KrzychuP Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Witam. Co sadzicie o produktach firmy AK Interactive? Nie ukrywam maja kilka fajnych specyfikow ktore chcialbym przetestowac, jednak sa dosc drogie i nie chce wpakowac sie w maliny poniewaz slyszlem ze produkty ak ktore trafily na nasz rynek sa kiepskiej jakosci. Najbardziej chodzi mi o opinie dotyczace farb i washy. Warto zainwestowac w produkty tej firmy? to nie jest żadna magia to poprostu zwykle farby o odpowiedniej konsystencji i kolorystyce(np.dowiesz się jak wygląda afrykański kurz),ceny jak z kosmosu jeśli nie masz czasu na zabawe w robienie samemu filtrów,washy itp. a masz za dużo kasy to: -farby niby dobre ale potrafią pojawiać sie niespodzianlki -washe dobre ale 20 zeta zrobisz jak uważasz ale moim zdaniem te wszystkie nowinki są zbędne(choć parę rzeczy jest dobrych)ale jak dla mnie stanowczo za drogich i można je spokojnie samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Glownie interesuje mnie zestaw farb do malowania pancerki olive drab, bodajze 6farb i opis jak robic cm, farba do malowania odpryskow ,specyfiki do robienia zaciekow i zestaw do robienia mocno ubloconych czolgow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 -stosując jednen kolor np.pliwkowy odpowiednio go rozjaśniając i przyciemniając 3 kolorami uzyskasz to co tam a instrukcje znajdziesz na forum(nie jest to jakieś specjalnie trudne ,co prawda nie oddaje oryginału a jedynie wygląda) -odpryski zacieki zrobisz zwykłymi Humbrolami (kiedyś tego nie było i dawano sobie radę -te do błocenia są w miarę dobre szczegolnie te typu WET ale mi jakoś nie wychodzą jest to szczera i absolutna prawda i nie zamierzam cię odwodzić od zakupu tych specyfików poprostu jest na to moda(jak na Zmierzch)i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Zmierzchu nie ogladam Krzychu, z tego co widzę Ty z Łodzi, nie orientujesz się czy w sklepie na Kościuszki mają te specyfiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Coś tam ostatno mieli jaieś washe,filtry widziałem zestawy farb do CM chyba nie było.Sam kupiłem pare buteleczek i autentycznie czuję się z tym źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 W takim razie zdecyduje sie tylko na ten zestaw do brudzenia a za zaoszczedzone pienadze jakis model dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam potrzebuje zdjęć wnętrze przedziału kierowcy Marder 3 lub Grille M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Wpisz w Google: "Marde III interior" Dasz radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam .Mam pytanie, jako że buduję model amerykańskiego działa samobieżnego M110A2 czy jakaś firma robi do niego ogniwkowe gąsiennice mogą być rownież do M107Mad Dog lub M578 recovery w/w pojazdy korzystały z tego samego podwozia.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Witam mam pytanie , czy występuje jakieś jedno kolorowe maskowanie Leoparda 2a5 lub 2a6. Głupi przykład ale widziałem takie w ModernWarfare 3 ale jestem ciekaw czy występuje w rzeczywistość a jak już to na jakim modelu. I jaki to kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Hiszpańskie A6E są jednokolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 A w niemieckiej armii nie ma żadnego jednokolorowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 No niestety, niemieckie Leopardy są malowane w schemat NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek76 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Witam, czy 10 PSK w afryce dysponował trójakmi H czy J wiem ze l 42 (5 cm ) darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Wiadome jest że Pulk Ułanów Karpackich wg brytyjskich źrodeł polacy mieli w posiadaniu 4 Pz III J i prawdopodobnie 3 Pz III (niektóre źródła mówią o 2 jeszcze inne mowią o 3 wersjach G przeznaczonych do celow szkoleniowych o numerach od 1-3 które tak naprawde były wczesną wersją J) Tak przynajmniej wyczytałem na innym forum swego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Ok dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Mam pytanko jaką techniką szkopy nakładały minię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Mam pytanie jakie farby Tamiya lub valleyo należy zmieszać i w jakich proporcjach aby otrzymać sinai grey do Merkavy IV? Nie znalazłem nigdzie na forum wątku o tym. Jeśli przeoczyłem prosiłbym o link. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Wiadome jest że Pulk Ułanów Karpackich wg brytyjskich źrodeł polacy mieli w posiadaniu 4 Pz III J i prawdopodobnie 3 Pz III (niektóre źródła mówią o 2 jeszcze inne mowią o 3 wersjach G przeznaczonych do celow szkoleniowych o numerach od 1-3 które tak naprawde były wczesną wersją J) Tak przynajmniej wyczytałem na innym forum swego czasu. A masz jakieś info odnośnie malowania tych poniemieckich pojazdów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Witam mam zamiar zbudować model Jagdpanzer IV L/70 . I mam mały problem chcę zrobić w nim ruchome zawieszenie , i mam na uwadze dwa zestawy tristara http://www.mojehobby.pl/products/Panzer-IV-Running-gear-set-1-early-and-mid-production.html ,ten zestaw jest dostępny niemal w każdym sklepie. I czy mogę go użyć do Jagdpanzer IV L/70 zamiast tego http://www.mojehobby.pl/products/German-PzKpfw-IV-wheel-Set.html . Za pomoc będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Wiadome jest że Pulk Ułanów Karpackich wg brytyjskich źrodeł polacy mieli w posiadaniu 4 Pz III J i prawdopodobnie 3 Pz III (niektóre źródła mówią o 2 jeszcze inne mowią o 3 wersjach G przeznaczonych do celow szkoleniowych o numerach od 1-3 które tak naprawde były wczesną wersją J) Tak przynajmniej wyczytałem na innym forum swego czasu. A masz jakieś info odnośnie malowania tych poniemieckich pojazdów? Jeśli choodzi o kolor to tak źródła podją brytyjski Mid Stone(wersja J)i oznaczeni to numery od 1 do 3 w kolorze czerwonym,granatowym bądź nawet czarnym,nie wiadomo,równiez czerwono-bialo czerwone pasy na kadłubie i wieży takie: wozy wyglądają na świeżo wyremontowane więc powinny być w kolorze brytyjskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Witam mam zamiar zbudować model Jagdpanzer IV L/70 . I mam mały problem chcę zrobić w nim ruchome zawieszenie , i mam na uwadze dwa zestawy tristarahttp://www.mojehobby.pl/products/Panzer-IV-Running-gear-set-1-early-and-mid-production.html ,ten zestaw jest dostępny niemal w każdym sklepie. I czy mogę go użyć do Jagdpanzer IV L/70 zamiast tego http://www.mojehobby.pl/products/German-PzKpfw-IV-wheel-Set.html . Za pomoc będę wdzięczny. 042 to zubożona i pozostająca w produkcji wersja 35014. Porównaj sobie zawartość zestawu z tym co masz w instrukcji do Jagda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-E-D-A Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Witam, wie ktoś może co to za samochód po prawej na tym zdjęciu: Podpis fotografii: "Soviet tank KV-2 from 3-th tank Division 1 1st mechanized Corps, abandoned at the roadside near the town of Ostrov, Pskov oblast. To the right is a German Staff car." Moje sugestie to: - Kfz. 2 Stoewer 40 - Kfz. 11 (na bazie cywilnego samochodu Auto-Union/Horch Typ 830) - Kfz. 15 (na podwoziu Kfz. 21 - wersja łączności radiowej i jako wóz sztabowy) - Kfz. 21 (określany też jako Skoda Typ 952) - Daimler-Benz G5 - Volkswagen Typ 82 "Kubelwagen" Moim zdaniem Kubelwagen, Kfz. 11, Dailmler-Benz G5, Kfz. 2 Stoewer 40 odpadają, więc zostaje Kfz. 15 i 21... Liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Wiadome jest że Pulk Ułanów Karpackich wg brytyjskich źrodeł polacy mieli w posiadaniu 4 Pz III J i prawdopodobnie 3 Pz III (niektóre źródła mówią o 2 jeszcze inne mowią o 3 wersjach G przeznaczonych do celow szkoleniowych o numerach od 1-3 które tak naprawde były wczesną wersją J) Tak przynajmniej wyczytałem na innym forum swego czasu. A masz jakieś info odnośnie malowania tych poniemieckich pojazdów? Jeśli choodzi o kolor to tak źródła podją brytyjski Mid Stone(wersja J)i oznaczeni to numery od 1 do 3 w kolorze czerwonym,granatowym bądź nawet czarnym,nie wiadomo,równiez czerwono-bialo czerwone pasy na kadłubie i wieży takie: wozy wyglądają na świeżo wyremontowane więc powinny być w kolorze brytyjskim. No to wszystko gotowe aby spolonizowac germańca . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 wie ktoś może co to za samochód po prawej na tym zdjęciu: Mercedes Kfz 1 model 170 VK. Niedawno zrobił ten model Master Box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi