Bartek14 Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 (edytowane) Cześć mam pytanko dotyczące tych iglaków http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=TOP06A015&lang=pl .Co o nich sądzicie ?? Edytowane 1 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 a jakie to pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Cześć mam pytanko dotyczące tych iglaków Mam takie i są niezłe tylko ze się zapychają plastikiem i kupiłem je za jakieś 12 zł w Liroy Merlin. Jak masz możliwość zakupów w tym sklepie to zaoszczędzisz nieco na samym produkcie i na przesyłce.A jeżeli chodzi o ilość jak ktoś potrafi liczyć to jest ich 10 a nie jak w ogłoszeniu 12 chyba, że dają jakiś gratis?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 albert091283 nie wiem jakie są te iglaki, ale mogę powiedzieć, że nie zawiodłem się odpukać na firmie Topex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 albert091283 nie wiem jakie są te iglaki, ale mogę powiedzieć, że nie zawiodłem się odpukać na firmie Topex Chyba mała pomyłka. Mam takie i są niezłe tylko ze się zapychają plastikiem i kupiłem je za jakieś 12 zł w Liroy Merlin. Jak masz możliwość zakupów w tym sklepie to zaoszczędzisz nieco na samym produkcie i na przesyłce.A jeżeli chodzi o ilość jak ktoś potrafi liczyć to jest ich 10 a nie jak w ogłoszeniu 12 chyba, że dają jakiś gratis?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Cześć chodzi mi jakie podkłady dać na ten czołg http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113129&kateg=288859 używam farb Pactra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Gdyby to był humbrol to zaproponowałbym ci, żebyś malował humbrolem 94, ale na farbach pactra się nie znam :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Podkład najlepiej olejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Czytając poradnik modelarski natknąłem się na recenzje farb humbrol i tam pisze że zawierają za dużo Pokostu i pozostawiają półbłyszczące smugi gdy maluje się pędzlem a gdy aero powstają plamki czy to prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Nie tyle plamy, co grudki ze środka matującego i zapychają aero, jeżeli nie są odpowiednio rozcieńczone i wymieszane. To samo tyczy się pędzla połyskujące smugi powstają, gdy malujesz niewymieszaną farbą i to nie tylko humbrolem. Ja osobiście maluje tylko humbrolami i Ravelami i proponuje do aerografu, jeżeli znajdziesz zamiennik koloru to maluj revellem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Ja maluję pędzlem, bo aerografu nie posiadam i nie narzekam na farby Humbrol. Od razu po zakupie wg mnie nie trzeba ich rozcieńczać, ale dobrze wymieszać, tylko z biegiem czasu dodaję przed malowaniem troche rozcieńczalnika z WAMOD-u i maluję się nimi doskonale. Nie umiem jeszcze za dobrze malować i często gdy używam farb Model Master zostają zacieki, a przy Humbrol-ach są tak mało widoczne, że trzeba ich szukać z szkłem powiększającym. Też polecam farby Revell-a. Chciałbym jeszcze się zapytać. Czym najlepiej rozcieńczać emalie Model Master-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Od razu po zakupie wg mnie nie trzeba ich rozcieńczać, A właśnie, że trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Co to ten pokosot ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Drogi Bartku... nie jestem tu modem, ale wg. mnie trochę to zaśmiecanie forum jest. Rozumiem, że chcesz się wiele dowiedzieć i bardzo dobrze, ale zakładanie nowego tematu za każdą sprawą jest trochę bezsensowne, poszukaj, tu na stronce jest na pewno to o co chcesz zapytać, ludzie pomogą. Nie chce Cię zjeżdżać czy zniechęcać, bo po co? Kto pyta, nie błądzi, ale rozumiesz. To jest tylko moje zdanie. Przesyłam Ci na priv stronkę z poradnikiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Taki poradnik to wiesz mam 100 razy lepszy.Szukałem ale nie ma co to pokosot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 za dużo Pokostu Czyli odmiana powinna brzmieć "pokost, a nie "pokosot". Wpisujesz w google i masz.Tak na szybko z Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokost Mam nadzieję, że o to ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 U mnie nie ma takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 A właśnie, że trzeba... Co do tego ja dodam: wg mnie Mi nigdy nie sprawiały problemów od razu po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 żebyś malował humbrolem 94 No nie wiem czy to najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Czyli odmiana powinna brzmieć "pokost, a nie "pokosot". Wpisujesz w google i masz.Tak na szybko z Wikipedii: Pokost jest rodzajem lakieru bezbarwnego stosowanego głównie do impregnacji drewna. W tych farbach służy jako baza, do której dodaje się pigmenty i powstaje farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Hej pewnie taki temat był już wałkowany ale nie mogę znaleźć .Chce zrobić dioramę i w ogóle nie wiem z czego na czym .Help.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Poszukaj na tej samej stronie gdzie jest twój temat a napewno znajdziesz. Np.tu viewtopic.php?t=10552 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Witam szanowne grono Mam do Was ogromną prośbę.A mianowicie czy ktoś mógłby mi napisać numery farb Vallejo Model Color dobrane do kolorów Rosyjskiego sprzętu 2WŚ.Chodzi mi tu o czołgi typu KW(KV),T-34/76,T-34/85,wszelkiego rodzaju Gaz-y,Zis-y itp.Chcę stworzyć sobie taką listę kolorów jakie będą mi potrzebne.I teraz tu pytanie: -czy farby kupować pojedynczo -kupić jakiś zestaw np.Panzer Aces o numerze 70127 dostępny tutaj: http://www.jadarhobby.pl/vallejo-panzer-aces-70127-farba-akryl-17ml-p-15574.html (jest tam kilka kolorów Russian...) Proszę o pomoc bo będę robił niedługo zakupy i chce zamówić wszystkie farby na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Zwróć uwagę, że są to kolory Tank Crew! I do tego przeznaczona jest seria Aces. W przypadku natomiast malowania pojazdów, to daj sobie spokój z klasyfikacją. 2-3 odcienie zielonego i malujesz Sowietów. Jak twierdzi wiele osób gereneralnie malowali oni czym popadnie, tzn. takim zielonym jaki się trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jak w temacie... Tu zadajemy pytania dotyczące wszelkich spraw związanych z warsztatem, i tym co robimy w tym dziale. Forumowicze w miarę swych możliwości odpowiedzą lub pomogą w inny sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi