barszczo Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Rumuńskiego Gustawa zakończyłem już chwilę temu, ale dopiero dzisiaj miałem czas aby go obfotografować i przygotować galerię. O samym modelu nie będę się rozpisywał bo jest znany i praktycznie bezproblemowy w budowie. Do modelu, jako że była to edycja Weekend, dołożyłem po raz pierwszy Edwardowy zestaw Space do kokpitu i mogę śmiało go polecić jak alternatywę dla samych blaszek. Kalki wykorzystałem z edycji Profi Pack. Całość malowana farbami MRP, Gunze H i C, Tamiya i Vallejo pod pędzel. Brudzony olejami AK i Mig, tu i tam kredkowany i pigmentowany. Jak zawsze miłego odbioru życzę : 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Don Pedro prezentuje się zacnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Elegancki, podoba mi się w tych kolorach. Germańskie stanowczo mi się opatrzyły. Sam będę musiał dokupić jakiegoś weekenda bo podoba mi się i rumun i włoch. Obydwa są po prostu EPICKIE! Rumunescu Gustavescu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Bardzo fajny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Eeee.... Nie ma się o co przyczepić, to nie ma o czym pisać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Bardzo fajny, czysto sklejony model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Tajemniczy Don Pedro, Caramba, szpieg z Krainy Deszczowców okazuje się mieć rumuńskie korzenie Sam model bardzo fajny, cieszy oko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Pięknie zmalowany. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Dla mnie rewelacja :). Pięknie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Bardzo ładnie i czysto zrobiony. nawet nie wiem, czy nie ZA czysto. Dół jest fajnie i (na moje ślepe oko) realistycznie pobrudzony i okopcony, a góra jakby fabrycznie nowa. Widać obtłuczoną farbę na blasze przy połączeniu kadłuba ze skrzydłami, i to jest OK - ale poza tym zupełnie nic. I jeśli mi coś przeszkadza, to właśnie ta niekonsekwencja, a nie sam poziom i technika wykończenia modelu - bo ta jest absolutnie bez zarzutu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Model fajny podoba się . Jeśli można coś zasugerować to bym jeszcze wyloty działka i karabinów okopcił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Pięknie wykonany, czyściutko z delikatnym washem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Świetny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Ależ dobry . Naprawdę znakomicie pomalowany. Przyjemność oglądać jego zdjęcia. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Bardzo elegancki ten Messer z Rumunii, choć trochę mało brudny jak na mój gust 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Ładny, wysmakowany model. Do tego zawsze fajnie, jeśli nosi nietypowe barwy. Zachęca do przejrzenia składziku pod kątem 109.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Znakomity model, dobre ujęcia, w tym makro nie przynoszące wstydu. Jak zwykle klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 (edytowane) 2 godziny temu, zaruk napisał: Znakomity model, dobre ujęcia, w tym makro nie przynoszące wstydu. Jak zwykle klasa. Model, owszem, bardzo ładny ale popatrz na drugie i trzecie zdjęcie i zerknij na drugą część pierwszego zdania swojego wpisu... Podpowiedź: łączenie połówek płata z obu stron. Tak, wiem, może to i drobnostka, czepianie się ale jednak to widać. Edytowane 22 Lutego 2023 przez RogerM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 36 minut temu, RogerM napisał: może to i drobnostka, czepianie się ale jednak to widać. Brudna robota to Twoja działka. Ja dostarczam beczkę miodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 Elegancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 4 godziny temu, zaruk napisał: Brudna robota to Twoja działka. Ja dostarczam beczkę miodu. Ciekawa interpretacja ale ja po prostu widzę takie rzeczy bez dorabiania ideologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Ładniutki, ciekawie się prezentuje w rumuńskim malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi