Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, panDespota napisał:

Kurcze ja właśnie dzisiaj skończyłem swoją jaskółkę. W kolejce czeka jeszcze wersja dwuniejscowa i rozpoznawcza. Cholera niedawno kupiłem. Z Armą to już tak mam z którymś modelem. Coś kupuje, kleje a po kilku tygodniach wydają nowy model :D Miałem tak z Hurricanem, Wildcatem, a teraz Jaskółka... 

Witaj w Klubie! :bukiet:

Też tak miałem z różnymi (wydane przez różnych producentów). Chociażby RWD-8, Defiant, B5N, Bf-109 E4 i jeszcze parę by się znalazło. 262 odpuszczę, ale Curtissa kupię. Swoją drogą ciekawie byłoby zrobić "Historię jednego samolotu" robiąc trzy modele: franusko/polski, niemiecki i fiński.

@panDespota robimy Czaple? Może ktoś się da sprowokować i wyda.

• Like 3
  • Haha 1

• 2 weeks later...

Gdyby kogoś ciekawiło co mam do napisania na temat hayabusy to wrzucam link do mojej recenzji na blogu ze sporą ilością zdjęć.

IMG_2303(1).thumb.jpg.f744c9033c33a3e4b0c3f7cbf3183b66.jpg

https://zap-modelarstworedukcyjne.blogspot.com/2025/01/nakajima-ki-43-ii-hayabusa-172-arma.html

• Like 5
  • Thanks 2

Dzisiaj doszło :

20250115_073812.jpg

Plastik bez niespodzianek, siłą zestawu są wydruki 3d.

Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie.

Edytowane przez martinello
  • Like 3

6 godzin temu, martinello napisał:

Uwaga dla producenta - dobrze byłoby wydruki tak jak dotychczas pakować w worki strunowe a nie w sama folie bombelkową. Jak coś się urwie, to zaginie bezpowrotnie.

Słuszna uwaga. Odnotowane do wdrożenia. Dzięki!

• Like 1

13 godzin temu, martinello napisał:

To jeszcze poproszę erratę do instrukcji z opisem które rury wydechowe do którego wariantu malowania  😉

W sensie że to? Jest w instrukcji, bez erraty.

70078_Ki-43-II--instrukcja-4.jpg

Nie 😉

W Hurricane PR.

Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. 

• Like 1

24 minuty temu, martinello napisał:

Nie 😉

W Hurricane PR.

Nie mam pod ręką instrukcji, ale w punkcie gdzie informujecie o opcjach wklejania działek 20 mm jest też wskazanie wklejenia rur wydechowych z opcją na wvzesne/późne. Bez wyjaśnienia kiedy które. 

Aaaa, jasne! Errata w zasadzie niepotrzebna, we wszystkich są takie same: "fishtail" część 32. Ten drugi numerek "się zawieruszył" ze starej instrukcji.

Przepraszamy!

W dniu 16.01.2025 o 14:27, martinello napisał:

Ok, dzięki.

Co z Curtisem ? Będzie w terminie ?

Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był.

To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni.

• Like 3

24 minuty temu, GrzeM napisał:

Pracujemy nad tym. Chcielibyśmy, żeby był.

To zawsze są decyzje, czy dotrzymać terminu, czy jeszcze coś poprawić, zrobić lepiej, ale wolniej. Nie jedna decyzja, ale kolejne, na różnych etapach pracy i w biurze projektowym, i w narzędziowni.

Lepiej wolniej a lepiej. 

• Like 7

3 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał:

Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra

Pisaliśmy o tym w ub. tygodniu w temacie o nowościach 1:72

1 minutę temu, BRAVO112 napisał:

to napiszemy jeszcze raz - warto

jak najbardziej :super:

17 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał:

Arma Hobby wznawia PZL TS-11 Iskra w trzech pudełkach wraz z elementami z druku 3D. Wszystko w ramach 10 lecia modelu.

https://armahobbynews.pl/blog/2025/01/22/triumfalny-powrot-srebrnej-krolowej/

Szanowna Armo!

Bardzo się cieszę na wznowienie, podobnie jak wielu innych modelarzy. Również wielu modelarzy narzeka na brak komory przedniego koła w Waszym modelu - co jednak jest niecodziennym ficzerem produktu. Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę - do ściągnięcia pliku wydruku 3 D z Waszej strony? @GrzeM 

Pozdrawiam, Michał

Edytowane przez socjo1

20 minut temu, socjo1 napisał:

Może moglibyście byli tak mili i zaprojektowali taki element jako swoistą erratę

Już Koledze Grzegorzowi  to zgłosiłem

Edytowane przez Grzes
  • Like 1