pmroczko Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 I to by musiały być zestrzelenia ukraińskich samolotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 No właśnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Anglicy malowali swastyki, Rosjanie malują tryzuby? Ukraińcy powinni malować gwiazdy lub Z. Nie pasuje ten duch i ukraińskie rondle na migu Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez giberes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 34 minuty temu, giberes napisał: Anglicy malowali swastyki, Rosjanie malują tryzuby? Ukraińcy powinni malować gwiazdy lub Z. Nie pasuje ten duch Może, tak jak pisałem wcześniej, jest to tylko malowanko propagandowe i wszystkie jego elementy nie zostały do końca przemyślane... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Malowanie banderowskich tryzubów...słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Alianci zachodni malowali/naklejali swastyki, krzyże, japońskie bandery i flagi, włoskie znaki, ale także sylwetki samolotów. Niemcy już zupełnie inaczej, a oznaczania na myśliwcach Rieczkałowa, czy Pokryszkina nie świadczyły o tym, że ci panowie strzelali wyłącznie do kolegów z WWS. Tradycje są różne, akurat wschodnia jest taka. W Ukrainie tryzuby to symbole organizacji walczącej z sowiecką rosją, która (organizacja) miała też jakieś epizody z Polską. Dla nas ważne, bo jedyne; dla Ukraińców mniej istotne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 28 minut temu, greatgonzo napisał: W Ukrainie tryzuby to symbole organizacji walczącej z sowiecką rosją A ja słyszałem, że to herb Ukrainy (ale to mogą być tylko plotki) 30 minut temu, greatgonzo napisał: (organizacja) miała też jakieś epizody z Polską Tak, zdecydowanie to były "epizody" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Wypowiedź o tym, że słabe chyba herbu państwa nie dotyczyła. Ale słusznie, herb państwa i od tego trzeba by zacząć. Jeszcze lepiej wpisuje się w mój post. Tylko te barwy... . Druga część , to klasyczny chochoł. Cholera wie po co, także bez komentarza. Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez greatgonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Może to ruska prowokacja? Albo autor nie przemyślał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 W dniu 20.04.2022 o 13:17, Wymysl napisał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Ha, ha, UPA, UPA uber alles 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Jeżeli to ukraiński samolot, to może te oznaczenia należy odczytywać inaczej ? Doczytałem, że oznaczają " użycie z powietrza " . Pytanie: co sądzi w tym temacie Wymysł, który wkleił foto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Odpalał wilk razy kilka (21.04, rosyjski Mi-8 flary), odpalili i wilka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 W Wojenno-Kosmicznych Siłach Rosji znów "minus 1" Tym razem prawdopodobnie Su-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 W dniu 24.04.2022 o 10:36, socjo1 napisał: Odpalał wilk razy kilka (21.04, rosyjski Mi-8 flary), odpalili i wilka. Jestem ciekaw, kto to filmował i z czego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Grzes napisał: W Wojenno-Kosmicznych Siłach Rosji znów "minus 1" Na tym filmie to już w ogóle nic nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 32 minuty temu, pmroczko napisał: Na tym filmie to już w ogóle nic nie widać... Ej, nie jest tak źle. W pierwszej części dobrzej jest widoczna sylwetka samolotu i jego opadanie w płaskim korkociągu widać też moment katapultowania... ...i wystrzelone elementy Niestety, sporo zasłania idiotyczny napis na środku kadru. 36 minut temu, pmroczko napisał: Jestem ciekaw, kto to filmował i z czego... Tu masz rację. Zawsze się zastanawiam, jak cokolwiek, gdziekolwiek się dzieje to, ostatnimi czasy, tłumy idiotów stoją z telefonami w łapach i to nagrywają (ostatnio takich cudaków widziałem podczas relacji z uroczystości Wielkiego Piątku z Watykanu ), a jak trzeba filmik pokazać to później widzimy materiały takie jak powyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Godzinę temu, pmroczko napisał: Na tym filmie to już w ogóle nic nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Po tych delikwentów co się katapultowali u @Grzes przyleciał CSAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 @Grzes- a dzięki, teraz widzę! Tylko, że film jest tak zlinkowany, że defaultowo odtwarza się od środka, na to nie zwróciłem uwagi i najciekawsza część filmu mnie ominęła. Ale ten płaski korkociąg to jest mocna rzecz, ciekawe jakie to daje przeciążenie i czy ciężko się pozbierać i katapultować z czegoś takiego... Na pokazach czegoś takiego nie pokazują! Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Mi-28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Grzes napisał: W Wojenno-Kosmicznych Siłach Rosji znów "minus 1" Tym razem prawdopodobnie Su-34 Oj, popatrz, Wańka, akrobata! W powietrzu kręci się jak bąk! Nasz majster też tak w klubie latał, A stołka nie wypuścił z rąk! .... Oj, popatrz Wańka, jakie błazny, Toż bez wyroku po pięć lat, A mordy im się tak rozlazły, Że mogą opluć cały świat (didaskalium dla tych młodszych i tych starszych, z już z postępującą demencją: Alosza Awdiejew za Wysockim podobno) 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 @socjo1 myślę, że dla wielu musisz jeszcze dodatkowo wyjaśnić pojęcie "didaskalium" A tekst zaiste "w dziesiątkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 23 godziny temu, Grzes napisał: W Wojenno-Kosmicznych Siłach Rosji znów "minus 1" Tym razem prawdopodobnie Su-34 Załoga przeżyła i została ewakuowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Tap-chan napisał: Załoga przeżyła i została ewakuowana. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi