Stojkovic Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Jest to moja druga dioramka/winieta na poważnie i pierwsza, gdzie od podstaw zbudowałem cały budynek. Po skończeniu Żuka od Balaton Model postanowiłem umieścić go na jakiejś podstawce, bo sam model w sobie jest dość biedny (dość bardzo właściwie). Dlatego po zobaczeniu jednego ze zdjęć z mojego miasta z lat 70-tych postanowiłem go osadzić w Jaworznie: Z tej samej sekwencji zdjęć pochodzą dwie fotografie obrazujące rzeczony budynek, przy którym stoi mój Żuk: Zestawiwszy to ze zdjęciem z lat 60-tych:, miałem już wstępną koncepcję: Dziś budynek ten wygląda tak: Nie przynudzając, poniżej fotki efektu, jaki osiągnąłem: Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 No nie, a gdzie "Kobieta za ladą"? Fajna całość i z pomysłem Tylko chodnik nie bardzo mnie przekonuje. Płyty takie jednolicie wycieniowane i nie ma żadnej popękanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Ładne to Choć faktycznie miejscami trochę zbyt czysto i monotonnie. Zaopatrzenie sklepu - klasa! "Myła Pani haki?". "Nie". "To poproszę trzy na zupę". Tylko co się stało z podłogą koło biurka, w rogu dioramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Fajnie na żywo się prezentuje, jednak trochę efektu 3D mu brakuje - trochę brudu tam i ówdzie, więcej zróżnicowanych płytek, gdzieniegdzie za czysto A jeszcze jakby to podświetlić - bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 bardzo ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2021 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2021 Okno skrzynkowe powinno być, czyli podwójne reszta spoko, plus za rzeczywisty budynek i całość pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 (edytowane) Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Edytowane 13 Września 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Września 2021 Autor Share Napisano 13 Września 2021 1 godzinę temu, TAW napisał: Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Tak, to moja teczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Dioramka bardzo klimatyczna , no i oczywiście Miś wymiata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 To my prawie sąsiady, a dioramka rewelacja. Uwielbiam takie klimaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Września 2021 Share Napisano 14 Września 2021 Dużo pracy włożyłeś. Udało się, moim zdaniem, odtworzyć klimat. Świetnie wykonany projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Powiem krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 Widzi mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelo Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Dla mnie rewelacja. Gratuluje pomysłu i wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 W dniu 4.06.2022 o 14:06, _OldMan_ napisał: A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? Ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi