Skocz do zawartości

Sherman Firefly

krzychu83

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Sklecony ostatnimi czasy Sherman Mk.Ic Firefly Hybrid, należący do 2 Bryg.Panc, 1 Pułku Ułanów Krechowieckich.

Model Dragona1/35 , wykonany z zestawu, poza liną z Eureka XXL

Pozdrawiam

1_2.jpg

2_2.jpg

3_2.jpg

5_2.jpg

6_2.jpg

8_2.jpg

10_2.jpg

11_2.jpg

13_2.jpg

14_2.jpg

15_2.jpg

Edytowane przez krzychu83
  • Like 36

Piękny model. Jedna mała uwaga. Światła z tyłu brakuje w nich szybek. Nie piwinny byc całe na zielono.  I jedno pytanie. Czym brudziles model. 

Edytowane przez patrykd
  • Thanks 1

Bardzo fajny model. Trafia w moje gusta. Jest zabawa światłem, delikatne brudzenie. Chociaż za dużo moim zdaniem rdzy. O ile się orientuję (ale pewności na 100% nie mam), to nasze świetliki dostaliśmy pod koniec wojny lub część nawet po jej zakończeniu. Ich stan powinien być bardzo dobry. 

• Thanks 1

Piękny model. Podoba mi się. :super:

Ile zdjęć tego wozu udało Ci się znaleźć? Osobiście znam tylko jedno. Masz ich więcej?

Wkradł Ci sie mały błąd. Krechowiecki konik na prawej stronie wieży powinien mieć łeb zwrócony w lewą stronę.

• Thanks 1

20 minut temu, SFModel napisał:

Chociaż za dużo moim zdaniem rdzy. O ile się orientuję (ale pewności na 100% nie mam), to nasze świetliki dostaliśmy pod koniec wojny lub część nawet po jej zakończeniu. Ich stan powinien być bardzo dobry. 

Shermany Firefly trafiły do 2 Brygady na początku 1945 r. Do końca wojny było jeszcze około 3 miesięcy. W pułkach pancernych po wojnie mogły trafić już tylko jak uzupełnienie. Najwięcej nowych Firefly-ów mogło trafić do Pułku Ułanów Karpackich, który w Shermany przezbrajał się po wojnie gdy powstała 2 Dywizja Pancerna.

• Like 1

1 godzinę temu, patrykd napisał:

Piękny model. Jedna mała uwaga. Światła z tyłu brakuje w nich szybek. Nie piwinny byc całe na zielono.  I jedno pytanie. Czym brudziles model. 

Dzięki, Tak, też to zauważyłem jak zdjęcia zrobiłem, będzie poprawione

Godzinę temu, Endrju napisał:

Piękny model. Podoba mi się. :super:

Ile zdjęć tego wozu udało Ci się znaleźć? Osobiście znam tylko jedno. Masz ich więcej?

Wkradł Ci sie mały błąd. Krechowiecki konik na prawej stronie wieży powinien mieć łeb zwrócony w lewą stronę.

Dziękuję , Masz rację, dałem ciała :0

Pod względem malowania i brudzenia model idealnie wpisuje się w mój gust. Podstawka też bardzo dobra i sporo wnosi do prezentacji. Takie prace po prostu dobrze się ogląda.

• Thanks 1

Dziękuję Panowie 😀

2 godziny temu, TAW napisał:

Pod względem malowania i brudzenia model idealnie wpisuje się w mój gust. Podstawka też bardzo dobra i sporo wnosi do prezentacji. Takie prace po prostu dobrze się ogląda.

Też uważam, że nawet taka najprostsza podstawka zupełnie zmienia odbiór i warto poświęcić trochę dodatkowego czasu 😀

• Like 1