Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marcinej Napisano 21 Czerwca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 21 Czerwca 2024 Witam forumowiczów, Udało się skończyć więc prezentuje. Polski MiG-29 w wersji M, z tym że jeżeli chcemy mieć taką wersję, to zestaw GWH wymaga nieco wkładu własnego. Z minusów na pewno olany przez Chińczyków temat wnęk podwozia głównego, które również trzeba przerabiać. Coś tam warto podłubać przy owiewce, bo producent daje tylko lusterka… OGÓLNIE to co dostajemy w pudełku to dobra baza, ładnie przenitowany i większość elementów pasuje bez problemu. Malowany jak zwykle Gunze C. Z dodatków: konwersja do polskiej wersji M od podstaw kokpit - Quinta żywiczny fotel K-36 - Aires dysze silników, belki uzbrojenia i kółeczka - Reskit maski oszklenia, remove’y - Eduard pitot - Master kalkomania - Model Maker Zapraszam do galerii. Model do obejrzenia jutro w Inowrocławiu. 55 Cytuj
kelly9mm Napisano 22 Czerwca 2024 Napisano 22 Czerwca 2024 Smakowity, bardzo subtelnie pomalowany. Przydałby się nieco ostrzejsze zdjęcia, żeby się lepiej tym cackiem podelektować. Dobra robota! pozdrawiam, Marcin 1 Cytuj
Rafał B Napisano 22 Czerwca 2024 Napisano 22 Czerwca 2024 Ślicznie wyszedł, jak to już zauważył powyżej kolega kelly9mm - subtelnie. Przednia goleń ucieka lekko w prawo (patrząc od przodu), czy to tylko złudzenie? Tak czy inaczej 1 Cytuj
Marcinej Napisano 22 Czerwca 2024 Autor Napisano 22 Czerwca 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Rafał B napisał: Ślicznie wyszedł, jak to już zauważył powyżej kolega kelly9mm - subtelnie. Przednia goleń ucieka lekko w prawo (patrząc od przodu), czy to tylko złudzenie? Tak czy inaczej No coś tam delikatnie uciekło… ustawione pod wodzidło Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Marcinej 1 1 Cytuj
Marcinej Napisano 22 Czerwca 2024 Autor Napisano 22 Czerwca 2024 3 godziny temu, kelly9mm napisał: Smakowity, bardzo subtelnie pomalowany. Przydałby się nieco ostrzejsze zdjęcia, żeby się lepiej tym cackiem podelektować. Dobra robota! pozdrawiam, Marcin Po Inowrocławiu wstawię fotki detali, zabrakło czasu. 1 Cytuj
arhtus Napisano 22 Czerwca 2024 Napisano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Świetny, a pierwsze zdjęcie jest mega. Powiedziałbym, że aż czuć tego Miga na nim Kółka trochę teges... Edytowane 22 Czerwca 2024 przez arhtus 1 Cytuj
hellvis Napisano 23 Czerwca 2024 Napisano 23 Czerwca 2024 W dniu 22.06.2024 o 07:43, kelly9mm napisał: Smakowity, bardzo subtelnie pomalowany. Tak, świetne subtelne wykończenie to chyba to co najbardziej rzuca się w oczy. Piękny model 1 Cytuj
duju69 Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 Model super. Najbardziej podoba mi się brudzenie które jest subtelne a zarazem rzucające się w oczy.. 1 Cytuj
Tazman79 Napisano 26 Czerwca 2024 Napisano 26 Czerwca 2024 Model jak najbardziej super zrobiony, malowanie, brudzenia itd ale... No właśnie jest jed o ale dotyczące dysz, zestawów GWH, może nie grzeszą subtelnością ale mają prawidłową średnicę, odpowiadającą samolotowi ma postoju, niestety Reskit-owskie dysze odpowiadają średnicą pracującym silnikom niestety.... 1 Cytuj
Marcinej Napisano 27 Czerwca 2024 Autor Napisano 27 Czerwca 2024 13 godzin temu, Tazman79 napisał: Model jak najbardziej super zrobiony, malowanie, brudzenia itd ale... No właśnie jest jed o ale dotyczące dysz, zestawów GWH, może nie grzeszą subtelnością ale mają prawidłową średnicę, odpowiadającą samolotowi ma postoju, niestety Reskit-owskie dysze odpowiadają średnicą pracującym silnikom niestety.... Tego nie wiedziałem. Słuszna uwaga Tych „ale” w modelu jeszcze kilka jest, ale sam nic nie powiem Cytuj
iceman Napisano 27 Czerwca 2024 Napisano 27 Czerwca 2024 Wystawiłeś go w Inowrocławiu? Bardzo fajna praca. Podoba się 1 Cytuj
Albatros Napisano 27 Czerwca 2024 Napisano 27 Czerwca 2024 Bardzo ładna praca, świetnie, subtelnie pomalowany, bardzo mi się podoba 1 Cytuj
Marcinej Napisano 27 Czerwca 2024 Autor Napisano 27 Czerwca 2024 2 godziny temu, iceman napisał: Wystawiłeś go w Inowrocławiu? Bardzo fajna praca. Podoba się Zgadza się, był w Ino nieskromnie pochwalę się, że zdobył nawet wyróżnienie W tym roku planuje jeszcze wypad do Stalowej Woli i Dęblina. Cytuj
Mirek66 Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Moje gratulacje tak delikatnego malowania i subtelnego brudzingu dawno nie widziałem . Bardzo ładny model . Gratuluję również wyróżnienia . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj
Lunch896tearful Napisano 7 Lipca 2024 Napisano 7 Lipca 2024 Piekny model, moglbys napisac jakich numerow farb uzyles? z gory dzieki 1 Cytuj
Marcinej Napisano 8 Lipca 2024 Autor Napisano 8 Lipca 2024 (edytowane) 11 godzin temu, Lunch896tearful napisał: Piekny model, moglbys napisac jakich numerow farb uzyles? z gory dzieki Dobierałem z Gunze C po numerach FS, wyszło C306 i C308 na plamy kamo. Ale nie do końca byłem zadowolony i wyszło jak zwykle u mnie, robiłem poprawki „na oko”. Edytowane 8 Lipca 2024 przez Marcinej 1 Cytuj
Dzejo Napisano 26 Lipca 2024 Napisano 26 Lipca 2024 Podoba sie Naprawdę fantastycznie wykonany i zmalowany model 1 Cytuj
bzyku741 Napisano 9 Sierpnia 2024 Napisano 9 Sierpnia 2024 Świetnie się prezentuje! Mógłbyś udzielić mi informacji co do konwersji do wersji M? Mam w składzie MiG'a od GWH i zastanawiam się właśnie czy nie ruszyć tematu polskiej 29'tki, wersja M byłaby mile widziana na mojej półce ale nie wiem dokładnie co trzeba przerobić/dorobić/dokupić Pozdrawiam! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi