Soris Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Nie, bo używane przez Ciebie słowo"widełki" na to nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 13 minut temu, Soris napisał: Nie, bo używane przez Ciebie słowo"widełki" na to nie pozwala. Słuchaj jeśli model Mister Crafta Mirage 2000C w 48 kosztuje 107 czy 108 złotych a model Hasegawy F-104C Starfighter w 48 94 to przecież się mieści w założeniach projektu. Ba nawet okazuje się, że model tańszy z Hasegawy od przepakowanego Hellera przez Mister Craft jest lepszy. Jest w ten sposób znakomitą alternatywą dla modelu Mister Crafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 4 godziny temu, Soris napisał: Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Jakby kto pytał kto wchodzi w projekt to ja też wchodzę. Założylem relację na głównym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 7 godzin temu, Soris napisał: Przestań używać słowa "widełki" jeśli go nie rozumiesz, zwrócił Ci na to już uwagę Gonzo. W przypadku skali 1:48 maksymalną ceną /górną granicą jest 105 zł. Użycie przez Ciebie "pięciozłotowych widełek" wiąże się z wyznaczeniem również dolnej granicy cenowej, czyli 100 zł +/- 5 zł daje nam dolny i górny zakres cenowy czyli widełki 95 zł -105 zł i nie ma to nic wspólnego ani z Mistercraftem ani z Hellerem tylko z Twoim regulaminem. 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Chodzi mi o górną granicę i te 5 złotych to taki jakby to nazwać „margines” górnej granicy bo w jednym sklepie ten sam model może kosztować 100 a w innym 105 złotych. Dolnej granicy nie podawałem więc jeśli będzie taki F-16 w 48 kosztował 90 złotych czy 80 to też się łapie. Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Koledzy, to może na luzie i zawsze z uśmiechem pozwolimy gospodarzowi na ten błąd - teraz już wyjaśnił o co mu chodziło, a my jedziemy dalej z koksem - i mam tu na myśli sklejanie modeli a nie przyczepianie się... Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy! Pozdrawiam serdecznie Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 9 minut temu, _OldMan_ napisał: Ty dalej nie rozumiesz co to są "widełki". Jakoś z tym będziecie musieli żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 2 minuty temu, pmroczko napisał: Ja też jestem zdania, że niepotrzebnie sie trzymamy tu kryterium cenowego, ale skoro dla Staryfightera jest to takie ważne, to uszanujmy! Tak, ale posługiwanie się niepoprawną terminologią powoduje chaos i niezrozumienie u pewnej liczby potencjalnych uczestników projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ja nie mam problemów ze zrozumieniem, mimo błędnego użycia słowa "widełki" Modelarstwo na luzie i zawsze z uśmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 24 minuty temu, Jery napisał: Ja nie mam problemów ze zrozumieniem, mimo błędnego użycia słowa "widełki" No cóż, nie każdy jest taki inteligentny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 @Mosesja już momentami mam dość popcornu, nie masz jakiego browara na przepicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 13 minut temu, tlb napisał: nie masz jakiego browara na przepicie? Świeżutkie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Od razu lepiej. Dzięki Edytowane 7 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Gołe baby, dysputy o cyckach i browar na dokładkę. Spoko forum się robi Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął, żeby jednak było wiadomo, że to forum modelarskie Chociaż z drugiej strony - cycki i browar, to po co komu jeszcze jakiś model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 7 minut temu, abtb napisał: Tylko dobrze by było, jakby ktoś jeszcze, z jakiś jeden model w międzyczasie trzasnął No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 9 minut temu, Grzes napisał: No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli Jak widać można wszystko szybko i bezproblemowo załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 12 godzin temu, Grzes napisał: No to tak się dzielimy, że Ty będziesz tym od modeli , ja tym od modelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Koledzy od dziś jest już oddzielny wątek założony przez Administratora projektu Sklejamy tanią Hasegawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 7 godzin temu, Soris napisał: , ja tym od modelek... A zatem czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 12:55, kowal76 napisał: Przepraszam chciałbym zapytać , a gdzie zakładamy warsztat ?. Zamówiłem model i planuję go sobie skleić w tym projekcie :). I mamy osobny wątek: https://modelwork.pl/forum/169-sklejamy-tanią-hasegawę/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 18 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: I mamy osobny wątek: https://modelwork.pl/forum/169-sklejamy-tanią-hasegawę/ Wiem, czekam na model :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 13 godzin temu, kowal76 napisał: Wiem, czekam na model :). Czekasz na tego Starfightera w wersji C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 50 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Czekasz na tego Starfightera w wersji C ? Tak i jeszcze zamówiłem kalki 3D do kokpitu, a także chyba fotel żywiczny kupię. Tylko to z dodatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi