barszczo Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) O ja pierniczę! Esci! Robiłem tego dziada dla kumpla lata temu, jeszcze mi izraelskie kalki zostały. Bardzo go miło wspominam. Poza, jak zwykl,e mocno uproszczonym kokpitem bardzo fajny model. Patrzę i ja . Edytowane 5 Lutego 2022 przez barszczo Cytuj
abtb Napisano 5 Lutego 2022 Autor Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) "Śledzimy" dalej Pierwsze poważne kolory czyli biały (pod znaki i czerwony) i czerwony pod pas ostrzegawczy i na znaki: oraz szary na spód baniaków w Norwegu: Następnie maskowanie czerwonego pasa oraz czerwonych pól znaków. Na to w Turku biały na górę płatów oraz szary antykorozyjny na dół płatów: Położyłem też jasnoszary na spód Greka i Belga: Pomalowałem też Norwega w stosowną zieleń (RAL 6014): Kolor podstawowy rozjaśniłem następnie poprzez dodanie żółtego i białego w celu zróżnicowania powierzchni. Co ciekawe - na fotkach jest to kolor brązowy ale w rzeczywistości już jest zielony Jutro podejmę próbę dalszego malowania Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 7 Cytuj
Vieh_san Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Czyżby jutro do kawki będzie co oglądać? 1 Cytuj
kozborn Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 16 minut temu, Vieh_san napisał: Czyżby jutro do kawki będzie co oglądać? Porannej czy popołudniowej? Ja ostatnie espresso to nawet koło 22 mogę wciągnąć. Cytuj
Vieh_san Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Ja aktualnie jestem 17 godzinę w pracy także mogę w każdej chwili 1 Cytuj
Artek82 Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Jestem pod wrażeniem że nazwa zdaje egzamin "niewykrywalności" tudzież nic więcej nie powiem Powstającej ławicy też pod wrażeniem jestem 1 Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 12 godzin temu, kozborn napisał: Błagam o otwartą kabinę w tym orzełku. No cóż, błagać można Ale: - po pierwsze: z zasady nie robię kurzołapów czyli otwartych kabin i ładowni. Chyba, że jest co pokazać - po drugie: w tym wypadku nie ma co pokazać. Kabina spełnia standardy lat osiemdziesiątych i tak w niej wieje, że trzeba się przypiąć do fotela. A fotel to jedyna rzecz która tą kabinę uatrakcyjnia. Więc będzie opcja ful klosed. Reszta żywicznych dodatków to tylko vyzbroy którego będzie na tłusto. 10 godzin temu, Artek82 napisał: Jestem pod wrażeniem że nazwa zdaje egzamin "niewykrywalności" tudzież nic więcej nie powiem A ja powiem: plan został odkryty ale chyba ogrom przytłoczył człowieka i odpuścił Ale nie wywołujmy wilka z lasu 4 godziny temu, Moses napisał: O kurde ale tempo Ot, normalne tempo pracy Norweg pod względem malarskim skończony. Tylko lakiery, kalki i siuwaksy. Co da się osiągnąć do końca dnia to się okaże pod koniec dnia 2 Cytuj
Moses Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 A co ten Norweg ma pod nosem? Inne Starfightery chyba tego nie miały? 1 Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 To jest takie tajemnicze "coś", co ma braci bliźniaków także w tylnej części kadłuba, tuż przy dyszy. Do czego to "coś" służy to trudno powiedzieć, ale pewnikiem kryje w sobie jakąś elektronikę. Taki zestaw czujników pojawił się już na F-104C w Wietnamie. Potem można to było zaobserwować na kanadyjskich CF-kach. Co prawda ten norweski polip jest trochę inny niż na wyżej wspomnianych ale podejrzewam że pełni taką samą rolę i został ujednolicony pod względem kształtu/ obudowy z tymi z tyłu. Cytuj
barszczo Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) 24 minuty temu, abtb napisał: Taki zestaw czujników pojawił się już na F-104C w Wietnamie. Dokładnie, to czujniki systemu Radar Homing and Warning (RHAW). Tu macie to dokładnie opisane: https://www.i-f-s.nl/udorn-ecm/ Generalnie cała ta strona to kopalnie wiedzy o F-104. Edytowane 6 Lutego 2022 przez barszczo 1 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 3 minuty temu, barszczo napisał: Generalnie cała ta strona to kopalnie wiedzy o F-104. Trzeba było to wysłać @abtbpo tym jak już skończy te wszystkie 100czwórki, bo czasami się okaże, że wszystkie dotychczasowe są do niczego 2 Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Ja tam nie latam tymi 104-kami po pokoju, więc brak jakichś tam guziczków, a nawet wajch, uważam za problem zupełnie nie istotny i nie mający wpływu na całokształt. Ewentualnie jakby ktoś marudził w tym temacie to co najwyżej mogę zamknąć warsztat Cytuj
kapsel Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 6 minut temu, abtb napisał: Ewentualnie jakby ktoś marudził w tym temacie to co najwyżej mogę zamknąć warsztat Ani się waż 1 Cytuj
Moses Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 To Ty nie robisz brrrr brrr po pokoju? Dzięki Barszczo 1 Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 58 minut temu, Moses napisał: To Ty nie robisz brrrr brrr po pokoju? W tym przypadku raczej szzzzzuuuuu :D. Cytuj
zegeye Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Ładny ten Turek.... ale te hinomaru jakies takie kanciaste 1 Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 2 godziny temu, Moses napisał: To Ty nie robisz brrrr brrr po pokoju? Godzinę temu, Roland_Sebastian napisał: raczej szzzzzuuuuu Ja robię jak klasyczny jet - wzzzziuuuuuuuuuuuuuuuu Godzinę temu, zegeye napisał: ale te hinomaru jakies takie kanciaste Cyrkiel diabli wzięli a od linijki jakoś nie szło kółka zrobić Ważne, że postępy są. Najpierw czerń i stal: oraz sreberko w odcieniach Jutro wypadałoby okrasić nos i resztę 7 Cytuj
barszczo Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Śrebny Turek z hinomaru czyli wczesny Turek. Niech i tak będzie, całkiem gustowny . Cytuj
abtb Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Godzinę temu, barszczo napisał: Śrebny Turek z hinomaru czyli wczesny Turek. Brawo dla tego pana Wygrywa pan etui na okulary - do odbioru w dowolnym sklepie optycznym za stosowną ilość złociszów Godzinę temu, barszczo napisał: wczesny Turek. Teraz na wszystko trzeba mieć kwit. A ja mam kwit na takiego Turka i konfigurację uzbrojenia, podpisany przez Tureckie Siły Powietrzne. Czyli układ nie do odbicia Pora dalej maziać Belga i Greka. 1 Cytuj
barszczo Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 6 minut temu, abtb napisał: Pora dalej maziać Belga i Greka. I to jest słuszna koncepcja . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi