u góry czerwone na dole kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Kilka drobiazgów odbiega od oryginału (piszę jako były jeździec tego pożeracza przestrzeni), ale ogólnie jestem na plus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 (PYRY dalej najsłabsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Żuk wyszedł bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Mój Ś.P. przyszywany Dziadek (ojczym Mamy) ujeżdżał kilka kolejnych Żuków w PBO "Podhale". Gdyby wstał z grobu powiedział by pewnie "pikny, kruca, pikny!". Kawał dobrej roboty i klimat moich szczeniackich lat (rocznik 1975 jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 Cieszy mnie to, że nostalgia się uruchamia bo o to też chodzi w tym hobby by były emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Liście na podłodze wyglądają super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 No nic dodać nic ująć... A butla gazowa na pewno z epoki? bo taka jakaś za czysta i niepoobijana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 "Co ci przypomina, co ci przypomina widok znajomy ten..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Twoja praca super jedna rzecz co razi to kolor kierunkowskazów. Ale jak oglądam foty to już rozumiem dlaczego ten model nie zyskał popularności na naszym rynku raz że wysoka cena a dwa błędy przy modelu typu brak przetłoczeń dachu, czy jak dla mnie za głębokie przetłoczenia na bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Model wyszedł całkiem nieźle , wiadomo że każdy kto pokusi się o jego wykonanie z zestawu wykona go tak jak kolega . Porównywanie go z oryginałem może nie wypaść dobrze i zniechęcić do jego posklejania . Ja ze swoim walczę i wykonuję poprawki że niedługo przestanie to być model tej firmy , i nie wiem czy nie lepiej by było wykonać go od podstaw . Bardzo poważnym i nie do przyjęcia mankamentem jest po prostu źle wykonany dach modelu (profil jest zbyt płaski ) i należało by go wykonać od nowa , że nie wspomnę o fatalnym pasowaniu przedniej szybu do karoserii co zresztą widać w tym modelu . No ale jest i można popróbować go jakoś upodobnić do żuka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 ...i bardzo "wysokie" przednie zawieszenie w komplecie z kołami. Pomysł i wykonanie na "+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 11 godzin temu, Andrzej Godlewski napisał: Model wyszedł całkiem nieźle , wiadomo że każdy kto pokusi się o jego wykonanie z zestawu wykona go tak jak kolega . Porównywanie go z oryginałem może nie wypaść dobrze i zniechęcić do jego posklejania . Ja ze swoim walczę i wykonuję poprawki że niedługo przestanie to być model tej firmy , i nie wiem czy nie lepiej by było wykonać go od podstaw . Bardzo poważnym i nie do przyjęcia mankamentem jest po prostu źle wykonany dach modelu (profil jest zbyt płaski ) i należało by go wykonać od nowa , że nie wspomnę o fatalnym pasowaniu przedniej szybu do karoserii co zresztą widać w tym modelu . No ale jest i można popróbować go jakoś upodobnić do żuka . Model ma jeszcze kilka innych mankamentów jak krzywą ściankę wewnętrzną, za krótka klapę i niedokładne drzwi bez klamek wewnątrz. Co do dachu to nie wypada zazwyczaj zrzucać na producenta, ale tym razem faktycznie nijak nie mogłem spasować tego dachu z szybą przednią - co zresztą widać. Mam nadzieję, że jak zrobię do niego podstawkę to nie będzie to aż tak raziło w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Ten model wyszedł super. Ale nie rozumiem, jak producent może sobie życzyć tyle kasy za taki chłam? Dokładasz drugie tyle i masz Yamatao od Tamki w skali 1:350 xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Ten model wyszedł super. Ale nie rozumiem, jak producent może sobie życzyć tyle kasy za taki chłam? Dokładasz drugie tyle i masz Yamatao od Tamki w skali 1:350 xD Magiczne słowo brzmi - żywica i małe nakłady. Pojazdy 1/24 z Alpha Model też masz po horrendalnych cenach typu 700-800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 35 minut temu, toled napisał: Magiczne słowo brzmi - żywica i małe nakłady. Pojazdy 1/24 z Alpha Model też masz po horrendalnych cenach typu 700-800zł Rozumiem, to wiele wyjaśnia, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 6 godzin temu, Bartas89 napisał: Dokładasz drugie tyle i masz Yamatao od Tamki w skali 1:350 Zamiast modelu samochodu Żuk 1:35 proponujesz model okrętu Yamato 1:350? To mniej więcej tak jakbyś poszedł do sklepu po rower, a jeden z klientów powiedział - Panie dołóż pan trochę i kup se motolotnię... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 8 godzin temu, Bartas89 napisał: Ten model wyszedł super. Ale nie rozumiem, jak producent może sobie życzyć tyle kasy za taki chłam? Dokładasz drugie tyle i masz Yamatao od Tamki w skali 1:350 xD 6 godzin temu, toled napisał: Magiczne słowo brzmi - żywica i małe nakłady. Pojazdy 1/24 z Alpha Model też masz po horrendalnych cenach typu 700-800zł Dokładnie - materiał ma tu zasadnicze znaczenie. Za dobrej jakości model w żywicy (1:350) korwety czy eskortowca (mniejsze od niszczyciela) trzeba dać ~500zł A to Yamato od Tamki to ma już ponad 10lat (formy) Stojkovic - SORRY ZA OFFTOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: Zamiast modelu samochodu Żuk 1:35 proponujesz model okrętu Yamato 1:350? To mniej więcej tak jakbyś poszedł do sklepu po rower, a jeden z klientów powiedział - Panie dołóż pan trochę i kup se motolotnię... Nie, nie proponowałem, aby zakupił okręt. Chciałem ukazać proporcję tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 Ktoś w końcu musiał się zmierzyć z tym Żukiem w 1:35 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Całkiem fajnie wyszło - dodatki w środku ratują ten model^^ Stosunek cena - jakość to wg mnie jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekk99 Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 (edytowane) thor miłość i grom cda https://film-flix.pl/filmy-online/after-4/ Robia robotę te liście Edytowane 20 Czerwca 2022 przez marekk99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi