MarCorp Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Maxy napisał: Czy te doklejane końcówki skrzydeł będą tak fabrycznie pozapadane jak w modelach AZ i Eduarda? Wtedy bez szpachlowania sie nie obejdzie i cała ta dyskusja o liczbie nitów na jednym calu powierzchni Spitfirea jest nic nie warta. Na ramkch i zdjęciach detali tego nie widze, chyba nie zaprojektowali takich zapdlisk. Zgloszę, żeby przy nastepnych projektach coś takiego dodawali. Albo żeby warsztat przestał symulowac przepływ tworzywa w ramkach, czy - no nie wiem, żeby wtryskarki jakoś gorzej ustawiali. Aż tak się nie znam jak to osiągnąć. Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze. Edytowane 6 godzin temu przez MarCorp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 29 minut temu, MarCorp napisał: Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze. Oby w prawidłowej skali te kubły, bo znowu będzie wycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, MarCorp napisał: . Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze. Będą to najgęściejna śmiecie ponitowane kubły na świecie. Albo jakoś tak. Urlopu, Wam w robocie Koledzy trzeba. Za co trzymam kciuki. Edytowane 5 godzin temu przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Miałem okazję obejrzeć część wyprasek i dla mnie super (nie jestem z klanu nitolubów). Ilu z kolegów ocenia na podstawie zdjęć? A, większość. To może wystarczy chwilę zaczekać ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu A teraz poważnie: Czytam dyskusję na BM gdzie Michał wykłada Brytyjczykom na temat ich ikonicznej maszyny i wygląda na to, że mamy w Kraju kandydata do Nobla ze spitfirelogii. Czekam niecierpliwie na "broszurę" jego autorstwa, bo to będzie chyba nawet lepsze od plastikowej zabawki politechnicznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, MarCorp napisał: Na ramkch i zdjęciach detali tego nie widze, chyba nie zaprojektowali takich zapdlisk. Zgloszę, żeby przy nastepnych projektach coś takiego dodawali. Albo żeby warsztat przestał symulowac przepływ tworzywa w ramkach, czy - no nie wiem, żeby wtryskarki jakoś gorzej ustawiali. Aż tak się nie znam jak to osiągnąć. Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze. A dotacje z KPO na dywersyfikację dochodów dostali...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, India napisał: To może wystarczy chwilę zaczekać ? No co ty.Mowy nie ma .Toż to największa frajda dla co niektórych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, India napisał: Miałem okazję obejrzeć część wyprasek i dla mnie super (nie jestem z klanu nitolubów). Ilu z kolegów ocenia na podstawie zdjęć? A, większość. To może wystarczy chwilę zaczekać ? Czy się to podoba, czy nie, modelarze często oceniają na podstawie zdjęć. I potem jest albo rozczarowanie, albo zachwyt. Z drugiej strony, i z reakcji niektórych, odnoszę wrażenie, że są firmy, których krytykowanie jest świętokradztwem. Ja poczekam na swoje zamówienie i wtedy się wypowiem a propos "nitów" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Ciekawostką jest to że wypowiada się większość co zapewne nigdy nie nitowało , może warto zrobić test i zobaczyć jakie to łatwe . Potem się doceni takie gotowce, a tym bardziej że jest w skali 1/72. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 47 minut temu Share Napisano 47 minut temu 2 godziny temu, letalin napisał: A teraz poważnie: Czytam dyskusję na BM gdzie Michał wykłada Brytyjczykom na temat ich ikonicznej maszyny i wygląda na to, że mamy w Kraju kandydata do Nobla ze spitfirelogii. Czekam niecierpliwie na "broszurę" jego autorstwa, bo to będzie chyba nawet lepsze od plastikowej zabawki politechnicznej. Nie no, bez przesady. Naszym narodowym, dożywotnim noblistą w dziedzinie spitfirelogii jest Wojtek Matusiak. Gdzie mi do niego. To jest zajęcie na całe życie, a ja pewnie za jakiś czas się znudzę i zajmę czymś innym. Może np. wrócę do Battle'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 minut temu Share Napisano 6 minut temu 28 minut temu, Skawinski napisał: Nie no, bez przesady. Naszym narodowym, dożywotnim noblistą w dziedzinie spitfirelogii jest Wojtek Matusiak. Gdzie mi do niego. Nie masz racji. Nie negując wiedzy Wojtka, to Ty teraz jesteś napompowany wiedzą i materiałami przydatnymi specyficznie modelarzom, to trochę inna perspektywa. 31 minut temu, Skawinski napisał: Może np. wrócę do Battle'a Nie rób tego! Jeszcze nie teraz. Nauczanie Synów Albionu o Spitfire przez chłopaka z Polski jest jak ratowanie im skóry w czasie BoB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 3 minuty temu Share Napisano 3 minuty temu To niech może Skawiński i Matusiak razem cos napiszą o Spitfirze czy też Złośnicy. Może być po angielsku ale z polskim tłumaczeniem. Internet to rzecz ulotna co widać po zdjęciach sprzed paru lat na forum. A papier najwyżej pożółknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi