abtb Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Witam w nowym roku i w pierwszej mojej galeri A.D 2023 Rok modelarski rozpoczynam galerią MiG-a 29UB ze stajni Italeri. Model jak model, nawet to że jest nie jest jego zaletą - typowy paździeż Sam model złożyłem z Italeri (płatowiec), Zvezdy (pylony, baniaki na naftę, rakiety R-60), Eduarda (fotele) , Parta (FOD-y) i Mastera (rurka Pitota) Model malowany Gunze C, chemia Made in Spain und PanzerAbteilung 502. Plus wór dobrych chęci Podsumowując wstęp: MiG 29UB, Czechosłowackie Siły Powietrzne, lotnisko Zatec, 1989 rok Więc teraz możecie sobie spokojnie wysmoczyć kawę i ocenić mój najnowszy "model życia" Edytowane 5 Października przez abtb 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 1...2...3... pierwszy! Ja kto u Wuja - pełna profeska, nawet z paździerza wychodzi ładny model ( mebel? ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Super. Zatec to ten sam co prądu przy produkcji piwa brakło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 6 godzin temu, abtb napisał: Sam model złożyłem z Italeri (płatowiec), Zvezdy (pylony, baniaki na naft,rakiety R-60), Eduarda (fotele) , Parta (FOD-y) i Mastera (rurka Pitota) Model malowany Gunze C Jak na paździerza to kompilacja i sporo aftermarketów, ale efekt wyszedł bardzo dobry, dlatego, że był 6 godzin temu, abtb napisał: wór dobrych chęci Podoba mi się (mimo, że mikrus w 1:72). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Nawet fajna miniatura wyszła z tego paździeża. Zapomniałem dodać że duży plus za malowanie . Bo teraz jak się jakiś MiG pojawia w galeriach to albo Polski albo Ukraiński. Edytowane 5 Lutego 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Bardzo zacny MiG w Twoim wykonaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Już wiem czemu Cię tak długo tu nie było. Przeprowadziłeś się w miejsce, gdzie picie kawy o pierwszej w nocy naszego czasu jest norma, gdyż macie tam śniadanie, i kawka po nim jest tam wręcz wskazana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 No to. Ładny ulepek i tak jak Xmen napisał - duży plus za ciekawe, kolorowe malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Już pisałem że fajny, a tu dodam: wielki plus za malowanie. Czechów poza nimi samymi to mało kto robi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Bardzo ładny , a na żywo jeszcze ładniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Eleganckie malowanie. Niewiem jak tam ze skladalnością modelu , ale w twoim wykonaniu prezentuje się świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Widzę, że temat trochę "chwycił" Dziękuję wszystkim za opine - fajnie że model się podoba Jak wiadomo - nie jest to moje ostatnie słowo w temacie 29-tych. Jak się trochę "wyprostuje" kilka warsztatów, zasiadam do MiG-aczy ze Zvezdy. Kropką nad "i" być może będzie wersja UB z Trębacza. Aha, jakby ktoś nie dostał "emotki" pod swoim wpisem to jest to efekt "Ustawy ilościowej" z którą chyba każdy użytkownik MW się zetknął Doklikam jutro I jeszcze raz wielkie dzięki za opinie Edytowane 5 Lutego 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Znam te Italeri i wiem że nie łatwo z niego coś fajnego wycisnąć, a Tobie udało się znakomicie . Malowanie pierwsza klasa i duży plusik za UB, których nie ma zbyt wiele w galeriach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Te MiGi z Italeri to nie jest aż taki paździeż. MIG wyszedł elegancko, podoba mi się. Plus za ciekawe malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Bardzo ładny . Jedno z moich ulubionych malowań Mig-a 29. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osmial Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Fajne malowanie. Właściwe określenie to chyba oldskulowe.Ccałość bardzo fajna. Nie znam się na tych maszynach stąd szybkie pytanie. Zbiorniki paliwa w migach29 to standardowo były takie długie jak jamnik czy to jakiś czeski wynalazek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Jako, że 29-ty jest jednym z moich ulubionych myśliwców, trudno bym nie zamieścił tu komentarza Gratuluję kolejnego fajnego w odbiorze modelu. Jak zwykle szybko i sprawnie Podobają mi się przejścia na kamuflażu. Mnie Italerkę się dobrze składało, choć walki w części nosowej było sporo. Ale teraz czeka na mnie trębacz. 23 godziny temu, barszczo napisał: Czechów poza nimi samymi to mało kto robi . To tak jak Polaków poza nimi W dniu 5.02.2023 o 07:32, Xmen napisał: Bo teraz jak się jakiś MiG pojawia w galeriach to albo Polski albo Ukraiński. A jakie mają być? Amerykanskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 30 minut temu, osmial napisał: Zbiorniki paliwa w migach29 to standardowo były takie długie jak jamnik Zbiorniki pochodzą z zestawu Zvezdy "MiG 29 9-13" więc ich długość i średnica jest raczej prawidłowa 36 minut temu, osmial napisał: czeski wynalazek? Raczej "ruskij standart" 12 minut temu, burzatg napisał: Podobają mi się przejścia na kamuflażu. Malowane z tzw "ręki" przy użyciu chińskiej fukawki z igłą o bliżej nie określonej średnicy 15 minut temu, burzatg napisał: A jakie mają być? Amerykanskie? Moje dwa kolejne będą w mało niepopularnym obecnie kamo - rosyjskim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) 49 minut temu, abtb napisał: mało niepopularnym obecnie kamo - rosyjskim Nie kcem sief wymantrzać, ale chyba powinno być "mało popularnym" tudzież samo "niepopularnym". Edytowane 6 Lutego 2023 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) 2 godziny temu, giberes napisał: Nie kcem sief wymantrzać, ale chyba powinno być Masz recht! Już poprawiam Edytowane 6 Lutego 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Skąd wziąłeś ten schemat malowania i barwy? Zdecydowanie odbiegają od tego, co nosił rzeczywisty samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 W dniu 6.02.2023 o 11:06, burzatg napisał: A jakie mają być? Amerykanskie? Brytyjskie? W końcu: BBC .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 7 godzin temu, Wymysl napisał: Skąd wziąłeś ten schemat malowania i barwy? Z instrukcji malowania Eduarda dla egzemplarza 4402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Bardzo fajny, sam chciałbym tak ładnie mojego skończyć... Bardzo podoba mi się malowanie i wykończenie, łosze itd itp... I że to Italerka to bym w życiu nie uwierzył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października Wkleiłem nowe fotki - chyba trochę lepsze niż poprzednie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi