Skocz do zawartości

IBG - zapowiedzi i nowości lotnicze

Kolekcjoner WP

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Maxy napisał:

Czy te doklejane końcówki skrzydeł będą tak fabrycznie pozapadane jak w modelach AZ i Eduarda?  Wtedy bez szpachlowania sie nie obejdzie i cała ta dyskusja o liczbie nitów na jednym calu powierzchni Spitfirea jest nic nie warta.

Na ramkch i zdjęciach detali tego nie widze, chyba nie zaprojektowali takich zapdlisk. Zgloszę, żeby przy nastepnych projektach coś takiego dodawali. Albo żeby warsztat przestał symulowac przepływ tworzywa w ramkach, czy - no nie wiem,  żeby wtryskarki jakoś gorzej ustawiali. Aż tak się nie znam jak to osiągnąć. Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze.

Edytowane przez MarCorp
  • Like 1

35 minut temu, MarCorp napisał:

. Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze.

Będą to najgęściejna śmiecie ponitowane kubły na świecie. 

Albo jakoś tak.

Urlopu, Wam w robocie Koledzy trzeba. Za co trzymam kciuki.

Edytowane przez socjo1
  • Haha 2

A teraz poważnie: Czytam dyskusję na BM gdzie Michał wykłada Brytyjczykom na temat ich ikonicznej maszyny i wygląda na to, że mamy w Kraju kandydata do Nobla ze spitfirelogii. Czekam niecierpliwie na "broszurę" jego autorstwa, bo to będzie chyba nawet lepsze od plastikowej zabawki politechnicznej.

• Like 1

2 godziny temu, MarCorp napisał:

Na ramkch i zdjęciach detali tego nie widze, chyba nie zaprojektowali takich zapdlisk. Zgloszę, żeby przy nastepnych projektach coś takiego dodawali. Albo żeby warsztat przestał symulowac przepływ tworzywa w ramkach, czy - no nie wiem,  żeby wtryskarki jakoś gorzej ustawiali. Aż tak się nie znam jak to osiągnąć. Ale na razie się zastanawiaja w jaki inny plastikowy biznes wejść, wtryskiwanie kubłów na smieci ponoć łatwiejsze.

A dotacje z KPO na dywersyfikację dochodów dostali...;P

8 minut temu, India napisał:

To może wystarczy chwilę zaczekać ?

No co ty.Mowy nie ma .Toż to największa frajda dla co niektórych.

5 minut temu, India napisał:

Miałem okazję obejrzeć część wyprasek i dla mnie super (nie jestem z klanu nitolubów). Ilu z kolegów ocenia na podstawie zdjęć? A, większość. To może wystarczy chwilę zaczekać ?

Czy się to podoba, czy nie, modelarze często oceniają na podstawie zdjęć. I potem jest albo rozczarowanie, albo zachwyt.

Z drugiej strony, i z reakcji niektórych, odnoszę wrażenie, że są firmy, których krytykowanie jest świętokradztwem.

Ja poczekam na swoje zamówienie i wtedy się wypowiem a propos "nitów"

• Like 1

Ciekawostką jest to że wypowiada się większość co zapewne nigdy nie nitowało , może warto zrobić test i zobaczyć jakie to łatwe .

Potem się doceni takie gotowce,  a tym bardziej że jest w skali 1/72.  

• Like 2

2 godziny temu, letalin napisał:

A teraz poważnie: Czytam dyskusję na BM gdzie Michał wykłada Brytyjczykom na temat ich ikonicznej maszyny i wygląda na to, że mamy w Kraju kandydata do Nobla ze spitfirelogii. Czekam niecierpliwie na "broszurę" jego autorstwa, bo to będzie chyba nawet lepsze od plastikowej zabawki politechnicznej.

Nie no, bez przesady. Naszym narodowym, dożywotnim noblistą w dziedzinie spitfirelogii jest Wojtek Matusiak. Gdzie mi do niego. 

To jest zajęcie na całe życie, a ja pewnie za jakiś czas się znudzę i zajmę czymś innym. Może np. wrócę do Battle'a 😉

28 minut temu, Skawinski napisał:

Nie no, bez przesady. Naszym narodowym, dożywotnim noblistą w dziedzinie spitfirelogii jest Wojtek Matusiak. Gdzie mi do niego. 

Nie masz racji. Nie negując wiedzy Wojtka, to Ty teraz jesteś napompowany wiedzą i materiałami przydatnymi specyficznie modelarzom, to trochę inna perspektywa. 

31 minut temu, Skawinski napisał:

Może np. wrócę do Battle'a 😉

Nie rób tego! Jeszcze nie teraz.  Nauczanie Synów Albionu o Spitfire przez chłopaka z Polski jest jak ratowanie im skóry w czasie BoB😁

To niech może Skawiński i Matusiak razem cos napiszą o Spitfirze czy też Złośnicy. Może być po angielsku ale z polskim tłumaczeniem. Internet to rzecz ulotna co widać po zdjęciach sprzed paru lat na forum. A papier najwyżej pożółknie.

• Like 1