Kamil K. Napisano 21 Lipca 2023 Autor Share Napisano 21 Lipca 2023 Cześć i czołem, Czasu pieruńsko mało, ale jakoś dowlokłem się do - prawie - końca bojów z kadłubem. Bojów, bo ten Miniart to taki... no niby ładny, ale im dłużej go kleję, tym bardziej uważam, że to nie jest model do sklejania na lajcie. Ciągle coś trzeba mierzyć, poprawiać, czasem coś nie do końca pasuje, czasem, jest totalnie bez sensu rozdrobnione. Specyficzny kawał plastiku. Poskładany na sucho do zdjęć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Lipca 2023 Autor Share Napisano 31 Lipca 2023 Takie tam moje próby z poprawieniem faktury odlewu. Zaczyna to nawet jakoś wyglądać - jak czołg chyba. Najgorsza robota, czyli przygotowanie gumowych osłon trwa... Pozdrowienia! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Fajnie, że temat ciągle się toczy Nie ukrywam, ze czekam z niecierpliwością na kolejne relacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Lipca 2023 Share Napisano 31 Lipca 2023 Za te czołgi to, państwa bałkańskie autorowi, powinny ufundować wczasy all inclusive w Chorwacji!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 13 godzin temu, robertmodelarz napisał: Za te czołgi to, państwa bałkańskie autorowi, powinny ufundować wczasy all inclusive w Chorwacji!!!! Raczej np: Krupajsko Vrelo bo wydaje się, że serce bije po drugiej stronie a może się mylę, wtedy przepraszam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 19 godzin temu, robertmodelarz napisał: Za te czołgi to, państwa bałkańskie autorowi, powinny ufundować wczasy all inclusive w Chorwacji!!!! Znając specyfikę rejonu, to raczej za te czołgi to bym dostał po głowie w Chorwacji i połowie BiH. Ale spokojnie, będzie kiedyś w końcu coś też i z drugiej strony... 5 godzin temu, chorąży napisał: Raczej np: Krupajsko Vrelo bo wydaje się, że serce bije po drugiej stronie a może się mylę, wtedy przepraszam ... Serce bije po polskiej stronie. Im więcej wiem o rozpadzie Jugosławii, tym mniej utożsamiam się z którąkolwiek ze stron. W sumie to nigdy się nie utożsamiałem. Dotychczasowe wybory modelarskie były podyktowane wyłącznie tym, jaki pojazd mi się kolorystycznie podobał. Jak uznawałem, że może być z tego fajny model, to brałem się do roboty. A że nie przemawia do mnie 90% pojazdów wysprejowanych w jakieś dziwne kolory, to i wybór mi się zawęził... Ale jak już się rzekło - będzie niedługo i coś z HV i z ArBiH. Mam nadzieję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Bardzo mi się podoba twoje podejście i konsekwencja tamatyczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Drugi teciak gotowy do maziania. Nic już więcej nie wymyślę - no, może poza podmianą kijowego lejka i za małej trójkątnej bańki. Niedługo, mam nadzieję, tekst z budowy będzie na KFS-miniatures. Do zdjęć połapałem wszystko na blu-tack. Nawet z grubsza przypomina oryginał. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Kto jest producentem mosiężnej lufy bo nie doczytałem w wątku .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał: Kto jest producentem mosiężnej lufy bo nie doczytałem w wątku .... ? Orange Hobby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Sierpnia 2023 Share Napisano 17 Sierpnia 2023 W dniu 16.08.2023 o 19:32, Kamil K. napisał: Orange Hobby. Kamil tak tej lufy, na złom nie odda. Panie mociądz w cenie, Fajne kiecki, zadarte, browing i miło się patrzy jak zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Fantastyczny wątek, temat i robota rewelacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Ruski tank z amerykańską półcalówką i do tego ta guma - dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Dziękuję Panom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 Elegancko, no i najważniejsze niepowtarzalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Fajnie popatrzeć na fajny model i jeszcze lepsze wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Można poczytać. https://www.kfs-miniatures.com/1-35-t-34-85-yugoslav-wars-budowa-cz-1/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Października 2023 Autor Share Napisano 16 Października 2023 Powoli malujemy... Cóż... muszę przyznać, że nieźle wkopałem się z tym modelem... Odtworzenie kamuflażu, który choć kolorowy i ciekawy to - obiektywnie mówiąc - w rzeczywistości był brzydki jak noc i namalowany byle jak praktycznie mnie przerosło... Przemalowywałem ten kamuflaż 2-3 razy, kombinując z aerografem, pędzlem, lakierem do włosów... ostatecznie jest to połączenie lakieru do włosów, aerografu i poprawek pędzlem. Jestem niesamowicie ciekawy (i przerażony jednocześnie...), co z tego wyjdzie po weatheringu. Na razie - jest źle. Ale w sumie tak powinno być - taki paradoks. Pozdrowienia! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Października 2023 Share Napisano 16 Października 2023 28 minut temu, Kamil K. napisał: Na razie - jest źle. oj tam oj tam... dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Października 2023 Share Napisano 16 Października 2023 Aleś sobie panie kamuflaż wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Października 2023 Autor Share Napisano 17 Października 2023 11 godzin temu, halset napisał: Aleś sobie panie kamuflaż wymyślił. To nie ja, to oni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Ten kolr podstawowy nie przypomina w ogóle koloru 4BO u ruskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 Szczerze powiedziawszy wydawało mi się na początku, że wyjdzie "nijaki model", bo tak to się prezentowało na historycznych zdjęciach. Myliłem się, to co widzę, wychodzi świetny i bardzo efektowny model. Jestem po raz kolejny pod wrażeniem doskonałej modelarskiej i historycznej roboty... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Października 2023 Autor Share Napisano 17 Października 2023 2 godziny temu, patrykd napisał: Ten kolr podstawowy nie przypomina w ogóle koloru 4BO u ruskich. A powinien przypominać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Października 2023 Share Napisano 17 Października 2023 (edytowane) A nie wzieto go od ruskich i nie zmieniajac koloru podstawowego tylko domalowano kamuflaż? Edytowane 17 Października 2023 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi