Xmen Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Może się poprawi może nie.Takie rzeczy to się wychwytuje od początku produkcji.Po to się robi próbne wtryski.Najważniejsze że ludzie się rzucili jak szczerbaty na suchary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 No ja poczekam do ,,poświąt"... Może nawet na wiosnę - gdyby się Bytom odbył fajnie było złapać na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Arma robi formy w chinach? First to Fight robi formy w chinach... Rozmawiałem trzy lata temu z szefem tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 duzo juz pisano, ale dodam: nie przekonuja mnie zupelnie te zapadliska na polach miedzy rzedami nitow ani na klapach ani na skrzydle Jak juz napisal Xmen - trzeba zobaczyc " w realu " a ta Japonka to Evalika czy Evalina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Mam cichą nadzieję, że pociągną dalej serie mustangów i wydadzą jego wszystkie wersje, bo na rynku najbardziej potrzeba teraz Mk.I 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 1. Arma robi formy w Polsce. W Chinach tylko pierwsze albo i w ogóle tylko pierwszy model wtryskowy zrobili - jak ktoś pogrzebie to pewnie i znajdzie praktycznie relację z przybycia owej formy do Polski. 2. Z tym śpieszeniem się to bym nie przesadzał. Ja o Mustangu pierwszy raz usłyszałem w styczniu albo lutym 2020 roku i miał wyjść wkrótce. Także trochę jednak zeszło Podobnie zresztą jak z zapowiedzianym w sierpniu tamtego roku Hurrkiem w 48. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 4 minuty temu, caughtinthemiddle napisał: 1. Arma robi formy w Polsce. W Chinach tylko pierwsze albo i w ogóle tylko pierwszy model wtryskowy zrobili - jak ktoś pogrzebie to pewnie i znajdzie praktycznie relację z przybycia owej formy do Polski. 2. Z tym śpieszeniem się to bym nie przesadzał. Ja o Mustangu pierwszy raz usłyszałem w styczniu albo lutym 2020 roku i miał wyjść wkrótce. Także trochę jednak zeszło Podobnie zresztą jak z zapowiedzianym w sierpniu tamtego roku Hurrkiem w 48. Mustanga zapowiedziano w końcu grudnia 2020 i miał być w pierwszej połowie tego roku. Pół roku opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 5 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Z tym śpieszeniem się to bym nie przesadzał. Nie wiem jak w modelach...ale w tym kraju to normalne jak się pracuje przy maszynach: Robimy projekt, Mamy czas... Spoko zdążymy... Tylko jeszcze trzeba... Co, już wysyłka?! Złaźcie z tira... Jacek, bierz ekipę, skończycie na miejscu... E, tam pikuś tylko 8m-cy poślizgu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 4 minuty temu, letalin napisał: Mustanga zapowiedziano w końcu grudnia 2020 i miał być w pierwszej połowie tego roku. Pół roku opóźnienia. Covid i te sprawy. Przez to świństwo wszędzie opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 9 minut temu, letalin napisał: Mustanga zapowiedziano w końcu grudnia 2020 i miał być w pierwszej połowie tego roku. Pół roku opóźnienia. Oficjalnie tak. Niektórzy dystrybutorzy wiedzieli wtedy, kiedy napisałem, że wiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) 30 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Oficjalnie tak. Niektórzy dystrybutorzy wiedzieli wtedy, kiedy napisałem, że wiedzieli OK. Jednak pozostanę przy tym pół roku opóźnienia wg zapowiedzi publicznej. Covid i te sprawy. Gdyby robili formy w Chinach, to by to trwało pewnie parę miesięcy dłużej. Może znowu zapowiedzą coś nowego jeszcze w grudniu? Edytowane 13 Grudnia 2021 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 2 godziny temu, Peacemaker napisał: Już na jakiejś grupie fejsbookowej czytałem sugestie, że spracowane poszycie na klapie zrobiono po to, by zamaskować zapadliska na grubym elemencie jakim jest klapa. Nie wiem czy w to wierzyć, zobaczymy jak mój Mustang dotrze (już dostałem info o wysyłce, więc niedługo sam się przekonam). Ja czytałem, że spracowane poszycie próbowali już robić na skrzydle do Hurricane IIb. Tam podobno jest, ale doświadczenie nie wyszło, bo jest zbyt delikatne. Tego nikt wcześniej nie robił, więc ta klapa Mustanga jest nadal wg mnie eksperymentem. Jest już odpowiednio widoczne, więc umiejętnosci i potencjał projektanta firmy wzrosły. Na srebrnych, wypolerowanych maszynach będzie robiło robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Ciekawe czy wyjdą te...overtreesy? Żadne z proponowanych malowań mi nie leży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 32 minuty temu, myszaty napisał: Ciekawe czy wyjdą te...overtreesy? Wątpliwe. 32 minuty temu, myszaty napisał: Żadne z proponowanych malowań mi nie leży.... Przecież jest polskie malowanie i to ciekawsze od tych oklepanych.Zresztą kalkomanii do Mustangów jest jak gwiazd na niebie. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 31 minut temu, Xmen napisał: Mustangów jest jak gwiazd na niebie. Właśnie dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 9 godzin temu, letalin napisał: Na srebrnych, wypolerowanych maszynach będzie robiło robotę. Jeśli rzeczywiście są zapadliska na boku kadłuba to i one będą świetnie widoczne, a nie łatwo będzie to idealnie wyrównać. 2 godziny temu, Xmen napisał: 2 godziny temu, myszaty napisał: Ciekawe czy wyjdą te...overtreesy? Wątpliwe. Ja tam jednak liczę na overtress, przy F4F też nie było na początku dodatkowych ramek, po kilku miesiącach pojawiły się jako opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 5 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Jeśli rzeczywiście są zapadliska na boku kadłuba to i one będą świetnie widoczne, a nie łatwo będzie to idealnie wyrównać CA i po kłopocie - żadna szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Godzinę temu, abtb napisał: CA i po kłopocie No nie całkiem, nie lubię zdzierać jak nie muszę, takie szlifowanie to jest zawsze proszenie się o kłopoty... Ale najpierw trzeba wziąć w ręce i ocenić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Godzinę temu, Roland_Sebastian napisał: Jeśli rzeczywiście są zapadliska na boku kadłuba to i one będą świetnie widoczne, a nie łatwo będzie to idealnie wyrównać. Zapadliska to chyba niezbyt pasujące słowo? Czekam spokojnie na swojego Mustanga, żeby się temu przyglądnąć. Z tego co zauważyłem na Hurricane, który ma taki problem na stateczniku poziomym, a mam kilkanaście tych zestawów, jest to wada, która występuje na części wyprasek, a nie na wszystkich. Być może opanują to odpowiednim reżymem produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 4 minuty temu, letalin napisał: Zapadliska to chyba niezbyt pasujące słowo? A dlaczego nie pasujące? Powierzchnia plastiku na tych elementach się pozapadała ergo to są zapadliska. BTW nie ja pierwszy użyłem tego słowa w kontekście powyższego mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 2 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: Jeśli rzeczywiście są zapadliska na boku kadłuba to i one będą świetnie widoczne,........... 2 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: a nie łatwo będzie to idealnie wyrównać. 46 minut temu, myszaty napisał: takie szlifowanie to jest zawsze proszenie się o kłopoty... Na takiej "desce"? Panowie, minimum powagi i zdrowego rozsądku poproszę. Takie wtopy zawsze wk...ją (może tym bardziej w modelu za prawie 100kę) ale nie jest to bynajmniej powód do biadolenia na dwie strony wątku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 moze biadolenie a moze i nie - zapadlisk nie powinno byc. Co z tego, ze mam wszystkie " skrzynki i zegary" w srodku na burcie gdy przez to wlasnie powstaja na zewnatrz nierownosci. Ktos pisal, ze dobrze, ze nie ma juz Mustanga z Revella Mam go z pierwszej serii i jestem zadowolony. Acha Kosztowal 6.95 Eu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Godzinę temu, abtb napisał: nie jest to bynajmniej powód do biadolenia na dwie strony wątku. To nie jest biadolenie.Jeżeli kierując się hura patriotyzmem nie będziemy zwracać uwagi na takie rzeczy to będzie się to powtarzać.Tym bardziej że to nie jest pierwszy model z tego typu przypadłościami.Przy naszej bierności firma to oleje i przestanie zwracać uwagi na głosy klientów bo wystarczy że trafią z tematem i ludzie tak kupią.Będziemy karmieni sloganami o super hiper jakości a po otwarciu pudełka okaże się że nie jest tak różowo. Czy dobrze że ten model powstał? Odpowiedź brzmi : Oczywiście. Czy jest to najlepszy model tego samolotu? Pewnie tak. Przestańmy się jednak do cholery "pieścić " i udawać że się nic nie stało tylko dlatego że to polska firma. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 5 minut temu, letalin napisał: Prawo do biadolenia jest podstawowym prawem człowieka, gwarantowanym zapisami ustawy zasadniczej. Ależ ja tego nie podważam. Zastanawia mnie jedynie fakt, że robi się problem z jamek, które to bez problem można usunąć w 15 minut a nie marudzi się np nad kołami które niestety albo trzeba ostro rzeźbić albo zainwestować w żywicę. 4 minuty temu, Xmen napisał: Jeżeli kierując się hura patriotyzmem nie będziemy zwracać uwagi na takie rzeczy to będzie się to powtarzać. Z tego co tu wyczytuję (i po sąsiedzku też) to problem się powtarza w mniejszej lub większej formie pomimo biadolenia i punktowania. Rozchodzi mi się o gradację problemu - jamki są bę i tragedia a koła (choć przekręcone połówki względem siebie i bieżnik się "rozjechał") to już nie problem i sza. Każdy pójdzie sobie do sklepu i wyda na żywicę kolejne dudtki. Podobnie z tablicą zegarów która też jest chyba całościowo do wymiany (ale to nie problem bo "siedzi" w środku i nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 12 minut temu, Xmen napisał: Przestańmy się jednak do cholery "pieścić " i udawać że się nic nie stało tylko dlatego że to polska firma. Tu masz sporo racji. Na razie te marudzenie na Kucyka jest nadzwyczaj słabiutkie w porównaniu z tym sztormem który się rozpętał po wydaniu Żbika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi