Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.12.2024 o 19:25, panDespota napisał:

Kurcze ja właśnie dzisiaj skończyłem swoją jaskółkę. W kolejce czeka jeszcze wersja dwuniejscowa i rozpoznawcza. Cholera niedawno kupiłem. Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model :D Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... 

Expand  

Witaj w Klubie! :bukiet:

Też tak miałem z różnymi (wydane przez różnych producentów). Chociażby RWD-8, Defiant, B5N, Bf-109 E4 i jeszcze parę by się znalazło. 262 odpuszczę, ale Curtissa kupię. Swoją drogą ciekawie byłoby zrobić "Historię jednego samolotu" robiąc trzy modele: franusko/polski, niemiecki i fiński.

@panDespota robimy Czaple? Może ktoś się da sprowokować i wyda.

• Like 3
  • Haha 1

• 2 weeks later...

Gdyby kogoś ciekawiło co mam do napisania na temat hayabusy to wrzucam link do mojej recenzji na blogu ze sporą ilością zdjęć.

IMG_2303(1).thumb.jpg.f744c9033c33a3e4b0c3f7cbf3183b66.jpg

https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2025/01/nakajima-ki-43-ii-hayabusa-172-arma.html

• Like 5
  • Thanks 2

Dzisiaj doszło :

20250115_073812.jpg

Plastik bez niespodzianek, siłą zestawu są wydruki 3d.

Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie.

Edytowane przez martinello
  • Like 3

W dniu 15.01.2025 o 06:40, martinello napisał:

Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie.

Expand  

Słuszna uwaga. Odnotowane do wdrożenia. Dzięki!

• Like 1

Nie 😉

W Hurricane PR.

Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. 

• Like 1

W dniu 16.01.2025 o 12:21, martinello napisał:

Nie 😉

W Hurricane PR.

Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. 

Expand  

Aaaa, jasne! Errata w zasadzie niepotrzebna, we wszystkich są takie same: "fishtail" część 32. Ten drugi numerek "się zawieruszył" ze starej instrukcji.

Przepraszamy!

W dniu 16.01.2025 o 13:27, martinello napisał:

Ok, dzięki.

Co z Curtisem ? Będzie w terminie ?

Expand  

Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był.

To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni.

• Like 3

W dniu 17.01.2025 o 14:39, GrzeM napisał:

Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był.

To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni.

Expand  

Lepiej wolniej a lepiej. 

• Like 7

W dniu 22.01.2025 o 19:56, Kolekcjoner WP napisał:

Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra w trzech pudełkach wraz z elementami z druku 3D. Wszystko w ramach 10 lecia modelu.

https://armahobbynews.pl/blog/2025/01/22/triumfalny-powrot-srebrnej-krolowej/

Expand  

Szanowna Armo!

Bardzo się cieszę na wznowienie, podobnie jak wielu innych modelarzy. Również wielu modelarzy narzeka na brak komory przedniego koła w Waszym modelu - co jednak jest niecodziennym ficzerem produktu. Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę - do ściągnięcia pliku wydruku 3 D z Waszej strony? @GrzeM 

Pozdrawiam, Michał

Edytowane przez socjo1

W dniu 23.01.2025 o 13:41, socjo1 napisał:

Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę

Expand  

Już Koledze Grzegorzowi  to zgłosiłem

Edytowane przez Grzes
  • Like 1