panDespota Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 No i udało się po osiemnastu miesiącach skończyć Model wiekowy. Kolejny z moich powrotów do dzieciństwa Wzbogacony blaszką Eduarda, hamulcem i skopiowanymi kołami, za które jestem serdecznie wdzięczny Rektorowi. Brak tych elementów skutecznie wstrzymywał mi prace. Dorobiłem celownik i rurkę pitota. Miniatura przenitowana, wyryte kilka klapek inspekcyjnych, malowana Vallejo. Numer na ogonie i spiralki na kołpakach malowane od szablonu. Maszyna w domniemanym malowaniu 14(Pz)./SG9. W internecie znalazłem wzmiankę iż samolot został utracony na Węgrzech nieopodal Nagyigmand w wyniku awarii silnika 3 stycznia 1945. Wszystko to jednak domniemania. Zdjęć maszyny brak. Warsztat Dziękuję wszystkim za pomoc w warsztacie. No i kilka fot 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Super praca. Malowanie i znaki piękne, brudzenie też. Ja chyba bym nie obijał go tak mocno (śmigła, fotel), no ale to kwestia gustu, poza tym sam mam problem z nadmiernym brudzeniem modeli więc nie jestem tutaj osobą uprawnioną do krytyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Bardzo ładny.Zresztą do tego zdążył kolega już nas przyzwyczaić.Duży plus za ciekawy i rzadko spotykany temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Świetna robota. Czekam na kolejne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 pięknie wyszedł - świetnie że udało się go dokończyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Model super A zwłaszcza ta podpórka pod skrzydło, dodaje fajny klimat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Września 2021 Autor Share Napisano 3 Września 2021 (edytowane) Dziękuje za miłe słowo W dniu 2.09.2021 o 07:20, zaruk napisał: Ja chyba bym nie obijał go tak mocno (śmigła, fotel), no ale to kwestia gustu, poza tym sam mam problem z nadmiernym brudzeniem modeli więc nie jestem tutaj osobą uprawnioną do krytyki. Jak tylko się coś nie podoba- krytyka jak najbardziej wskazana. Może ciutku faktycznie za bardzo poszedłem w te obicia, ale i tak mnie kusiło żeby więcej więcej. Ogólnie chciałem go usyfić. Po obejrzeniu tego filmiku stwierdziłem że nie powinienem mieć zahamowań W 0:30 widać ładnie zjechane łopaty śmigieł W dniu 2.09.2021 o 07:57, Xmen napisał: Duży plus za ciekawy i rzadko spotykany temat. Mam jeszcze dwa w magazynku. Tak że szykuje się jeszcze B-1 i B-2. B-2 może w zwierzyńcu na PWM się pojawi. Jak dla mnie mega ciekawa konstrukcja. Szkoda że nie ma porządnego modelu w tej skali, ale jak sam piszesz, temat niszowy... W dniu 2.09.2021 o 08:38, M.A.V. napisał: pięknie wyszedł - świetnie że udało się go dokończyć Całe szczęście że mnie Rektor z forum hamulcem działa poratował. Wstyd się przyznać, ale tak się już zniechęciłem, że nieskończony model w gablocie wylądował W dniu 2.09.2021 o 12:50, jmx62 napisał: A zwłaszcza ta podpórka pod skrzydło, dodaje fajny klimat Koreczek już jako stały rekwizyt w galeriach gości. Tak jak i zresztą pudełko-podstawka po surówce Edytowane 3 Września 2021 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 2 minuty temu, panDespota napisał: Koreczek już jako stały rekwizyt A ja myślałem że co model to nowy korek jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Pięknie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Ale armata w gondoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Września 2021 Autor Share Napisano 4 Września 2021 9 godzin temu, Xmen napisał: 9 godzin temu, panDespota napisał: Koreczek już jako stały rekwizyt A ja myślałem że co model to nowy korek jest. Oj przez te osiemnaście miesięcy trochę tego poszło, ale wszystkie korki, nakrętki i kapsle lądują na bieżąco w koszu No w sumie poza korkami. Te odkładam do słoja. W przyszłości mają posłużyć jako podstawki/uchwyty przy malowaniu figurek. Z tym że tylu figurek to ja do końca życia nie zrobię patrząc na moje obecne tempo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 Bardzo fajny. Kawał dobrej roboty. Gratuluję!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 Podoba mi się ten model. Szczególnie armata i wysmakowana eksploatacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi