Soris Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 Nie, bo używane przez Ciebie słowo"widełki" na to nie pozwala. Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Napisano 7 Grudnia 2021 13 minut temu, Soris napisał: Nie, bo używane przez Ciebie słowo"widełki" na to nie pozwala. Słuchaj jeśli model Mister Crafta Mirage 2000C w 48 kosztuje 107 czy 108 złotych a model Hasegawy F-104C Starfighter w 48 94 to przecież się mieści w założeniach projektu. Ba nawet okazuje się, że model tańszy z Hasegawy od przepakowanego Hellera przez Mister Craft jest lepszy. Jest w ten sposób znakomitą alternatywą dla modelu Mister Crafta. Cytuj
Soris Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Napisano 7 Grudnia 2021 4 godziny temu, Soris napisał: Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. Cytuj
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Jakby kto pytał kto wchodzi w projekt to ja też wchodzę. Założylem relację na głównym. Cytuj
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 7 godzin temu, Soris napisał: Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki". Cytuj
pmroczko Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Koledzy, to może na luzie i zawsze z uśmiechem pozwolimy gospodarzowi na ten błąd - teraz już wyjaśnił o co mu chodziło, a my jedziemy dalej z koksem - i mam tu na myśli sklejanie modeli a nie przyczepianie się... Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy! Pozdrawiam serdecznie Paweł Cytuj
Jery Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 9 minut temu, _OldMan_ napisał: Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki". Jakoś z tym będziecie musieli żyć... Cytuj
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 2 minuty temu, pmroczko napisał: Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy! Tak, ale posługiwanie się niepoprawną terminologią powoduje chaos i niezrozumienie u pewnej liczby potencjalnych uczestników projektu. Cytuj
Jery Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Ja nie mam problemów ze zrozumieniem, mimo błędnego użycia słowa "widełki" Modelarstwo na luzie i zawsze z uśmiechem. Cytuj
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 24 minuty temu, Jery napisał: Ja nie mam problemów ze zrozumieniem, mimo błędnego użycia słowa "widełki" No cóż, nie każdy jest taki inteligentny. Cytuj
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 @Mosesja już momentami mam dość popcornu, nie masz jakiego browara na przepicie? Cytuj
Grzes Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 13 minut temu, tlb napisał: nie masz jakiego browara na przepicie? Świeżutkie... 1 Cytuj
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Od razu lepiej. Dzięki Edytowane 7 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj
abtb Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Gołe baby, dysputy o cyckach i browar na dokładkę. Spoko forum się robi Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął, żeby jednak było wiadomo, że to forum modelarskie Chociaż z drugiej strony - cycki i browar, to po co komu jeszcze jakiś model 1 Cytuj
Grzes Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 7 minut temu, abtb napisał: Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 9 minut temu, Grzes napisał: No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli Jak widać można wszystko szybko i bezproblemowo załatwić Cytuj
Soris Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 12 godzin temu, Grzes napisał: No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli , ja tym od modelek... Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Napisano 7 Grudnia 2021 Koledzy od dziś jest już oddzielny wątek założony przez Administratora projektu Sklejamy tanią Hasegawę. Cytuj
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 7 godzin temu, Soris napisał: , ja tym od modelek... A zatem czekam Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 12:55, kowal76 napisał: Przepraszam chciałbym zapytać , a gdzie zakładamy warsztat ?. Zamówiłem model i planuję go sobie skleić w tym projekcie :). I mamy osobny wątek: https://modelwork.pl/forum/169-sklejamy-tanią-hasegawę/ 1 Cytuj
kowal76 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 18 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: I mamy osobny wątek: https://modelwork.pl/forum/169-sklejamy-tanią-hasegawę/ Wiem, czekam na model :). 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Napisano 10 Grudnia 2021 13 godzin temu, kowal76 napisał: Wiem, czekam na model :). Czekasz na tego Starfightera w wersji C ? Cytuj
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 50 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Czekasz na tego Starfightera w wersji C ? Tak i jeszcze zamówiłem kalki 3D do kokpitu, a także chyba fotel żywiczny kupię. Tylko to z dodatków. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi