Baas ArK Napisano 30 Listopada 2024 Share Napisano 30 Listopada 2024 Duży i tajemniczy? Ani chybi Czarna Wdowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 A nie An-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Ił-28 . Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Napisano 5 Września 2022 Aktualna informacja od IBG w sprawie Lublina i PZL 43 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 " chyba, ze szybko znajdziemy nowego projektanta" mam 27 lat doswiadczenia z CAD ( 4 Systemy ) - nie chcieli mnie... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 No to prędko PZL-43, Suma czy Lublina nie obejrzymy na półkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Ale prędzej, czy później będzie Ja jeszcze liczę na to, że IBG kiedyś wejdzie w 48 i między innymi odświeży poloniki, marzy mi się seria 24 z blachą na skrzydłach taką jak w ich 72, Lublin, czy nowy duży Łoś, a co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 16 godzin temu, kopernik napisał: Tylko nie Sum !!! Dlaczego nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: " chyba, ze szybko znajdziemy nowego projektanta" mam 27 lat doswiadczenia z CAD ( 4 Systemy ) - nie chcieli mnie... Ile chciałeś? Może ich na ciebie nie stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 1 godzinę temu, DobreMzimu napisał: Ile chciałeś? Może ich na ciebie nie stać? Nie. O pieniadzach nawet nie rozmawialismy Teraz to juz niewazne niech robia co tam juz chca 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 3 godziny temu, mig napisał: Dlaczego nie? Przeczytaj mój post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Jak nic będzie Dromader. W 72 to całkiem spory model. Rozpracowali go w 48, to już mają prawie gotowy mniejszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 IBG wybiera raczej tematy mające wiele odmian i wersji. Dromader jest fajny, tylko monotematyczny. Czyli np. rodzina Lublinów R XIII- tylko praktycznie znane w Polsce.. Coś Niemieckiego, USA, Angol, Japończyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Może to durny strzał- wielkość. Wilga??! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 Fajny pomysł z tym Halifaxem . Wersji mnogo ,dla laika jak różne samoloty . Można trzaskać do usr...ej śmierci . Dobrze opracowane poszczególne odmiany tego modelu ( choć ponoć są problemy z materiałami ) miałyby potencjał ekonomiczny , a niejeden modelarz byłby ,,szczęśliwy jak świnia w błocie '' Niestety ,,śmiem twierdzić że wątpię'' Może Airfix ruszy cztery litery i zmajstruje swojego drugiego ikonicznego bombera -wszak wypuszcza nowe czteromotorowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2024 Share Napisano 1 Grudnia 2024 1 godzinę temu, India napisał: wielkość. Wilga??! Wilga jest wielka 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 Jesli to bedzie Fokker F. vii to bede sie smial bo wersje lotowska mam na warsztacie i stanalem na silnikach. Ale na dobrze opracowana wersje bombowa w moim magazynie znajdzie sie miejsce:) pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 2 godziny temu, pepociufakers napisał: Jesli to bedzie Fokker F. vii to bede sie smial bo wersje lotowska mam na warsztacie i stanalem na silnikach. Ale na dobrze opracowana wersje bombowa w moim magazynie znajdzie sie miejsce:) pzdr. Jaro Wersja bombowa ma kilka nierozstrzygniętych wątpliwości. Chyba że IBG znalazło dojście do jakiejś nowej dokumentacji. Jak wyglądała prawa strona kabiny i stanowisko bombardiera, czy była w kadłubie komora bombowa, jak wyglądało dolne stanowisko km, itd . Na dzisiaj pozostaje wersja hiszpańska i rękodzieło. PS czemu stanąłeś na silnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 bo nie mam cierpliowsci do przycinania i wklejania drutow imitujacych popychacze:) a przewody od swiec to juz chyba sobie naprawde podaruje. pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Grudnia 2024 Share Napisano 2 Grudnia 2024 38 minut temu, pepociufakers napisał: a przewody od swiec to juz chyba sobie naprawde podaruje. no to nie polecisz chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Breguet XIX 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 Byłoby dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 21 minut temu, Wojtek59 napisał: Breguet XIX bardzo watpie... pewnie bedzie jakis Mustang, Messerschmitt albo inny Phantom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 23 minuty temu, Wojtek59 napisał: Breguet XIX W tej materii bardziej liczyłbym na Lukgraph, a jeśli w plastiku to może Gaspach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 5 minut temu, KP.Taurus napisał: W tej materii bardziej liczyłbym na Lukgraph, a jeśli w plastiku to może Gaspach Wolno marzyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi