Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
13 minut temu, Soris napisał:

Nie, bo używane przez Ciebie słowo"widełki" na to nie pozwala.

Słuchaj jeśli model Mister Crafta Mirage 2000C w 48 kosztuje 107 czy 108 złotych a model Hasegawy F-104C Starfighter w 48 94 to przecież się mieści w założeniach projektu.  Ba nawet okazuje się, że model tańszy z Hasegawy od przepakowanego Hellera przez Mister Craft jest lepszy. Jest w ten sposób znakomitą alternatywą dla modelu Mister Crafta. 

Napisano

Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to  już uwagę  Gonzo.

W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł.

Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł  +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli  widełki  95 zł -105 zł  i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem.

Napisano
4 godziny temu, Soris napisał:

Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to  już uwagę  Gonzo.

Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł  +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli  widełki  95 zł -105 zł  i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem.

Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. 

Napisano

Jakby kto pytał kto wchodzi w projekt to ja też wchodzę. Założylem relację na głównym. 

Napisano
7 godzin temu, Soris napisał:

2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał:

Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. 

Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki".   :glupek:

Napisano

Koledzy, to może na luzie i zawsze z uśmiechem pozwolimy gospodarzowi na ten błąd - teraz już wyjaśnił o co mu chodziło, a my jedziemy dalej z koksem - i mam tu na myśli sklejanie modeli a nie przyczepianie się...

Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy!

Pozdrawiam serdecznie

Paweł

Napisano
9 minut temu, _OldMan_ napisał:

Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki".

Jakoś z tym będziecie musieli żyć... :czytaj:

😱

Napisano
2 minuty temu, pmroczko napisał:

Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy!

Tak, ale posługiwanie się niepoprawną terminologią powoduje chaos i niezrozumienie u pewnej liczby potencjalnych uczestników projektu.

Napisano

Ja nie mam problemów ze zrozumieniem, mimo błędnego użycia słowa "widełki"

Modelarstwo na luzie i zawsze z uśmiechem.  😜

Napisano

comment_1qbqRiVLC86xAUL0ewwBMIisUDxApT9e

Napisano

@Mosesja już momentami mam dość popcornu, nie masz jakiego browara na przepicie?

Napisano
13 minut temu, tlb napisał:

nie masz jakiego browara na przepicie?

Świeżutkie...

giphy.gif.4e56625368a5d9ca9b0977c74b5f47ac.gif

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Od razu lepiej. Dzięki:piwo:

Edytowane przez tlb
Napisano

Gołe baby, dysputy o cyckach i browar na dokładkę. Spoko forum się robi :super:

Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął,  żeby jednak było wiadomo, że to forum modelarskie :mrgreen:

Chociaż z drugiej strony :hmmm: - cycki i browar, to po co komu jeszcze jakiś model :haha:

• Haha 1
Napisano
7 minut temu, abtb napisał:

Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął

No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli :mrgreen:

• Haha 1
Napisano
7 godzin temu, Soris napisał:

, ja tym od modelek...

Xv6FvQr.thumb.jpg.ff72d4f2c632615943efb14beda6a79d.jpg

A zatem czekam :mrgreen:

Napisano
50 minut temu, Staryfajter1954 napisał:

Czekasz na tego Starfightera w wersji C ? 

Tak i jeszcze zamówiłem kalki 3D do kokpitu, a także chyba fotel żywiczny kupię. Tylko to z dodatków.

• Like 1