Woit Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 W dniu 30.12.2024 o 19:49, TM48 napisał: Hmm, czyli Arma pracuje nad Lightningiem. Dobrze wiedzieć. Expand Dokładnie to samo pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 W dniu 30.12.2024 o 19:25, panDespota napisał: Kurcze ja właśnie dzisiaj skończyłem swoją jaskółkę. W kolejce czeka jeszcze wersja dwuniejscowa i rozpoznawcza. Cholera niedawno kupiłem. Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... Expand Witaj w Klubie! Też tak miałem z różnymi (wydane przez różnych producentów). Chociażby RWD-8, Defiant, B5N, Bf-109 E4 i jeszcze parę by się znalazło. 262 odpuszczę, ale Curtissa kupię. Swoją drogą ciekawie byłoby zrobić "Historię jednego samolotu" robiąc trzy modele: franusko/polski, niemiecki i fiński. @panDespota robimy Czaple? Może ktoś się da sprowokować i wyda. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 Dobra wiadomość.... trzeba będzie kupić. Się zobaczy co tam wystrugali w AH.... przerobiłem Hellero/Smera, wariacje na temat z MPMa, Revella też, czas na AH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) - Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 No i spoko, temat znacznie ciekawszy i bardziej nośny niż fanaberia IBG. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Gdyby kogoś ciekawiło co mam do napisania na temat hayabusy to wrzucam link do mojej recenzji na blogu ze sporą ilością zdjęć. https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2025/01/nakajima-ki-43-ii-hayabusa-172-arma.html 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) Dzisiaj doszło : Plastik bez niespodzianek, siłą zestawu są wydruki 3d. Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie. Edytowane 15 Stycznia przez martinello 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia W dniu 15.01.2025 o 06:40, martinello napisał: Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie. Expand Słuszna uwaga. Odnotowane do wdrożenia. Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia W dniu 15.01.2025 o 12:54, GrzeM napisał: Słuszna uwaga. Odnotowane do wdrożenia. Dzięki! Expand To jeszcze poproszę erratę do instrukcji z opisem które rury wydechowe do którego wariantu malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia W dniu 15.01.2025 o 21:33, martinello napisał: To jeszcze poproszę erratę do instrukcji z opisem które rury wydechowe do którego wariantu malowania Expand W sensie że to? Jest w instrukcji, bez erraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Nie W Hurricane PR. Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia W dniu 16.01.2025 o 12:21, martinello napisał: Nie W Hurricane PR. Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. Expand Aaaa, jasne! Errata w zasadzie niepotrzebna, we wszystkich są takie same: "fishtail" część 32. Ten drugi numerek "się zawieruszył" ze starej instrukcji. Przepraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia (edytowane) Ok, dzięki. Co z Curtisem ? Będzie w terminie ? Edytowane 16 Stycznia przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia W dniu 16.01.2025 o 13:27, martinello napisał: Ok, dzięki. Co z Curtisem ? Będzie w terminie ? Expand Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był. To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia W dniu 17.01.2025 o 14:39, GrzeM napisał: Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był. To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni. Expand Lepiej wolniej a lepiej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Widzę, że od gorzkich żali ten wątek zmierza do dialogu z producentem. Fajnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra w trzech pudełkach wraz z elementami z druku 3D. Wszystko w ramach 10 lecia modelu. https://armahobbynews.pl/blog/2025/01/22/triumfalny-powrot-srebrnej-krolowej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia W dniu 22.01.2025 o 19:56, Kolekcjoner WP napisał: Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra Expand Pisaliśmy o tym w ub. tygodniu w temacie o nowościach 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia W dniu 22.01.2025 o 20:00, Grzes napisał: Pisaliśmy o tym w ub. tygodniu w temacie o nowościach 1:72 Expand to napiszemy jeszcze raz - warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia W dniu 22.01.2025 o 20:27, BRAVO112 napisał: to napiszemy jeszcze raz - warto Expand jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) W dniu 22.01.2025 o 19:56, Kolekcjoner WP napisał: Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra w trzech pudełkach wraz z elementami z druku 3D. Wszystko w ramach 10 lecia modelu. https://armahobbynews.pl/blog/2025/01/22/triumfalny-powrot-srebrnej-krolowej/ Expand Szanowna Armo! Bardzo się cieszę na wznowienie, podobnie jak wielu innych modelarzy. Również wielu modelarzy narzeka na brak komory przedniego koła w Waszym modelu - co jednak jest niecodziennym ficzerem produktu. Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę - do ściągnięcia pliku wydruku 3 D z Waszej strony? @GrzeM Pozdrawiam, Michał Edytowane 23 Stycznia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) W dniu 23.01.2025 o 13:41, socjo1 napisał: Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę Expand Już Koledze Grzegorzowi to zgłosiłem Edytowane 23 Stycznia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia W dniu 23.01.2025 o 14:01, Grzes napisał: Już Koledze Grzegorzowi to zgłosiłem Expand To ja przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Wolałbym erratę całego modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia W Iskrze brakuje też paneli na oprofilowaniu przejścia kadłub-skrzydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi