abtb Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Zaczynam galeriowanie od nadrabiania zaległości Na pierwszy ogień idzie Mi-2US czyli taki nasz gunszip. Oo, i tyle na razie. Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Śliczny czajniczek i zdjęcia pierwyj sort Chyba się skuszę na tego malucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Świetny ten Czajniczek. Masz Panie rękę do tych śmiglaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Tak sobie oglądam i oglądam, mówię sobie no śmiglak ładny, ale to tło o którym rozmawialiśmy... Mówię sobie co ono takie u.........e ?! Chuchnąłem, dmuchnąłem, przetarłem monitor i teraz jest elegancko, także ten tego, mój błąd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Bardzo przystojny czajniczek Zdjęcia również eleganckie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Eleganckie śmigiełko, czajniczek jak się patrzy Z ciekawości, efekt który tutaj możemy podziwiać dużo ma wspólnego z tym co można znaleźć w pudełku? Bo się zastanawiam, czy jak ktoś chce polskiego Mi-2 zrobić, to czy wystarczy pudło, czy jednak dużo trzeba dorabiać, przerabiać, dokupywać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Dziękuję panowie za opinie i pozytywny odbiór galerii Fajnie, że się podoba. Co do zdjęć to (jak już co poniektórzy wiedzą) nie są mojego autorstwa tylko zaprzyjaźnionego modelarza. Mi fotografowanie ciemnych modeli wychodzi raczej słabo (albo i wcale). Ale jak widać - dobrze widać i to jest najważniejsze 7 godzin temu, Vieh_san napisał: chce polskiego Mi-2 zrobić, to czy wystarczy pudło, czy jednak dużo trzeba dorabiać, przerabiać, dokupywać? Polskiego da się zrobić trzeba tylko dokupić koła, przód silników, głowice wirnika, tablicę, podstawę tablicy maski. W zestawie z przodem silnika są wydechy plus FOD-y na wydechy i wloty. Na dzień dzisiejszy to jakieś 112,44zł. Czyli wartość jakichś dwóch modeli Mi-2 Co prawda można zrezygnować/ przyoszczędzić na kołach i ew. tablicy z Yahu, gdyż podstawa tablicy ma też kompletny panel, ale trzeba go sobie pomalować. A poza tym dobrze jest pogrzebać w necie na temat konkretnego egzemplarza bo HB to jakoś tak strasznie ogólnie potraktowało. Jakby co odsyłam do: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 I ja się melduję z plusikiem ode mnie Godzinę temu, abtb napisał: Polskiego da się zrobić trzeba tylko dokupić koła, przód silników, głowice wirnika, tablicę, podstawę tablicy maski. eee, no nie strasz Kolegi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 53 minuty temu, Grzes napisał: I ja się melduję z plusikiem ode mnie eee, no nie strasz Kolegi. Trochę demonizuje tak naprawdę wystarczy głowice wymienić w wirniku głównym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Spoko, spoko na luzingu. Jak się kiedyś będę miał zabrać za to, to może zdąży ktoś wypuścić jakiś lepsiejszy czajniczek, poza tym jak mus to mus. Na razie to i tak mam mocne postanowienie: nie kupować nic do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 9 minut temu, Vieh_san napisał: Na razie to i tak mam mocne postanowienie: nie kupować nic do końca roku Moje ulubione Miewałem je wiele razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Ciemność.... widzę ciemność.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cudi Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Bardzo fajnie wyszedł Ogromny szcun za spasowanie szachownicy na bokach - ja musiałem oszukiwać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Wszystko pięknie, ładnie, ale może by tak trochę zbliżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Godzinę temu, lesio-69 napisał: może by tak trochę zbliżeń. Zbliżenia to ja mam z żoną 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 2 godziny temu, lesio-69 napisał: Wszystko pięknie, ładnie, ale może by tak trochę zbliżeń. Także to już jest temat o którym niczego więcej pewnie się nie dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 6 godzin temu, rudy0007 napisał: temat o którym niczego więcej pewnie się nie dowiemy Zdecydowanie nie, gdyż forum przeglądają też osoby niepełnoletnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Super wyszedł,czekam na więcej fotek z jaśniejszym tłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 17 minut temu, barszczo napisał: czekam na więcej fotek z jaśniejszym tłem No nie wiem. Jak zauważył Kolega "rudy0007" białe tło mam w nie najlepszym stanie a brystol ostatnio cenowo mocno poszedł w górę Dziękuję bardzo Adminowi za fotkę tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 W dniu 11.10.2021 o 19:28, cudi napisał: Bardzo fajnie wyszedł Ogromny szcun za spasowanie szachownicy na bokach - ja musiałem oszukiwać No właśnie. Jak to zrobić żeby wyszło i żeby nie oszukiwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 (edytowane) 58 minut temu, bart207skw napisał: Jak to zrobić żeby wyszło i żeby nie oszukiwać? Trochę mnie tu Koledzy zagoniliście jak szczura w róg Może na początek kilka fotek poglądowych rzucających "więcej światła" na ten model (trochę też w trosce o tych co to "ciemność widzą" ) Szachownice pochodzą z zestawu firmy Plastik - MiG 21MF (bodajże) rocznik dość stary bo chyba ostatnio lepiłem Migacza z tej firmy z 13 -14 lat temu. I tyle mają te kalki. Technologia nakładania była taka: - zamoczenie w wodzie - pomazianie płynem pod kalki firmy Microscale (tym w niebieskiej buteleczce Micro Set - o takim: https://www.martola.com.pl/pl2718/produkty3845/micro_set_ )miejsca pod kalkomanię - zsunięcie/przełożenie/ aplikacja kalki na wskazane miejsce - posmarowanie kalki płynem na kalki firmy Microscale - czerwonym: https://www.martola.com.pl/pl2718/produkty3844/micro_sol_ Jak troszkę zmiękło docisnąłem "uszodłubem" żeby zarysować linie wywiewników i nożem Olfy (z nowym, ostrym ostrzem) delikatnie przeciąłem kalki na długości nawiewnika i docisnąłem jeszcze raz. Profilaktycznie maziałem sobie kalkę "czerwonym" płynem jeszcze kilka razy żeby dobrze zmiękło i siadło. Linie i nity poprawiłem delikatnie igłą. I tyle w temacie magicznej sztuki nakładania kalkomanii Edytowane 20 Października 2021 przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 22 godziny temu, abtb napisał: Trochę mnie tu Koledzy zagoniliście jak szczura w róg Może na początek kilka fotek poglądowych rzucających "więcej światła" na ten model (trochę też w trosce o tych co to "ciemność widzą" ) Szachownice pochodzą z zestawu firmy Plastik - MiG 21MF (bodajże) rocznik dość stary bo chyba ostatnio lepiłem Migacza z tej firmy z 13 -14 lat temu. I tyle mają te kalki. Technologia nakładania była taka: - zamoczenie w wodzie - pomazianie płynem pod kalki firmy Microscale (tym w niebieskiej buteleczce Micro Set - o takim: https://www.martola.com.pl/pl2718/produkty3845/micro_set_ )miejsca pod kalkomanię - zsunięcie/przełożenie/ aplikacja kalki na wskazane miejsce - posmarowanie kalki płynem na kalki firmy Microscale - czerwonym: https://www.martola.com.pl/pl2718/produkty3844/micro_sol_ Jak troszkę zmiękło docisnąłem "uszodłubem" żeby zarysować linie wywiewników i nożem Olfy (z nowym, ostrym ostrzem) delikatnie przeciąłem kalki na długości nawiewnika i docisnąłem jeszcze raz. Profilaktycznie maziałem sobie kalkę "czerwonym" płynem jeszcze kilka razy żeby dobrze zmiękło i siadło. Linie i nity poprawiłem delikatnie igłą. I tyle w temacie magicznej sztuki nakładania kalkomanii A ja myślałem, ze może ona się jakoś cudownie naciąga lub jakoś tak. I tu moje największe rozczarowanie. Liczyłem na jakieś czary mary a tu ot tak zwyczajnie bez magii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 15 minut temu, bart207skw napisał: a tu ot tak zwyczajnie bez magii. No może nie do końca 22 godziny temu, abtb napisał: zamoczenie w wodzie Woda była w magicznym kociołku do sporządzania magicznych wywarów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi