arczi Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Można gdzieś dostać model tego pojazdu? http://bronetehnika.narod.ru/su14/su14_7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 http://www.fankitmodels.com/products/1%7B47%7D72--SU%252d14-BR%252d2-Heavy-Tank-%252d-KIT.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Mam pytanie: W jaki sposób otwierały się przednie włazy w Tigerze II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Podnosiło się je nieco do góry i obracało o ok 90 stopni w stronę wieży (do tyłu patrząc od przodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie, jak sie nazywa klej do zimmeritu z eduarda, pamietam ktos robil przeciwlotke na podwoziu IV i podawal nazwe takiego kleju ktory pozwalal na spokojne korekty, tamten watek byl juz pare miesiecy temu i jakos nie moge go poszukac :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Obstawiam, że chodzi Ci o ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Dzieki wielkie, wlasnie o to mi chodzilo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Przymierzam się do kupienia Pz.kpfw. I. Który byście polecali Tristar 35028 albo Dragon 6356. No chyba że jest jeszcze jakiś inny godny uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Recenzje tych zestawów znajdziesz tutaj: http://perthmilitarymodelling.com/reviews/subject/panzer1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Dzięki. Już je wcześniej przeglądałem i wynika, że Tristar jest lepszy. Myślałem, że ktoś coś z doświadczenia z nimi podpowie. Ale i tak wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Czy ma ktoś jakieś pomysły jak zrobić żeby gumowe gąsienice obwisały pod ciężarem pomiędzy kołami? Słyszałem o wiązaniu nitką i wtykaniu zapałek ale jakoś wydaje mi się że to będzie widać są jakieś inne sposoby, z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 zapałki się wtyka tylko na czas schnięcia kleju, potem je wyjmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JazzMan Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam. Czy w radzieckich wojskach pancernych podczas II w.ś. ciągnik Woroszyłowiec mógł ciągnąć działo 76,2 mm ? Czy możliwa była taka konfiguracja ? Bo wydaje mi się, że Woroszyłowiec został zaprojektowany do transportu cięższych dział. Pytam się, ponieważ posiadam model Woroszyłowca z Trumpetera i chciałbym dokupić działo 76,2 mm z Bronco. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Raczej nie . Przynajmniej nigdy nie spotkałem takiego zdiecia. Ale nic straconego - okazała się właśnie piękna armata ML-20 . Dokup ja i będzie wspaniała para . Właśnie zaczolem ja kleić - pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Witam.A o jakie działo ci chodzi ? 76,2 ZiS 3 one były raczej holowane przez ciężarówki z Leand - Leasu . Woroszyłowiec służył do holowania cięższej artylerii jak chociażby ta gąsiennicowa haubica 203mm B4 czy właśnie ML20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam mam mały problem bo chce wejśc w pancerke i potrzebuje porady jakie farby odpowiadają niemieckim - piaskowemu, zielonemu i brazowemu ?? Chodzi mi o kamo z Normandii Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 zależy jakiej firmy farbami chcesz malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Chodzi mi o marke farby i nr. Ogólnie chcę wiedzieć które farby są odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Oznaczenie Pzbefwg podawane w nazwie pojazdu oznacza że to jest pojazd dowódcy i że posiada dodatkową radiostację? czy poza tym występują jakieś różnice? pomiędzy tymi pojazdami a innymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cube-pl Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Czesc, Jestem poczatkujacym modelarzem i potrzebuje rady. Kupilem niedawno 2 modele Dragona 1:72: Panther G - zestaw 7339 Sf kfz 251 Aus C - zestaw 7352 I chcialbym znalezc dla nich takie malowania ktore uczynilyby je "kompatybilnymi" po prostu jesli wyjda mi one akceptowalnie, chcialbym polaczyc je w jakas skromna dioramke. W zwiazku z tym moze ktos z Was poradzilby jakis obszar dzialan, gdzie te pojazdy walczyly obok siebie i jak byly wtedy najeczesciej malowane? I czy ktos z Was wykonywal te konkretne modele? Wyszukiwarka nic nie wykazala - co najwyzej 7352 w sekcji zapowiedzi :0 Z gory dzieki za pomoc, Pozdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 co do farb to pactra szukaj od 103 do 106 a jak z innych np. Model Master szukaj po nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciekross Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam Szanowni użytkownicy, mam mała prośbę abyście mi pomogli dobrać firmę dla kolejnego modelu. Jestem jeszcze trochę zielony i dlatego piszę do Was. Mianowicie na dniach chciałbym kupić sobie model przy którym mogłbym szlifować swoje umiejętności , ale również żebym nie zagiął się z jakości wykonania modelu przez firmę . Po mojej ostatniej 'Italerce' http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=28220 jestem trochę zmieszany i będę uważał jeśli będę brał jakikolwiek model z ich asortymentu. Dużo poprawek i dopasowań trzeba było robić. Przechodząc do sedna sprawy, co doradzilibyście mi abym kupił, model z jakiej firmy? Chodzi mi o to aby była jak najwyższa jakość w stosunku do niskiej ceny, z wyższa ilością detali niż ten Pzkpfw IV . Poluję na pancerke w 1:72 do 40-50 złotych max . Da rade za te pieniądze wybrać coś przystępnego ? Baj de wej przepraszam z góry jeśli źle umieściłem wątek :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Firma um jest dość tania i dość dobra w komplecie dostajesz małą blaszkę fototrawioną nie są to może najlepsze modele ale w miarę dobrą jakość prezentują a są tanie. np http://mojehobby.pl/UM-Sd.Kfz.138-M-Marder-III-p-1-549078.html skleja się dość przyjemnie ale u tej firmy nie znajdziesz tygrysa czy pantery ale ta firma to mistrz konwersji i znajdziesz wszystkie modele na podwoziu LT-38, t-34 czy Sherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Oznaczenie Pzbefwg podawane w nazwie pojazdu oznacza że to jest pojazd dowódcy i że posiada dodatkową radiostację? czy poza tym występują jakieś różnice? pomiędzy tymi pojazdami a innymi? na zewnatrz to zwykle tylko kwestia dodatkowych anten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi