abtb Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Witam w kolejnej "śledziowej" galerii z poranną kawą . Dziś z założenia ostatni (na dzień dzisiejszy ), 36-ty "śledź" zamykający zmagania z "Ławicą śledzi", której tworzenie rozpocząłem startując w konkursie "Reszta świata" na PWM w końcówce 2018 roku. Zmagania z modelem pierwszej 104-ki zakończyłem w 2019r i prezentowała się tak: Po pięciu latach trudnych i ciężkich walk z poszczególnymi "śledziami", zmagania z tematem kończę tym modelem: Lockheed CF-104 Starfighter, 421 Eskadra (Czerwony Indianin) 2 Skrzydło Kanadyjskiej Grupy Lotniczej, baza Baden-Sollingen, Niemcy Zachodnie, 1972r I to by było chyba na tyle w temacie Plan jest taki by za tydzień do kawy podać .... ale komu by się chciało oglądać w jednym rzucie całą, liczącą 36 modeli, kolekcję F-104 (w końcu to może być ponad 100 zdjęć ) 28 Cytuj
barszczo Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Śledź po Kanadyjsku na bogato. Świetne są te wielkie oznaczenia na skrzydłach, podoba się bardzo . 1 Cytuj
Xmen Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 To już pięć lat minęło? Jak ten czas zapiernicza. Bardzo ładny model. Gratuluję również koledze konsekwencji w tworzeniu kolekcji .Na pewno robi olbrzymie wrażenie.Niestety nie będzie mi dane przekonać się o tym osobiście. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Piękny śledź! Nieustannie podoba mi się jak ładnie siada Ci sreberko 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Ładnie się prezentuje, gadżety postojowe dodają uroku i realizmu. Kolekcję - bez ostatnich egzemplarzy - oglądałem na Babarybie i robi naprawdę duże wrażenie. 1 1 Cytuj
Endrju Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Model piękny. Kolekcja imponująca. Oglądałem w tym roku i mam nadzieję obejrzeć w przyszłym roku kompletną kolekcję na kolejnej edycji Babaryby. 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Podoba się otwarta kabina i FOD-y 1 Cytuj
giberes Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Otwieram rano kawę, a tu...... o bossssz, znowu śledź . Czekam na podobne zaangażowanie z produktem francuskim. 1 Cytuj
Xmen Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 4 minuty temu, giberes napisał: Czekam na podobne zaangażowanie z produktem francuskim. Płonne twe nadzieje. Kolega @abtb jasno się określił w tym temacie. Cytuj
Adamo722 Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Model perfekt za kolekcję skrzynka 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 18 Sierpnia 2024 Napisano 18 Sierpnia 2024 Pięknie zrobione malowanie,cieniowanie... perfekcja. Gratuluje imponującej kolekcji. 1 Cytuj
abtb Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Napisano 19 Sierpnia 2024 DZIĘKUJĘ BARDZO za opinie i uwagi Bardzo się cieszę, że ten ostatni () w kolekcji "śledzik" tak bardzo przypadł wam do gustu Na razie piszę, że "ostatni" choć tak po prawdzie wiadomo, że w planach mam jeszcze co najmniej dwie sztuki w dość ciekawych malowaniach. Ale o tym będziemy rozprawiać w przyszłym roku. 22 godziny temu, giberes napisał: Czekam na podobne zaangażowanie z produktem francuskim Czekać zawsze można Jak wspomniał @Xmen, francuzy to plan na przyszły rok, ale na pewno nie w ilości hurtowej. Co najwyżej 1-2 sztuki "trójki". 1 Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 6 minut temu, abtb napisał: Ale o tym będziemy rozprawiać w przyszłym roku. Dlaczego dopiero w przyszłym roku? Wszak jeszcze trzy miesiące do sylwestra.Czasu od groma. Cytuj
abtb Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Napisano 19 Sierpnia 2024 13 minut temu, Xmen napisał: Dlaczego dopiero w przyszłym roku? Ponieważ: 1) na razie brak modeli Mirage w składziku; 2) na warsztacie jest jeszcze kilka ciekawych modeli, które mam zamiar skończyć/dokończyć/zbudować w tym roku; Cytuj
kelly9mm Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 Piękna rybka, nie ma co. Podziwiam . 1 Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 4 godziny temu, abtb napisał: Na razie piszę, że "ostatni" choć tak po prawdzie wiadomo, że w planach mam jeszcze co najmniej dwie sztuki w dość ciekawych malowaniach. Ale o tym będziemy rozprawiać w przyszłym roku. Ja myślałem że to zdanie dotyczy F-104 a nie Mirage ale może źle zrozumiałem. Cytuj
abtb Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Napisano 19 Sierpnia 2024 1 minutę temu, Xmen napisał: Ja myślałem że to zdanie dotyczy F-104 Tak, dobrze myślałeś/ myślisz 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 31 Sierpnia 2024 Napisano 31 Sierpnia 2024 Jak zawsze fajny śledzik w Twoim wykonaniu :). Nie wiem co Ty widzisz w tych 104 ale robisz je dobrze jakbyś był jakimś ich wielkim fanem. Twoja kolekcja robi wrażenie! 1 Cytuj
rhinoceros Napisano 1 Września 2024 Napisano 1 Września 2024 Dzięki z a kolejnego F-104. Widać progres wobec pierwszego! Świetnie się ogląda Twoje "śledziki". Pozdrawiam! Życzę dobrej niedzieli i pozostałych dni tygodnia! 1 Cytuj
skarczu Napisano 5 Września 2024 Napisano 5 Września 2024 Piękna robota. Podoba mi się ten śledzik 1 Cytuj
kozborn Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 A ja się wyłamię - mnie się już śledzie sprzykryły i opatrzyły i jeśli to zapowiedź końca - to cieszę się i trzymam za słowo. Podziwiam konsekwencję, warsztat, upór, ale Twój MiG to było jak wpuszczenie świeżego powietrza do sklepu rybnego. Czekam z utęsknieniem na nowe rzeczy. (Skądinąd to moja ulubiona ryba). Pozdrawiam! Cytuj
Xmen Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 Godzinę temu, kozborn napisał: jeśli to zapowiedź końca - to cieszę się i trzymam za słowo. Obawiam się że płonne twe nadzieje i nie jest to ostatnie słowo kolegi @abtbw tym temacie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi