Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Następny ukończony "francuz". Model przedstawia lub przynajmniej ma przedstawiać samolot z GC II/6 francuskiego pilota sierż.Gaudona.Na samolocie tym loty w czasie kampanii francuskiej odbywali też piloci por.Cebrzyński i kpr. pchor. Michał Brzezowski.Lotnisko Anglure-Vonarce 7 czerwca 1940. W modelu muszę co nie co poprawić bo niektóre rzeczy wyszły na zdjęciach. Jak robiłem zdjęcia to naszło mnie na wspominki . Tak wyglądał pierwszy model Blocha który zrobiłem dawna temu gdy zaczynałem swoją przygodę na forum.Mam nadzieję że jest jakiś progres choć możliwe ze tylko ja tak uważam. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Mnie się podoba ten żabojad. Kolorki ładnie grają moim zdaniem. Ten pierwszy też fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Cieszę się że się nie poddałeś i skończyłeś Blocha. Fajna, czysta robota, podobają się oba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Bardzo zgrabnie Ci ten Bloch wyszedł. Na Hurricanie trochę mnie raził efekt "kartonówki" - dość rzucający się w oczy wash we wszystkich liniach, tutaj zaś nie - może dlatego, że tych linii na francuskiej maszynie jest mniej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Fajny podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Bardzo fajny ten francuski Polonik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 ...a ja dzisiaj w Empiku gazetkę, naszą, branżową oglądałem i jako żywo ta ósemka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 11 minut temu, tomekk napisał: ...a ja dzisiaj w Empiku gazetkę, naszą, branżową oglądałem i jako żywo ta ósemka była. W innej skali i innego autora. Ja tak dobry nie jestem by moją tfórczość publikować w prasie branżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Na wstępie podpiszę się pod wszystkimi wcześniejszymi wypowiedziami, i poza ty też jestem na TAK I w sumie to można napisać że na forum jest dwóch zaszufladkowanych "artystów" - jeden od "śledzi" a drugi od "francuzów" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 3 minuty temu, abtb napisał: w sumie to można napisać że na forum jest dwóch zaszufladkowanych "artystów" - jeden od "śledzi" a drugi od "francuzów" Tego pierwszego to znam a drugi to kto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Jest progres. Dobry, realistyczny. Jakby się czepiać to działka strzelają inaczej niż celownik... Ten pierwszy też ciekawy, choć kolory na nim raczej z "rejonu równika' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 2 minuty temu, obłok napisał: Ten pierwszy też ciekawy, choć kolory na nim raczej z "rejonu równika' Pierwszy jest malowany farbami Hataki a drugi Bilmodel. 4 minuty temu, obłok napisał: Jest progres Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Podoba mi się, ładnie zrobiony, pobrudzony dokładnie tyle, ile trzeba. Progres jest ewidentny, chciaż chyba ciągle masz problem z wciśnięciem kalek w linie podziału - tutaj zuca się to w oczy szczególnie na skrzydłach, na krawędzi lotek (żeby nie było - sam się z tym zmagam i jak dotąd wychodzi umiarkowanie). Jakimi farbami malowałeś? Ładny ten zielony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Tutaj kalki ładnie weszły w linie tylko wash nie chce się w nich trzymać.Może dlatego że przed nałożeniem washa pokrywam je lakierem błyszczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Wypadało by portfolio uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 37 minut temu, Xmen napisał: Tutaj kalki ładnie weszły w linie tylko wash nie chce się w nich trzymać.Może dlatego że przed nałożeniem washa pokrywam je lakierem błyszczącym. To odczekaj parę godzin zanim zaczniesz wycierać albo zapuść na matowym lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 1 minutę temu, HK1885 napisał: To odczekaj parę godzin zanim zaczniesz wycierać Czekałem 24 godziny.Kiedyś się spieszyłem ze sklejaniem ale teraz daję sobie czas. 2 minuty temu, HK1885 napisał: zapuść na matowym lakierze. Na początek spróbuję z półmatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Dziękuję za wszystkie komentarze i polubienia. Trzeba wybrać następny model . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 A kto powiedział, że samolot musi być ufafloniony? Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 4 godziny temu, Xmen napisał: Tutaj kalki ładnie weszły w linie tylko wash nie chce się w nich trzymać.Może dlatego że przed nałożeniem washa pokrywam je lakierem błyszczącym. Czasami wystarczy skalpelem rozciąć kalkę w wgłębieniu bo ona potrafi być antystatyczna i wypiera washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 I mnie się ta "Bloch-ka" podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 Tak już całkowicie na zakończenie. Parę osób pytało o farby użyte do pomalowania Blocha. Użyłem farb firmy Bilmodel o numerach :375 , 367 , 364, 363. W sumie to któryś z producentów kalkomanii mógłby zrobić kalki do polskich Blochów.Do MS 406 są ,do C 714 są i tylko MB 151/152 brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi