chudyhunter Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Standardowo trochę zeszło, bo aż 10 miesięcy, ale ogólnie jestem zadowolony z tego, jak diorama wyszła. Sam model okrętu bardzo fajne się składało. Była to moja pierwsza żywica, ale Rainbow naprawdę się postarał i obeszło się bez większych problemów. Do wykonania dioramy użyłem następujących zestawów: - Fuyuzuki 1945 - Rainbow nr RB7150 - Figurki 3D ION Model J700-001 Imperial Japanese Navy Chilling on Deck - Pojazdy Five Star FS710002 1/700 Imperial Japan Armored Vehicles - Fragment doku Pit-Road DOCK nr SW27 Cała reszta (budynki, dźwig itd.) została wykonana własnoręcznie i według własnego projektu. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Jeszcze raz GRATULACJE (na żywo oglądałem w Łasku)! Nieziemsko to wyszło. A dodatkowo fotki pierwsza klasa - te z poziomu podłogi doku urywają berecik tuż przy kostkach... Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 23 minuty temu, donalyah00 napisał: Jeszcze raz GRATULACJE (na żywo oglądałem w Łasku)! Nieziemsko to wyszło. A dodatkowo fotki pierwsza klasa - te z poziomu podłogi doku urywają berecik tuż przy kostkach... Pozdrawiam, Marek Dziękuję Marki po Łasku pozwoliłem sobie dodać dwóch rowerzystów, dwa rowery i jednego kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Super wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 coś bym napisał ale jestem w stanie tylko wybełkotać starosłowiańske o kur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Genialne. Jak ja tego nie zauważyłem na konkursie w Łasku nawet zdjęcia nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 też jestem pod dużym wrażeniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 (edytowane) Czuję się bezlitośnie zamieciony pod dywan, wbity pod ziemię i... zachwycony. I skalą, i czasem ukończenia pracy, rozmachem narracyjnym i tak dalej i tak dalej... Zgadzam się z Markiem, że fota z żabiej perspektywy prosto od dziobu jest zjawiskowa wyjątkowo. Niby mniej na niej widać (bo nie ma budynku itd), ale za to... lepiej. Edytowane 15 Września 2021 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 No to jest COŚ , robi wrażenie, czuć moc, szczególnie z dołu. Nie mogę się napatrzeć. Oglądając właśnie takie modele człowieka aż rozpiera żeby się zabrać do pracy. Mega szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 Dziękuję Panowie 36 minut temu, ManiekB napisał: Genialne. Jak ja tego nie zauważyłem na konkursie w Łasku nawet zdjęcia nie mam. Haha, możliwe że źle to rozegrałem, bo ustawiłem stocznie przy górach z fuso i to one skutecznie odciagay wzrok. Maniek skoro tak mówisz, to już rozumiem, dlaczego nie dostałem za to żadnej nagrody, a tylko za modele z przed roku i dwóch Tak, fotki z dołu zdecydowanie robią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Pięknie całość się prezentuje, aż miło popatrzeć Czekam na Szczecin z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 7 minut temu, taltos1 napisał: Pięknie całość się prezentuje, aż miło popatrzeć Czekam na Szczecin z niecierpliwością Dzięki Też czekam z niecierpliwością na koniec pracy nad Szczecinem. Gdy skończyłem Fuyuzuka, to poczułem ulgę i przez kilka sakend zacząłem się zastanawiać, za co nowego się zabrać. Niestety szybko sobie przypomniałem, że Szczecin czeka na skończenie i cała radość prysła Liczę na to, że do końca roku udą się skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 Godzinę temu, socjo1 napisał: Zgadzam się z Markiem, że fota z żabiej perspektywy prosto od dziobu jest zjawiskowa wyjątkowo. Niby mniej na niej widać (bo nie ma budynku itd), ale za to... lepiej. Tak Teraz, jak tak patrzę, zdecydowanie jest to chyba najlepsza fota. Daje klimat. Szkoda tylko, że jest to tak małe, że naprawdę ciężko uchwycić fajną perspektywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Słyszę krzyk mew i robotników, czuję zapach śledzi oraz farby Rewelacyjna praca. Pięknie się to wszystko prezentuje. Gratuluję zarówno pomysłu jak i umiejętności. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, abtb napisał: Słyszę krzyk mew i robotników, czuję zapach śledzi oraz farby Rewelacyjna praca. Pięknie się to wszystko prezentuje. Gratuluję zarówno pomysłu jak i umiejętności. Super Z niewinnej wpadki, zespawał z sobą dwa statki " Wolność ma, zapach acetylenu heeh. Jako było, stoczniowiec. Nie muszę już łazić na doki, oglądać mewy i foki. Praca gniot!! Edytowane 16 Września 2021 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Praca robi wrażenie, ale zdjęcie z podłogi od strony dziobu - zaryzykuję stwierdzenie, że lepszej fotki modelu nie widziałem, serio. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 27 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Praca gniot! Jeżeli tyczy się to mojej wypowiedzi to czuję się przeszczęśliwy, że zostałem doceniony przez prawdziwego literata Jeżeli zaś prezentowanego w galerii tematu, to cóż, nie mnie maluczkiemu oceniać doznania estetyczne innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 (edytowane) 3 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Wolność ma, zapach acetylenu .... taaa..... "...praca spawacza mnie przeistacza z piórka na wietrze w lodołamacza... " joł ! EDIT -------------------------- emocje się uspokoiły to mogę coś więcej napisać.... Policzywszy wszystkich "mrówków" pojawiła się w mym sercu obawa czy aby materiału ludzkiego starczy na zaludnienie zeppelinowych kamienic, jednakowoż może się okazać, iż autor ma w planach dokonanie geograficznego transferu skazując hiroszimskich pracowników najemnych na przymusową emigrację w rejony zalewu szczecińskiego. Rozczarowanie z powodu braku mew zostało w pełni zrekompensowane piękną kolorystyką blachy falistej, chociaż jej amplituda jest wizualnie niewystarczająca i pozostawia trochę do życzenia. Ponadto rusztowania są wykonane bez jakichkolwiek norm BHP gdyż brakuje stężeń ukośnych niezbędnych przy takich elementach o wysokości powyżej 2,5m. Konkludując, pomimo tych kilku lekkich niedociągnięć rękodzieło powyższe zapiera dech w piersi i staje się wiodącym przykładem, iż okręt by zacnie się prezentować i cieszyć oko obserwatorów wszelakich od Wellington po Anchorage nie musi iść pełną mocą maszynowni tnąc dziobem wzburzone grzywacze i zostawiając za rufą spieniony kilwater Edytowane 16 Września 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2021 Autor Share Napisano 16 Września 2021 Zbychu, po pierwsze do czterdzieści osiem - nie znasz się. Mam nadzieję, że wyjaśniłem A na poważnie, to zawsze będą jakieś błędy, zawsze można coś zrobić lepiej Jeśli chodzi o zaludnienie Szczecina, to moje wstępne wyliczenia okazują się być słuszne. Przy Fuyuzuki użyłem 114 figurek i 1 kota Tak więc, jak już wspominałem, do Szczecina będę musiał użyć coś koło 500 i mam nadzieję, że nie więcej. Z reszta wystarczy porównać Kure do Szczecina. I właśnie jak tak sobie teraz patrzę, to 500 chyba może być za mało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 To robi z konkurencją: a tu nagroda specjalna od cesarstFa: używaj rozważnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września 2021 Autor Share Napisano 16 Września 2021 6 minut temu, Szydercza Gała napisał: a tu nagroda specjalna od cesarstFa: używaj rozważnie I takie nagrody to ja rozumiem Dobra Panowie, do zobaczenia za rok. Jakby ktoś szukał, to będę w łóżku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Trudno zachwyt wyrazić, podziwiam, podziwiam i jeszcze podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Przyłączam się do ochów i achów. Rewelacyjny model i diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 P O Z A M I A T A N E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Września 2021 Autor Share Napisano 17 Września 2021 Jeszcze raz dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi