orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Dla mnie to wygląda jak wkładka do lampy pasuje idealnie do wnętrza klosza. Zobaczę jutro czy tak samo jest z lampami na dachu. Do lamp tylnych natomiast są takie specjalne chromowane podkładki którymi się podkleja miejsce w nadwoziu. Odblaski na chlapacze mają takie same. Muszę jeszcze zrozumieć przednie kierunkowskazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 No ja teżtak myślałem- podfrezowac istniejące szkiełka, nakleić te od SKP i po robocie ... ale przymiarki pokazują co innego ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Bezbarwna żywica SKP żółknie po jakimś czasie. Chyba, że nowszych zestawów już ten problem nie dotyczy. Przemyśl wymianę szkieł zestawowych, żebyś kiedyś nie był zawiedziony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 17 minutes ago, bulik58 said: Do chwili obecnej bylem pewien ze wkleja sie je bez szkiel z modelu , gdyz jest zaznaczone cos co przypomina szklo reflektora , wrzuc na YT moze tam znadziesz odpowiedz. Na yt licho z ich produktami, to samo na różnych forach. Nic to, pokombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Mam te światła w m-atv. Fakt żółkną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 2 minutes ago, SnajperTBG said: Mam te światła w m-atv. Fakt żółkną... O kurczę, wyglądają jak klosze rajdowek z lat 80tych. One są wklejone do środka czy na wierzchu? Pokazesz zbliżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 6 minut temu, orzechu500 napisał: O kurczę, wyglądają jak klosze rajdowek z lat 80tych. One są wklejone do środka czy na wierzchu? Pokazesz zbliżenie? Właśnie niedawno uświadomiłem sobie że zrypałem robotę i nakleiłem je zamiast świateł. A to trzeba było podpiłować oryginalne światła o te klosze i nakleić to. Niestety chyba wszystkie skp co w domyśle mają być białe(?) stają się żółte... A takie kurde nie są więc wg mnie nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Chyba trzeba im dać warstwę lakieru żeby nie żółkły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) 12 godzin temu, orzechu500 napisał: O kurczę, wyglądają jak klosze rajdowek z lat 80tych. One są wklejone do środka czy na wierzchu? Pokazesz zbliżenie? Ja je wklejałem na wierzch. No w środek nie wkleisz bo nie ma jak. A nawet jakbyś wkleił to kiepsko by to wyglądało. Czytałem na ruskim forum że lakierowanie nic nie da... Taki urok żywicy i tyle. U mnie w matv można powiedzieć że zżółkły od pustyni ale w w gazie ciężko będzie komuś taki kit wcisnąć a Bulik żeby to naprawić to skalpelem nie wiem czy by nie tylko trzeba było równiutkiego nacięcia na żywicy z blaszka. Po czyścić ją i dać samemu np kropelkę żywicy epoksydowej do odlewania np wisiorków i innych pierdół damskiej biżuterii. Ale ile zachodu z tym że tylko dla masochistów Edytowane 23 Lutego 2022 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 A ktoś wie jak się mają sprawy ze światłami z Voyagera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 Taki mały off top. Co do skuteczności prawdziwego gaza. Fotka z dzisiaj. A pamiętam jak kleilem swoją zvezde i oglądałem na yt program o gazie jaki to on nie jest zarabisty, ma liczne systemy w tym cpk itd... Jak Ci tam budowa idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 19 minut temu, bulik58 napisał: Tak sobie to wmawiali ze sami w to uwierzyli . Mam nadzieje ze takich widokow bedzie wiecej. Każdy sprzęt można zniszczyć- nawet abramsa. A to jest forum modelarskie, więc klejmy modele, politykę zostawmy na inne okazje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Lutego 2022 Share Napisano 24 Lutego 2022 3 minuty temu, axel1st napisał: Każdy sprzęt można zniszczyć- nawet abramsa. A to jest forum modelarskie, więc klejmy modele, politykę zostawmy na inne okazje. To już nie jest polityka, tylko bezpardonowa agresja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Share Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) On 2/24/2022 at 6:44 PM, SnajperTBG said: Taki mały off top. Co do skuteczności prawdziwego gaza. Fotka z dzisiaj. A pamiętam jak kleilem swoją zvezde i oglądałem na yt program o gazie jaki to on nie jest zarabisty, ma liczne systemy w tym cpk itd... Jak Ci tam budowa idzie? Chwila przedstoju w budowie. Czekałem na SKP a potem kilka dni ferii z synem które poświęciliśmy na jego model - walker bulldog + podstawka. Starałem się raczej służyć za "trzecią rękę" i konsultanta, ale pewnych rzeczy nie umie jeszcze zrobić wiec bardziej aktywnie mu pomagałem w czynnościach gdzie mógłby sobie zrobić krzywdę. Oznacza to, że do aerografu wjechała pactra, one shot i vallejo = gwałt na aero i dwa kwadranswe drobiazgowego czyszczenia Edytowane 26 Lutego 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 Zmontowałem przednie światła, podkleiłem również blaszki pod tylnie. Zdecydowałem się wkleić skp do środka klosza - trochę zeszlifowalem po obwodzie i wszystko się ładnie spasowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 Generalnie wszystkie dzisiejsze pracę sprowadzają się do zamknięcia i zamaskowania budy do malowania. Wkleiłem wieże i pierścień mocujacacy, osłony pod progami oraz zaszpachlowalem połączenia, wkleiłem również drzwi na płyń do maskowania i przednie szyby. Pierwotnie nie chciałem wklejać tych szyb i wymaskowac wszystko od środka ale taśmą poderwie kalki na wnętrzu także są wklejone na stałe. Za chwilę żmudne maskowanie oszklen i podwozia.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 Fajny model się szykuje ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Lutego 2022 Share Napisano 28 Lutego 2022 Zrób spalonego, na szczęście masz dużo przykładów w TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 28 Lutego 2022 Autor Share Napisano 28 Lutego 2022 4 hours ago, Lipstein said: Zrób spalonego, na szczęście masz dużo przykładów w TV Później, jak kamo nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 Przybyłem, zobaczyłem, zamaskowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 & pomalowałem. RC099 potem N79, myślę, że dołożę jeszcze bardzo transparentną warstwę RC099 i odrobinę modulacji. Potem reszta kolorków a na ten moment ostatni gasi światło i minimum 12 godzin suszenia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 19 godzin temu, Lipstein napisał: Zrób spalonego, na szczęście masz dużo przykładów w TV Myślę że lepiej takiego porzuconego z powodu braku paliwa z pootwieranymi wszystkimi drzwiami i dużą ilością rozmaitych porozwalanych wokół śmieci i gratów .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 Modulacja to nie dewiacja... podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 Patafiksacja to też nie dewiacja... rzekomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi