GrzegorzM Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) Bardzo znany i lubiany model, prawdziwy "EASY KIT'' dzieciństwa dzisiejszych 40-50 latków Zawsze składał się jak klocki LEGO. Dobra wystarczy, bo jeszcze ktoś padnie ze śmiechu Pewnie większość z nas go zna i pamięta walki ze skrzydłami zawieszonymi w układzie parasol, wiecznie rujnującymi symetrię w trzech (przynajmniej ) płaszczyznach. A ręce człowiek ma dwie, więc lekko nie jest...Ale moim zdaniem warto. Chętnie zrobiłbym model w nowym wydaniu, taki samoskładak ale...nie ma...a to ciekawa i ładna maszyna, taki nasz polski Storch. Tylko czarna legenda zestawu z Plastyka za nim się ciągnie. Model malowany pomarańczową Hataką, wzbogacony o blaszki Part (nie wszystkie )i żywiczny silnik oraz km Vickers F. Oznakowanie Eskadry Treningowej z 2 PL to moja fantazja. Edytowane 9 Czerwca przez GrzegorzM 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Bardzo fajna Czapla i bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Bardzo ładna Czapla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Dawnych wspomnień czar, brawo za samozaparcie, fajny model wyszedł . Śmigiełko tylko jak dla mnie za bardzo wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Za dzieciaka zrobiłem łącznie trzy Czaple w różnym czasie. Ostatnia z nich straszy na półce już prawie czterdzieści lat. Za samo podejście do tematu należy się Autorowi szacunek. Tym bardziej, że ptaszydło nie prezentuje się najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Jak komuś Czapla nie wyszła, to mam pomysł 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 9 godzin temu, kopernik napisał: Jak komuś Czapla nie wyszła, to mam pomysł Tylko że to jest akurat PZL Ł-2 A Czapelka bardzo fajnie wykonana @GrzegorzMa powiedz gdzie zanabyłeś osłonę silnika bo nie wygląda na rzeźbioną z oryginalnego zestawowego klocka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 2 minuty temu, Artek82 napisał: Tylko że to jest akurat PZL Ł-2 A Czapelka bardzo fajnie wykonana @GrzegorzMa powiedz gdzie zanabyłeś osłonę silnika bo nie wygląda na rzeźbioną z oryginalnego zestawowego klocka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 21 minut temu, Artek82 napisał: gdzie zanabyłeś osłonę silnika bo nie wygląda na rzeźbioną z oryginalnego zestawowego klocka całe 10 złociszy to kosztuje. Robi Przemek Przybulewski z forum, ale dostępne też w sklepach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca (edytowane) 14 minut temu, Grzes napisał: ale dostępne też w sklepach No właśnie na alle i mojehobby niedostępne, a innych nie widu albo przeglądarka mi fiksuje bo nie chce łączyć lub obrazków pokazać No ze 4 by mi się przydały takie fajne pierścionki Edyta: U Martoli znalazłem Edytowane 10 Czerwca przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca (edytowane) 1 minutę temu, Artek82 napisał: No ze 4 by mi się przydały takie fajne pierścionki Tu są: https://www.martola.com.pl/pl142/produkty109877/rwd_14_czapla_oslona_silnika_1_72 Ale może lepiej pisz do @Przemek Przybulewski Edytowane 10 Czerwca przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Bardzo elegancka Czapla Poza oczywistą ilością pracy nad samym zestawem piszesz że trochę dodatków doszło - masz jakieś fotki z budowy? Fajnie by było popatrzeć bo może nie wszystko od razu widać na gotowym modelu, a coś mi się zdaje sporo się tam jeszcze ciekawostek kryje Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca 5 godzin temu, Artek82 napisał: Tylko że to jest akurat PZL Ł-2 A Czapelka bardzo fajnie wykonana @GrzegorzMa powiedz gdzie zanabyłeś osłonę silnika bo nie wygląda na rzeźbioną z oryginalnego zestawowego klocka Kolega przysłał mi razem z blaszką Parta, naprawdę nie wiem skąd to zdobył, to zdaję się tzw. wydruk 3D, z żywicy. Karabin robiony tą samą metodą, ten kupiłem w sklepie internetowym Syndikate Co Baldachim/centropłat też zmieniłem, ale to już pocięte i szpachlowane przeze mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca 2 godziny temu, wuwumaster napisał: Bardzo elegancka Czapla Poza oczywistą ilością pracy nad samym zestawem piszesz że trochę dodatków doszło - masz jakieś fotki z budowy? Fajnie by było popatrzeć bo może nie wszystko od razu widać na gotowym modelu, a coś mi się zdaje sporo się tam jeszcze ciekawostek kryje Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca fajna czapla . Lubie ten samolot,i wiem ile pracy przy nim potrzeba.dzieki za info odnosnie oslony silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Dobra robota Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Budzisz wspomnienia. Ładny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Nostalgia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi