Skocz do zawartości

Kraz 255B 5BP Opole, AVD Models1:72

halset

Rekomendowane odpowiedzi

Całość Wspaniała! Fajoska! Wręcz doskonała! :super:

Napisz jeszcze proszę skąd ludki na pace i jak to się robi taką wodę. 

9 minut temu, TM48 napisał:

No weź, wiocha nas wszechogarnia, musimy poddać się ewolucji. :)

Nie, naoglądałem się w tamtym roku jak przeróżni techbro znęcali się w ten sposób nad artystami. "Patrz, poprawiłem twój obraz!" nie, nie i jeszcze raz nie. Teraz co? "Patrz jak AI usprawniło twój model!"

Edytowane przez Kalor

2 godziny temu, Kalor napisał:

Nie, naoglądałem się w tamtym roku jak przeróżni techbro znęcali się w ten sposób nad artystami. "Patrz, poprawiłem twój obraz!" nie, nie i jeszcze raz nie. Teraz co? "Patrz jak AI usprawniło twój model!"

Serio? Będziemy z igły robić widły?

Jeden z lepszych modeli, jakie widziałem w tym roku. Zachwyt tym większy, ze to 1:72. Pierwsze 2-3 zdjęcia, gdyby były z podłożonym tłem wyglądałyby na realne foto z akcji. Woda zrobiona fantastycznie. Gratulacje.

Dzięki za komentarze! Nie dajcie się zwieść zdjęciom, na żywo nie wygląda tak dobrze :lol:

15 godzin temu, Grzes napisał:

Napisz jeszcze proszę skąd ludki na pace i jak to się robi taką wodę. 

13 godzin temu, M.A.V. napisał:

z czego robiona woda ?? 

@halsetnapisz proszę coś więcej jaka technologia...  bardzo fajny taki lekko mętny efekt powstał

Ludki to wydruki 3d z jakichśtam moich zapasów, średnio zdetalowane ale do 72 może być, odpowiednio poustawiane żeby pasowały do skrzyni.

Woda to po prostu żywica zabarwiona kilkoma kroplami Flat Earth od Tamki (odrobina więcej by nie zaszkodziła, efekt wyszedł trochę zbyt przejrzysty). Zrobiłem parę błędów ze względu na to, że gonił mnie czas - okazało się że "moja" żywica się skończyła więc na szybko zamówiłem jakąkolwiek, patrząc tylko na możliwie szybką dostawę. Okazało się że grzeje się mocniej niż bym chciał i efekt jest taki, że podczas wiązania narobiło się sporo nowych bąbelków których wcześniej nie było i wygląda to średnio.

Piana to Sea Foam Texture od Green Stuff World + wata zmieszana ze Still Water - nie było czasu na testy więc poszedłem na żywioł i improwizowałem.

3 godziny temu, Michal_1981 napisał:

Ryje banię napis "Fila" na koszulce- super smaczek z tamtych lat.

Wyszedł tak realistycznie a jest bardzo malutki...

Napis to kalka którą sobie kiedyśtam zrobiłem. Na torbach jest jeszcze Adidas i Lonsdale ale na zdjęciach nie widać 😉

5 minut temu, Evildead napisał:

No scenka super, chyba wódkę pili bo tacy rozweseleni na pace, domy potracili to co im zostało tylko się napić..

Niekoniecznie - wojsko przeprawiało także ludzi którzy nic nie potracili a musieli się przedostać przez Odrę choćby po zapasy/zakupy itd.

• Like 1
  • Thanks 1

RE WE LA CJA. I tyle w temacie, dawno nie widziałem tak dobrej pracy w 1/72. Mam nadzieję na więcej.

4 minuty temu, halset napisał:

Ludki to wydruki 3d z jakichśtam moich zapasów

4 minuty temu, halset napisał:

Napis to kalka którą sobie kiedyśtam zrobiłem

Ludziki se zrobi, kalkę wydrukuje, jeszcze sam to wszystko wodą zaleje.

Normalnie Człowiek Renesansu :super:

• Haha 2