czak45 Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 (edited) Skończone Nie będe za wiele opisywał. Jak ktoś chce poczytać to więcej jest tu: viewtopic.php?t=6312 Generalnie sporo sie nauczyłem przy budowie tego modelu, a przypadek sprawił, że wygląda on tak jak wygląda. I tradzycyjnie na początek fotomontaż: I cala reszta: Figurki: Pozdrawiam. Edited July 7, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Witam! Choć nie dłubie w pancerce, to całość mi się bardzo podoba!!! Fajna kompozycja, no i te figurki, po prostu czad!!!. Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Bardzo nastrojowa scenka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 No i super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaki Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Równiez gratuluję. No i pierwsza fotka (białoczarny fotomontaż) bardzo udana! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Jak zawsze modele w Twoim wykonaniu są niesamowite. Chylę czoła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmokHaosu Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Fajny, ale trochę słabo ten kloc leży w podstawce. Nie chodzi o to, że wystaje poza obrys, a odstaje. Rzuca się to w oczy na ostatnich fotkach z perspektywy figur. No i montując całość działa powyżej pancerza znika sens użycia Tygrysa jako podstawy dla działa samobieżnego, no ale trudno dyskutować nad SF. Strasznie spodobał mi się kamuflaż no i ten fotomontaż. Ja swojego SFa już zacząłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Tyle mordowania się i ścierania z kumplami z forum przyniosło efekt... Powaliłeś mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Wszystko wyszło bajerancko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Super wyszło Taka fajna odskocznia A figurki czyje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Bardzo ładne. znam twoją teorię małej podstawki, ale jakby była parę centymetrów szersza to by nie zaszkodziło. nie jestem też pewien, czy zamiast czapek typu uszanka nie pasowałyby bardziej furażerki. ale to takie czepialstwo. chylę czoła nabijając sobie guza o berliński bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted July 7, 2008 Author Share Posted July 7, 2008 Nie chodzi o to, że wystaje poza obrys, a odstaje. Sam czołg stoi na pozostałościach kostki brukowej. A figurki czyje? Itareli całkiem niezłe jak na gumiaki, tzn troche bardziej plastikowe gumiaki. Ps. Dzieki za słowa uznania, cieszy mnie, że sie model podoba. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brabazon Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Jedyna rzecz która mnie razi to kolor osłony armaty. Ma imitować minię, a wyszło jakby pancerz był pokryty politurą z meblościanki. Wybacz Piękna robota,pomysł fajny. Padam na twarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicio1d Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Panowie kamraci tak jakby pozowali do zdjęcia. Brakuje jeszcze flagi ZSRR i naturalnie w tle tryumfalnie pobrzmiewający, cudowny hymn Związku Radzieckiego. Model piękny, jestem pod wrażeniem, zawsze tu zerkałem i obserwowałem Twoje poczynania. Model ładnie sie wkomponował w Bramę Brandenburska, że też wtedy znalazł sie ktoś i cyknął im fotki.;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Czak jak malujesz figurki? Masz jakąś specjalną metode, bo Tobie świetnie wychodzą? Bo ja w tej skali jeszcze nie malowałem figurek a mam zamiar i nie wiem czy tak samo wszystko robić ja w 1/35. Może głupie pytanie zadałem, ale jak możesz to napisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted July 10, 2008 Author Share Posted July 10, 2008 Malowanie figurek. 1. Calość psika AEROGRAFEM, taki podkład z farby LIGHT FLASH Vallejo. 2. Potem Burnt Sienna, czyli Sienna Palona olejna dla plastykow, czy jak ktoś woli farba artystyczna. Ta farbe kłade na twarz, łapki figurki i wycieram suchymi pędzelkami, pędzelkiem. Tak zeby zostala w załamaniach twarzy. 3. Potem zostawiam na 1-2 dni do przeschniecia. 4. Nastepnie maluje mundury, plaszcze itp. Maluje bazą całośc, potem baza + troche czarnej + troche wody i to w załamania munduru. A potem suchy pędzel + baza + troche białej i przecieram wypukłości. 5. Potem osprzet paski i bron. Bron to GUN METAL Testors przetarta suchym pedzlem. Podczas tego projektu pierwszy raz zdecydowalem sie na pomalowanie oczu, ale nie farbami akrylowymi tylko farbami dla plastykow, ktore wybaczaja bledy i ktore mozna wycierac. Ciekawie jest pomalowany kucajacy żołnierz. A mianowicie farba Vallejo do aerografu, która jest bardzo rozwodniona i sama sie tak rozlała i nie musiałem robic tego co powyżej. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partyznat Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 A ja maluje figurki Citadel Model Color i efekt tez jest dobry... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Dzięki Ci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jendrass1 Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Niezły wynalazek pewnie stoi w 1:1 zapomniany gdzieś w magazynach na Kubince :P Bardzo ciekawy i realistyczny pomysł, gratuluję ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof66 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 SUPER szęka opada naprawdę kawałek dobrej roboty pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimi Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Świetna winietka:) ciekawy pomysł i super wykonanie, a figurki to juz w ogóle bajka:) nie domysliłbym sie że to siedem dwujka:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subgrafik Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Czak gratuluje Galerii na pierwszej stronie !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Właśnie Wielkie Gratulacje!!!!Musisz być dumny ze swojej pracy Należy Ci się WIELKIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Czak gratuluje Galerii na pierwszej stronie !!! Dzieki, jakbys nie napisal to pewnie bym nie zauwazyl. Nie za czesto zagladam na strone glowna. Chyba musze sobie zmienic wpis w zakladkach z forum modelwork na strone glowna modelwork. Dzieki wielkie dla administratorow za wyroznienie. Oczywiscie zrobilem sobie prt sc i ctr + v w PS. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 tez chcialem napisac to samo co Subgrafik, ale skoro juz zauwazyles to nie bede sobie klawiatury strzepil. przepraszam za brak polskich znakow ale to prosto z Wielkiej Brytanii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts