Prowler27 Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 LAV III Kanadyjski lekki pojazd opancerzony, na którym bazuje cała rodzina Amerykanskich Strykerów. Inspiracją na wykonanie prezentowanego modelu były zdjęcia Nowozeladzkiego Lava. Model Trumpetera nie sprawia większych problemów podczas klejenia. Jakościowo oceniam go dobrze. Pomalowany i cieniowany farbami Gunze. Ślady eksploatacji, jeśli chodzi o poszczególne efekty wykonałem następująco: -Zakurzenia farbami Tamiya nakładane aerografem -Brud w nadkolach i zakamarkach to pasta Ammo Mig acrylic mud -Zacieki to oleje AK Zestaw “z pudła” został urozmaicony: -Liną wyciągarki z Eureki -Kanistry, Butelki, i inne detale wykonane przez -za pomocą druku 3D -Kalkomania kamuflażu Cadpat od Mr.Decal -Plecaki i tobołki Black dog -Anteny Comrod z Mastera - Tłumik płomienia lufy działka bushmaster z RB -Siatka kamuflażowa Mimetic z AK Dodatkowo na podstawce zawitały dwie postacie: Fotografka od Def Model, Bardzo ładnie wykonany zestaw. Żołnierz z zestawu Black Dog, którego jakość okazała się częściowym rozczarowaniem. Wymiany wymagała głowa, skorzystałem z wydruku Przemka Przybulewskiego. Diorama to mieszanka kęp traw od Paint Forge 7mm i 12mm, trawy elektrostatycznej 12mm o torfu od Woodland Scenics, Roślina to blaszka Matho Models A liście klonu od AK. Dziękuje za uwagę! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Pięknie model zmalowany i figurki. Extra klasa i podstawka to ogień Mega naturalnie ta trawa i podłoże wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 No piękny. Szkoda, że nie widzieliśmy jak powstawał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Bardzo ładnie wyszło. Może doczepiłbym się jedynie do skali trawy, zwłaszcza na drodze. Osobiście bym ja przyciął i trochę zróżnicował długość, ale to już czepianie się. Sam model super. A gdzie warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 Dzięki za miłe opinie. Warsztatu nie planowałem prowadzić bo sam nie wiedziałem co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Świetna robota! Te Lav'y to bardziej Strykery czy Piranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 32 minuty temu, mandrivecs napisał: Te Lav'y to bardziej Strykery czy Piranie? LAV-y bazują na szwajcarskiej Piranii, a Stryker-y na kanadyjskich LAV-ach III. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Bardzo dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 3 godziny temu, Prowler27 napisał: nie wiedziałem co z tego wyjdzie. Dobre sobie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Zdecydowanie jeden z najładniejszych kołowców wojskowych w wyśmienitym wykonaniu + wszystkie dodatki tworzą super zdetalowaną całość. Bardzo podoba mi się ten kurz nanoszony aerografem i chyba będę musiał to przećwiczyć na następnym modelu - jaki to konkretnie kolor? Brawo także za malowanie reporterki. Malowanie twarzy kobiety a zmęczonego życiem żołdaka to zupełnie inna bajka, a tu wyszła całkiem fajna sztuka Cała praca ogólnie miażdży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 Bardzo mnie to cieszy że się podoba. A kurz robiłem za pomocą tamiya XF-52 flat earth i głównie XF-57 buff, plus zacieki i wash oilbrusherem buff od Ammo miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 (edytowane) Model i podstawka bardzo ładny!!!! Koncepcja scenki bardzo realistyczna. Siatka Mimetic z AK -wyszła genialnie!!!! Edytowane 20 Września 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Sztos wszystkoTo ta panienka z okienka? Edytowane 23 Września 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 Podoba mi się jak komponuje się model z podstawką. Gratulacje świetnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 W dniu 23.09.2022 o 10:27, MayonesEXG7 napisał: Sztos wszystkoTo ta panienka z okienka? Tak to ta sama figórka. Moja przy tej marnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Września 2022 Share Napisano 24 Września 2022 Gosciu przesadził z malowaniem-1.35.Kobitka jak w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 2 godziny temu, MayonesEXG7 napisał: Gosciu przesadził z malowaniem-1.35.Kobitka jak w realu Sprawdziłem jego profil na IG i jego figórka jest w skali 1:16, ale dalej wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Bardzo pięknie wykonana całość od A do Z całość bardzo realnie wygląda . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 O kurczaki, to jest świetne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Moje oczodoły gdzieś śmigły, na tą dioramę na Paprykarzu w Szczecinie czy mi się wydaję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 20 Października 2022 Autor Share Napisano 20 Października 2022 W dniu 16.10.2022 o 19:28, MayonesEXG7 napisał: Moje oczodoły gdzieś śmigły, na tą dioramę na Paprykarzu w Szczecinie czy mi się wydaję ? Zgadza się. Byłem na Paprykarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Oczo pląsu,dostawałem w niedzieleZa dużo tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi