czak45 Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 (edytowane) Skończone Nie będe za wiele opisywał. Jak ktoś chce poczytać to więcej jest tu: viewtopic.php?t=6312 Generalnie sporo sie nauczyłem przy budowie tego modelu, a przypadek sprawił, że wygląda on tak jak wygląda. I tradzycyjnie na początek fotomontaż: I cala reszta: Figurki: Pozdrawiam. Edytowane 7 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Witam! Choć nie dłubie w pancerce, to całość mi się bardzo podoba!!! Fajna kompozycja, no i te figurki, po prostu czad!!!. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo nastrojowa scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 No i super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Równiez gratuluję. No i pierwsza fotka (białoczarny fotomontaż) bardzo udana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Jak zawsze modele w Twoim wykonaniu są niesamowite. Chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Fajny, ale trochę słabo ten kloc leży w podstawce. Nie chodzi o to, że wystaje poza obrys, a odstaje. Rzuca się to w oczy na ostatnich fotkach z perspektywy figur. No i montując całość działa powyżej pancerza znika sens użycia Tygrysa jako podstawy dla działa samobieżnego, no ale trudno dyskutować nad SF. Strasznie spodobał mi się kamuflaż no i ten fotomontaż. Ja swojego SFa już zacząłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Tyle mordowania się i ścierania z kumplami z forum przyniosło efekt... Powaliłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Wszystko wyszło bajerancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Super wyszło Taka fajna odskocznia A figurki czyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Bardzo ładne. znam twoją teorię małej podstawki, ale jakby była parę centymetrów szersza to by nie zaszkodziło. nie jestem też pewien, czy zamiast czapek typu uszanka nie pasowałyby bardziej furażerki. ale to takie czepialstwo. chylę czoła nabijając sobie guza o berliński bruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Nie chodzi o to, że wystaje poza obrys, a odstaje. Sam czołg stoi na pozostałościach kostki brukowej. A figurki czyje? Itareli całkiem niezłe jak na gumiaki, tzn troche bardziej plastikowe gumiaki. Ps. Dzieki za słowa uznania, cieszy mnie, że sie model podoba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Jedyna rzecz która mnie razi to kolor osłony armaty. Ma imitować minię, a wyszło jakby pancerz był pokryty politurą z meblościanki. Wybacz Piękna robota,pomysł fajny. Padam na twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Panowie kamraci tak jakby pozowali do zdjęcia. Brakuje jeszcze flagi ZSRR i naturalnie w tle tryumfalnie pobrzmiewający, cudowny hymn Związku Radzieckiego. Model piękny, jestem pod wrażeniem, zawsze tu zerkałem i obserwowałem Twoje poczynania. Model ładnie sie wkomponował w Bramę Brandenburska, że też wtedy znalazł sie ktoś i cyknął im fotki.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Czak jak malujesz figurki? Masz jakąś specjalną metode, bo Tobie świetnie wychodzą? Bo ja w tej skali jeszcze nie malowałem figurek a mam zamiar i nie wiem czy tak samo wszystko robić ja w 1/35. Może głupie pytanie zadałem, ale jak możesz to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 Malowanie figurek. 1. Calość psika AEROGRAFEM, taki podkład z farby LIGHT FLASH Vallejo. 2. Potem Burnt Sienna, czyli Sienna Palona olejna dla plastykow, czy jak ktoś woli farba artystyczna. Ta farbe kłade na twarz, łapki figurki i wycieram suchymi pędzelkami, pędzelkiem. Tak zeby zostala w załamaniach twarzy. 3. Potem zostawiam na 1-2 dni do przeschniecia. 4. Nastepnie maluje mundury, plaszcze itp. Maluje bazą całośc, potem baza + troche czarnej + troche wody i to w załamania munduru. A potem suchy pędzel + baza + troche białej i przecieram wypukłości. 5. Potem osprzet paski i bron. Bron to GUN METAL Testors przetarta suchym pedzlem. Podczas tego projektu pierwszy raz zdecydowalem sie na pomalowanie oczu, ale nie farbami akrylowymi tylko farbami dla plastykow, ktore wybaczaja bledy i ktore mozna wycierac. Ciekawie jest pomalowany kucajacy żołnierz. A mianowicie farba Vallejo do aerografu, która jest bardzo rozwodniona i sama sie tak rozlała i nie musiałem robic tego co powyżej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 A ja maluje figurki Citadel Model Color i efekt tez jest dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Dzięki Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Niezły wynalazek pewnie stoi w 1:1 zapomniany gdzieś w magazynach na Kubince :P Bardzo ciekawy i realistyczny pomysł, gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 SUPER szęka opada naprawdę kawałek dobrej roboty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Świetna winietka:) ciekawy pomysł i super wykonanie, a figurki to juz w ogóle bajka:) nie domysliłbym sie że to siedem dwujka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Czak gratuluje Galerii na pierwszej stronie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Właśnie Wielkie Gratulacje!!!!Musisz być dumny ze swojej pracy Należy Ci się WIELKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Czak gratuluje Galerii na pierwszej stronie !!! Dzieki, jakbys nie napisal to pewnie bym nie zauwazyl. Nie za czesto zagladam na strone glowna. Chyba musze sobie zmienic wpis w zakladkach z forum modelwork na strone glowna modelwork. Dzieki wielkie dla administratorow za wyroznienie. Oczywiscie zrobilem sobie prt sc i ctr + v w PS. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 tez chcialem napisac to samo co Subgrafik, ale skoro juz zauwazyles to nie bede sobie klawiatury strzepil. przepraszam za brak polskich znakow ale to prosto z Wielkiej Brytanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi