reggy Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Qdłaty, spróbuj niebieskiego washa, z ultramaryny na przykład. Może z dodatkiem jakieś brązu, ale niezbyt ciemnego. Na przykład z umbrą paloną - brąz van dycke może być za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Czym sie różni (oprócz ceny) zestaw z BMP-3 Skif'a nr204 a 301(Profi pack)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam!Czy robi ktoś gąski do t-54 w skali 1:35 gąsienice? Sprawia, że "Masterklub" http://armor35.ru/index.php?productID=2936 http://armor35.ru/index.php?categoryID=152&offset=32 И "Фриул" http://www.jadarhobby.pl/friulmodel-atl01-t545562-p-7489.html Dzięki!czy ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 szwabu87 Same modele niczym, profipack ma dodatkowo fototrawionki ale biedne i raczej nie opłacalne a nawet sam model gdyż nie długo ma być BMP-3 od Trumpka i jeżeli będzie podobnej jakości co T-62 to palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Dzięki za odp. BMP-3 od Trumpka Też na niego czekam, tamte zestawy po prostu mnie zainteresowały, ze względu na różnice, których jak się okazało, nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BVM Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam!Czy robi ktoś gąski do t-54 w skali 1:35 gąsienice? Sprawia, że "Masterklub" http://armor35.ru/index.php?productID=2936 http://armor35.ru/index.php?categoryID=152&offset=32 И "Фриул" http://www.jadarhobby.pl/friulmodel-atl01-t545562-p-7489.html Dzięki!czy ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Wielkie dzięki jeszcze raz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abbott Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Znów nie wiem, czy to dobry wątek by zapytać, ale zapytam Jak wykonać tzw. kamuflaż japoński na czołgu ? Chodzi mi o takie malowanie jakie miały polskie czołgi przedwojenne (7TP i inne...) Czy da się to zrobić aerografem, czy lepiej i łatwiej będzie pędzelkiem ? Jak w ogóle się do tego zabrać ? Dziękuję za wszelkie rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Mam takie pytanie. Jakie malowanie i kalki miały brytyjskie shermany we włoszech, no i jakie były to wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Witam! Mam następujące pytanie. Jakie farby użyć do malowania niemieckiego kamuflażu NATO Zamierzam zbudować polskiego Leosia. Przymierzałem się do zakupu zestawu farb Tamiyi, ale brązowy XF-68 wydał mi się jakiś zbyt jasny i czerwony. Możecie coś polecić lepszego (pod pędzel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 przeczytaj w instrukcji jakie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 przeczytaj w instrukcji jakie kolory Jeśli chodzi o kolory, to instrukcja jest najmniej wiarygodnym źródłem informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 przeczytaj w instrukcji jakie kolory. Jeśli chodzi o kolory, to instrukcja jest najmniej wiarygodnym źródłem informacji... Dokładnie. Nie raz już sparzyłem się malując farbami z instrukcji. ToroModel, a więc producent kalek do Leoparda poleca właśnie zestaw Tamiyi lub Lifecolor, tylko czy pierwsza wersja jest aby na pewno poprawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam, szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Jest jakaś pełna lista przepaków Revell-a w skali 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Witam,szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Jest jakaś pełna lista przepaków Revell-a w skali 1/72? No tego trochę jest faktycznie. Mnie nurtuje pytanie czy np ich przepaki jak jagpanzer, wespa i panz2 pakowane z figurkami można uważać za 1:72 ? i kupować do nich lufy rb czy kupować innych firm modele i wtedy zamawiać lufy rb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 pawełg - lufy RB w 72 pasują do "Revellowskich" siedem-szóstek. Różnica skali jest naprawdę minimalna... Weźmy np. działo 88mm, w przeliczeniu na rozmiar w skali będzie to odpowiednio: 88/72 = 1,(2) mm 88/76 = 1,15 mm Jak widzisz, różnica minimalna, wręcz zaniedbywalna pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 pawełg - lufy RB w 72 pasują do "Revellowskich" siedem-szóstek. Różnica skali jest naprawdę minimalna... Weźmy np. działo 88mm, w przeliczeniu na rozmiar w skali będzie to odpowiednio: 88/72 = 1,(2) mm 88/76 = 1,15 mm Jak widzisz, różnica minimalna, wręcz zaniedbywalna pzdr. No widzisz. A jak pytałem w firmie to odpowiedzieli mi, że to różnie. To trzymam za słowo.Trzeba kupić. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Po co wogóle robić modele w 1/76 i 1/72 tzn po co odnosi się do 1/76 nie lepiej się trzymać 1/72. Kto to wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Skala jak każda inna, tak samo można zadać pytanie po co w ogóle robić modele w innych skalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 ok rozumiem rozrzut pomiecy 1/72 a 1/48 ale między 1/76 a 1/72 różnice są naprawdę niewielkie. To tak jak bym ja założył manufakture produkującą modele w 1/68 albo 1/80. Troszkę mnie to irytuje bo np airfix robi fajnego Female tanka ale to jest w dzikiej jak dla mnie skali 1/76. Wiem że są 1/72 te mastodonty z I WŚ. No ale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Ja wpakowałem figurki i cysternę z 1/76 Airfixa na dioramę do modelu B-17 w 72 i naprawdę jeśli jest jakaś różnica to na pewno tego nie widać. Jedynym kto może się o tym dowiedzieć bez pytania wykonawcy to sam wykonawca Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Ja wpakowałem figurki i cysternę z 1/76 Airfixa na dioramę do modelu B-17 w 72 i naprawdę jeśli jest jakaś różnica to na pewno tego nie widać. Jedynym kto może się o tym dowiedzieć bez pytania wykonawcy to sam wykonawca Pozdrawiam Piotrek To postaw obok siebie tygrysa revella i airfix'a różnicę widać wyraźnie. Jak sam producent ma wątpliwości to coś świadczy. Będę b spokojny jak ktoś napisze, że miał podobny dylemat co ja i co zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Z figurkami nie widze problemu, nie wszyscy zolnierze maja rowno 1,80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Witam. Nie wiem czy nie powinienem zamieścić tego postu w dziele 1:1. Ale w sumie bardziej zalicza się od do działu warsztatowego. W razie złego myślenie sorry i proszę o zrobienie z nim porządku. Ostatnio kupiłem sobie ten model Trumpetera. Posiadam też model Stryker 1126 od AFV. Po porównaniu kół, te Trunpetera są o jakieś 2mm mniejsze od kół AFV. Wiem że model Trumpetera sam w sobie jest przeskalowany w porównaniu do oryginału. Ale cóż to tylko model i maniakiem w tej dziedzinie nie jestem. Chodzi o to że koła chciał bym wykonać z ugięciem, a że mam możliwość uśmiechnąć się do znajomego o wykonanie form i żywicznych odlewów, to pytanie czy nie lepiej był by spreparować koła do AFV i zastąpić te Trupeterowe w ich modelu. Tylko czy Kanadyjczycy też je na swoich maszynach używają? Różnią się one napisami na oponie, ciut bieżnikiem i właśnie wielkością. I tu pytanie zasadnicze czy te koła są mniejsze, czy po prostu przypadłość producenta i czy nie będzie wielkim fopa ich podmienienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Mam pytanie do tego tematu:klik. Mianowicie na jaki kolor malowane były gaśnice i czym są te zasłonięte rury z tyłu nad silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi