Stojkovic Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Jest to moja druga dioramka/winieta na poważnie i pierwsza, gdzie od podstaw zbudowałem cały budynek. Po skończeniu Żuka od Balaton Model postanowiłem umieścić go na jakiejś podstawce, bo sam model w sobie jest dość biedny (dość bardzo właściwie). Dlatego po zobaczeniu jednego ze zdjęć z mojego miasta z lat 70-tych postanowiłem go osadzić w Jaworznie: Z tej samej sekwencji zdjęć pochodzą dwie fotografie obrazujące rzeczony budynek, przy którym stoi mój Żuk: Zestawiwszy to ze zdjęciem z lat 60-tych:, miałem już wstępną koncepcję: Dziś budynek ten wygląda tak: Nie przynudzając, poniżej fotki efektu, jaki osiągnąłem: Pozdrawiam 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 No nie, a gdzie "Kobieta za ladą"? Fajna całość i z pomysłem Tylko chodnik nie bardzo mnie przekonuje. Płyty takie jednolicie wycieniowane i nie ma żadnej popękanej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Ładne to Choć faktycznie miejscami trochę zbyt czysto i monotonnie. Zaopatrzenie sklepu - klasa! "Myła Pani haki?". "Nie". "To poproszę trzy na zupę". Tylko co się stało z podłogą koło biurka, w rogu dioramy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Fajnie na żywo się prezentuje, jednak trochę efektu 3D mu brakuje - trochę brudu tam i ówdzie, więcej zróżnicowanych płytek, gdzieniegdzie za czysto A jeszcze jakby to podświetlić - bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 bardzo ładnie wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted September 13, 2021 Super Moderator Share Posted September 13, 2021 Okno skrzynkowe powinno być, czyli podwójne reszta spoko, plus za rzeczywisty budynek i całość pomysłu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 (edited) Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Edited September 13, 2021 by TAW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted September 13, 2021 Author Share Posted September 13, 2021 1 godzinę temu, TAW napisał: Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Tak, to moja teczuszka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Godlewski Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Dioramka bardzo klimatyczna , no i oczywiście Miś wymiata . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 To my prawie sąsiady, a dioramka rewelacja. Uwielbiam takie klimaty . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Dużo pracy włożyłeś. Udało się, moim zdaniem, odtworzyć klimat. Świetnie wykonany projekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorStachu Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Powiem krótko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldiabllo Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Widzi mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelo Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 Dla mnie rewelacja. Gratuluje pomysłu i wykonania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 21, 2022 Author Share Posted August 21, 2022 W dniu 4.06.2022 o 14:06, _OldMan_ napisał: A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? Ponoć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts