Stojkovic Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 Jest to moja druga dioramka/winieta na poważnie i pierwsza, gdzie od podstaw zbudowałem cały budynek. Po skończeniu Żuka od Balaton Model postanowiłem umieścić go na jakiejś podstawce, bo sam model w sobie jest dość biedny (dość bardzo właściwie). Dlatego po zobaczeniu jednego ze zdjęć z mojego miasta z lat 70-tych postanowiłem go osadzić w Jaworznie: Z tej samej sekwencji zdjęć pochodzą dwie fotografie obrazujące rzeczony budynek, przy którym stoi mój Żuk: Zestawiwszy to ze zdjęciem z lat 60-tych:, miałem już wstępną koncepcję: Dziś budynek ten wygląda tak: Nie przynudzając, poniżej fotki efektu, jaki osiągnąłem: Pozdrawiam 12 Cytuj
Grzes Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 No nie, a gdzie "Kobieta za ladą"? Fajna całość i z pomysłem Tylko chodnik nie bardzo mnie przekonuje. Płyty takie jednolicie wycieniowane i nie ma żadnej popękanej. Cytuj
kubisz Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 Ładne to Choć faktycznie miejscami trochę zbyt czysto i monotonnie. Zaopatrzenie sklepu - klasa! "Myła Pani haki?". "Nie". "To poproszę trzy na zupę". Tylko co się stało z podłogą koło biurka, w rogu dioramy? Cytuj
toled Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 Fajnie na żywo się prezentuje, jednak trochę efektu 3D mu brakuje - trochę brudu tam i ówdzie, więcej zróżnicowanych płytek, gdzieniegdzie za czysto A jeszcze jakby to podświetlić - bajka Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2021 Super Moderator Napisano 13 Września 2021 Okno skrzynkowe powinno być, czyli podwójne reszta spoko, plus za rzeczywisty budynek i całość pomysłu. Cytuj
TAW Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 (edytowane) Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Edytowane 13 Września 2021 przez TAW Cytuj
Stojkovic Napisano 13 Września 2021 Autor Napisano 13 Września 2021 1 godzinę temu, TAW napisał: Czyżby tam Twoja teczka obywatelu Stojkovic leżała? Ale na szczęście na śmietniku Lepiej tam niż w szafie u generała Tak, to moja teczuszka Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 Dioramka bardzo klimatyczna , no i oczywiście Miś wymiata . Cytuj
barszczo Napisano 14 Września 2021 Napisano 14 Września 2021 To my prawie sąsiady, a dioramka rewelacja. Uwielbiam takie klimaty . Cytuj
zaruk Napisano 14 Września 2021 Napisano 14 Września 2021 Dużo pracy włożyłeś. Udało się, moim zdaniem, odtworzyć klimat. Świetnie wykonany projekt. Cytuj
modelo Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 Dla mnie rewelacja. Gratuluje pomysłu i wykonania! Cytuj
_OldMan_ Napisano 4 Czerwca 2022 Napisano 4 Czerwca 2022 A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? 1 Cytuj
Stojkovic Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Napisano 21 Sierpnia 2022 W dniu 4.06.2022 o 14:06, _OldMan_ napisał: A to w latach 70-tych w Jaworznie polewano alkohol w sklepie garmażeryjnym ? Ponoć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi