Kon_Bar Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) Na szybko zdjęcia bez większego komentarza - nie będę influencerem i się nie znam, bo słabo kleję. Inbox przedstawia zawartość pudełka z "pierwszą Anakondą". O ile wiem to kolejne mają tylko jeden typ tratwy z wydruku 3D - pytajcie tych, co kupili ( @Mitrandir ) Ramka A - nowy kadłub - chyba największy zawód. Gdybym napisał, że Sokół miał ostrość Eduarda to Anakonda to klasyczne KP (czyli mydełko) Szkoda (bo reszta ramek jest "sokołowa"). Ramka A - Sokół Ramka A - Anakonda Porównanie kadłubów Kolejne kilka ramek - jak w Sokole Dosłownie jak w Sokole... Dostajemy tez nowe ramki, specyficzne dla Anakond W blaszkach jest remis - jedna z Sokoła i jedna dedykowana Anakondzie No i jeszcze kalki ... ... i tratwy z wydruków 3D Edytowane 27 Marca 2023 przez Kon_Bar 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 Mógłbyś dorzucić instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 Czyli "szkła" po prostu się robić nie nauczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 Tratwy to chyba nie jest 3D , wyglądają jak odlew żywiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 To dorzucam kalki z anakondy (EARLY) do wglądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Ała... Nie mogę go nie kupić, ale mam nadzieję że WARM jednak będzie odbiciem jakości w górę, a nie kolejnym krokiem w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 12 godzin temu, kopernik napisał: Tratwy to chyba nie jest 3D , wyglądają jak odlew żywiczny. To jest druk 3D, ale jak widać nie najlepszej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Ale bogactwo kalkomanii! Normalnie powinni dawać do pudła 2 modele 13 godzin temu, Mitrandir napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 16 godzin temu, Jostein napisał: Czyli "szkła" po prostu się robić nie nauczyli. Sokol to nie moj smiglowiec ( Taki wiekszy Mi-2 ) ale "szklo" mozny by sprobowac odlac z Epodexu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Panowie powiem tak, w krótkich żołnierskich słowach... siedzicie i narzekacie jak baby. I tak żaden z Was nie sklei tego modelu, a debatujecie jakby przynajmniej to maszyna która ma latać. Jak się czasami tych waszych utyskiwań słucha to się słabo robi Przyjmijmy za pewien standard, że ten kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodów. Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 (ewentualnie sugestia mile widziana) Na Babierybie spotkamy się, omówimy uwagi na temat modelu i będziemy podziwiać osiągnięcia. I żeby nie było ja też dzisiaj zaczynam sklejać anakondę ... Kto podejmie rękawice? ...no który z krytyków zmierzy się z tematem? 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 21 minut temu, Mitrandir napisał: Panowie powiem tak, w krótkich żołnierskich słowach... siedzicie i narzekacie jak baby. I tak żaden z Was nie sklei tego modelu, a debatujecie jakby przynajmniej to maszyna która ma latać. Jak się czasami tych waszych utyskiwań słucha to się słabo robi Przyjmijmy za pewien standard, że ten kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodów. Więc w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę załóżmy żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 (ewentualnie sugestia mile widziana) Na Babierybie spotkamy się, omówimy uwagi na temat modelu i będziemy podziwiać osiągnięcia. I żeby nie było ja też dzisiaj zaczynam sklejać anakondę ... Kto podejmie rękawice? ...no który z krytyków zmierzy się z tematem? podejmuje rękawicę. ale z pewnymi ograniczeniami. będę robił wersje VIP z kalek Vinci. tylko: - najpierw musze skończyć ah-6a z italki, - trudności lokalowe/remontowe oraz czasowe spowodują, że na babarybe nie zdążę - ale galeria na pewno będzie (tutaj kolega MITRANDIR wie o co chodzi), - model będę malował pędzlem. Szanowni Grupowicze podejmijmy wyzwanie niekoniecznie na Babarybę, bo trochę głupio, że model tyle jest na rynku a jeszcze żadnego warsztatu i galerii a rozmów bardzo wiele na temat modelu. P.S. tak na marginesie już cos zacząłem przy vipie dłubać podczas warsztatu Ka-28 - jest zdjęcie. DO DZIEŁA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 Termin jest konkretny, po to by można było zweryfikować efekt pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 37 minut temu, Mitrandir napisał: ... żeby nie było niedomówień żubrówkę 0,7 ... z trawą czy saute? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 8 minut temu, jl napisał: z trawą czy saute? Bądź pierwszy, a dorzucę jeszcze doniczkę kocimiętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 19 minut temu, Mitrandir napisał: Bądź pierwszy, a dorzucę jeszcze doniczkę kocimiętki Potrafisz zniechęcić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 15 minut temu, jl napisał: Potrafisz zniechęcić... O już nie marudź... do roboty I żeby nie było ja pracuję po 10 -11 godzin dziennie,więc tak samo nie mam czasu jak wszyscy. Brak czasu nie jest wymówką albo podejmujesz rękawice albo nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 2 godziny temu, Mitrandir napisał: dzisiaj zaczynam sklejać anakondę Biało-czerwoną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) Tak, numer boczny 0906 wnętrze sobie zrobię to którego brakuje Edytowane 28 Marca 2023 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 5 godzin temu, BRAVO112 napisał: Sokol to nie moj smiglowiec ( Taki wiekszy Mi-2 ) ale "szklo" mozny by sprobowac odlac z Epodexu... Za 140 złotych dobrej jakości szkło powinno być w pudle, a nie takie g...o. Odlewać nie potrafię, więc ten wariant odpada. Po prostu Answer to tacy sami badziewiarze jak i Arma. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 22 minuty temu, Jostein napisał: Za 140 złotych dobrej jakości szkło powinno być w pudle, a nie takie g...o. Odlewać nie potrafię, więc ten wariant odpada. Po prostu Answer to tacy sami badziewiarze jak i Arma. Już trzeci raz piszesz o tym samym, nie zauważyłem by ktoś zareagował i żebyś uzyskał poklask. Na forum nie reklamujemy ani nie prowadzimy antyreklamy, więc przestań proszę. Powiem Ci dlaczego mam uczulenie na takie zachowania (możesz to olać) ... Po pierwsze człowiek (Answer) wydał własną kasę, poświecił czas i nerwy żeby wydać od dawna wyczekiwany (niszowy, polskie śmigłowce) temat. Przede wszystkim zaryzykował, dla naszej radochy robienia polskich modeli. Po drugie,Twoja reakcja na ten model (biorąc pod uwagę, że i tak go nie skleisz) jest niewspółmierna do korzyści, jaką z tego masz... Chyba, że Ci ktoś za to płaci... Po trzecie, będziesz się mazał i wykręcał słabą jakością jak każdy krytykant czy podejmiesz wyzwanie? Jakoś strasznie dużo masz do powiedzenia, jak na człowieka który nic nie pokazał na tym forum. Jedziesz w obsceniczny i chamski sposób po osobie(bach) którym się coś chciało zrobić dla tego hobby, a Ty kolego co takiego dokonałeś, co uprawnia cię do bycia aroganckim dupkiem ? Wybacz, ale jak słyszę, że mały pajączek na szybce (swoją drogą niewidoczny w gotowym modelu) tak skutecznie uniemożliwia Ci zrobienie tego modelu, to śmiech mnie ogarnia... Współczuję. Co ty byś zrobił z A modelem... ? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 3 minuty temu, Mitrandir napisał: Już trzeci raz piszesz o tym samym, nie zauważyłem by ktoś zareagował i żebyś uzyskał poklask. Na forum nie reklamujemy ani nie prowadzimy antyreklamy, więc przestań proszę. Powiem Ci dlaczego mam uczulenie na takie zachowania (możesz to olać) ... Po pierwsze człowiek (Answer) wydał własną kasę, poświecił czas i nerwy żeby wydać od dawna wyczekiwany (niszowy, polskie śmigłowce) temat. Przede wszystkim zaryzykował, dla naszej radochy robienia polskich modeli. Po drugie,Twoja reakcja na ten model (biorąc pod uwagę, że i tak go nie skleisz) jest niewspółmierna do korzyści, jaką z tego masz... Chyba, że Ci ktoś za to płaci... Po trzecie, będziesz się mazał i wykręcał słabą jakością jak każdy krytykant czy podejmiesz wyzwanie? Jakoś strasznie dużo masz do powiedzenia, jak na człowieka który nic nie pokazał na tym forum. Jedziesz w obsceniczny i chamski sposób po osobie(bach) którym się coś chciało zrobić dla tego hobby, a Ty kolego co takiego dokonałeś, co uprawnia cię do bycia aroganckim dupkiem ? Wybacz, ale jak słyszę, że mały pajączek na szybce (swoją drogą niewidoczny w gotowym modelu) tak skutecznie uniemożliwia Ci zrobienie tego modelu, to śmiech mnie ogarnia... Współczuję. Co ty byś zrobił z A modelem... ? Sam poświęciłem własną kasę, własny czas, własne nerwy. W innej branży, ale też żeby stworzyć produkt. Tyle tylko, że taki badziew (nie jest to "mały pajączek", więc nie wiem, dlaczego zakłamujesz rzeczywistość - chyba, że ktoś ci za to płaci) byłby dla mnie powodem do wstydu i nigdy nie ośmieliłbym się karmić moich klientów czymś takim. Bo jak już coś się robi, to robi się dobrze. Albo wcale. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 7 godzin temu, BRAVO112 napisał: Sokol to nie moj smiglowiec ( Taki wiekszy Mi-2 ) ale "szklo" mozny by sprobowac odlac z Epodexu... Wiesz może na bank, która jest całkowicie bezbarwna ? Kupiłem według opisu bezbarwną, okazała się jasnożółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 4 minuty temu, Jostein napisał: Sam poświęciłem własną kasę, własny czas, własne nerwy. W innej branży, ale też żeby stworzyć produkt. Tyle tylko, że taki badziew (nie jest to "mały pajączek", więc nie wiem, dlaczego zakłamujesz rzeczywistość - chyba, że ktoś ci za to płaci) byłby dla mnie powodem do wstydu i nigdy nie ośmieliłbym się karmić moich klientów czymś takim. Bo jak już coś się robi, to robi się dobrze. Albo wcale. Rozumiem i szanuje Twoje zdanie... masz do niego prawo, ale nie masz prawa nikogo obrażać. Staram się być obiektywny i neutralny... ludzie którzy mnie poznali na tym forum o tym wiedzą. Nie rozumiem Twojego ataku i tyle. Przekazałeś własne zdanie i nie musisz już go co chwila powtarzać. Ja czekałem na taki model sokoła 20 lat i jak dla mnie jest przyzwoity. Ne wiem czemu tak zajadle ich krytykujesz, nie podoba ci się lub nie jest do przyjęcia to nie kupuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Marca 2023 Autor Share Napisano 28 Marca 2023 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Panowie powiem tak, w krótkich żołnierskich słowach... […] ja też dzisiaj zaczynam sklejać anakondę ... Kto podejmie rękawice? 0411 Tylko nie za Żubrówkę, bo ani ja ani Ty jej nie wypijemy - w razie wygranej wymyślę Ci inny płyn (użyteczny jakiś… aceton może?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Kto podejmie rękawice? 6 godzin temu, Mitrandir napisał: żubrówkę 0,7 Słabe to, ale niech będzie - na bezrybiu i rak ryba. Pamiętaj jeszcze o soku jabłkowym Edytowane 28 Marca 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi