Dorotka Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Polecany podkład oprócz sufacera to...? Tomku... PPG. Kładzie się na wszystko - plastik, żywicę, metal. Niestety to w pełni profesjonalny podkład, drogi w początkowym zakupie, toksyczny i śmierdzi... Ale jest naprawdę świetny i uwalnia od obawy czy farba puści, czy nie puści... A który to dokładnie jest podkład i gdzie można go nabyć? Domyślam się że jak to jest PPG, to w sklepach z lakierami samochodowymi go dostanę? I czy to jest dwuskładnikowy podkład? Trójskładnikowy - podkład D834, utwardzacz D835 i rozpuszczalnik D807. Nie wiem czy dostaniesz w sklepach z lakierami samochodowymi, w sumie powinien tam być. "Problem" w tym że w dużych opakowaniach, co winduje cenę.. Ale jakość rekompensuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedz Pomyślę kiedyś nad takim podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Polecany podkład oprócz sufacera to...? Tomku... PPG. Kładzie się na wszystko - plastik, żywicę, metal. Niestety to w pełni profesjonalny podkład, drogi w początkowym zakupie, toksyczny i śmierdzi... Ale jest naprawdę świetny i uwalnia od obawy czy farba puści, czy nie puści... Dzięki za propozycje, ale bardziej myślałem o takich stricto modelarskich. Kupiłem Motipa akrylowy, ale no nie zdaje egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Polecany podkład oprócz sufacera to...? Tomku... PPG. Kładzie się na wszystko - plastik, żywicę, metal. Niestety to w pełni profesjonalny podkład, drogi w początkowym zakupie, toksyczny i śmierdzi... Ale jest naprawdę świetny i uwalnia od obawy czy farba puści, czy nie puści... Dzięki za propozycje, ale bardziej myślałem o takich stricto modelarskich. Kupiłem Motipa akrylowy, ale no nie zdaje egzaminu. Wilder i Zero-Paints u mnie się sprawdziły... Są modelarskie chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 ... stricto modelarskich ... Stynylrez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yold1 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Witam serdecznie! Zakupiłem model T-34/76 Dragona. Planuję maksymalnie zastąpić plastikowe części metalowymi. Znalazłem już gładką toczoną lufę i metalowe gąsienice. Mam plan całego malowania i filtrów, zamierzam go trochę zdezelować. Poszukuję dobrego zestawu elementów metalowych do tego modelu. Czy ktoś coś poleci z osób, które montowały kiedyś T-34? Drugie pytanie... niektóre części plastikowe będzie trzeba ciachnąć, żeby zastapić je metalowymi. Jak zrobić to porządnie? Odciąć dobrym skalpelem i wyszlifować papierami? Będę wdzięczny za poradę. Pozdrawiam yold1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Witam serdecznie! Zakupiłem model T-34/76 Dragona. Planuję maksymalnie zastąpić plastikowe części metalowymi. Znalazłem już gładką toczoną lufę i metalowe gąsienice. Mam plan całego malowania i filtrów, zamierzam go trochę zdezelować. Poszukuję dobrego zestawu elementów metalowych do tego modelu. Czy ktoś coś poleci z osób, które montowały kiedyś T-34? Drugie pytanie... niektóre części plastikowe będzie trzeba ciachnąć, żeby zastapić je metalowymi. Jak zrobić to porządnie? Odciąć dobrym skalpelem i wyszlifować papierami? Będę wdzięczny za poradę. Pozdrawiam yold1 Może na początek mniej ambitnie... Po co tak od razu wszystko zastępować metalem, jak się nie wie czym plastiku się pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Ktoś poleci jakiś fajny zestaw bambetli do Shermana M4A1 Direct Vision? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2017 Witam serdecznie! Zakupiłem model T-34/76 Dragona. ....Czy ktoś coś poleci z osób, które montowały kiedyś T-34? A skalę to my mamy sobie wymyślić sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 … Zakupiłem model T-34/76 Dragona. … Czy ktoś coś poleci z osób, które montowały kiedyś T-34?A skalę to my mamy sobie wymyślić sami?Nawet bez skali i bez montowania czołgu T-34 w przeszłości mogę polecić koledze yold1 żeby sobie zmontował model czołgu T-34/76 firmy Dragon. Skoro zakupił, to niech sobie nie żałuje. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tw53-2566 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Czy z modelu Rosomak Green Devil można zrobić bez przeróbek wersję zieloną ? Bo ta piaskowa nie za bardzo mi odpowiada. Wiem , że są rosomaki zielone z siatką wokół ale chodzi mi o wyposażenie i różnice . Czy w kraju były używane te rosomaki w tej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Szanowni... Taki temat. Który T-55A lepszy? Ten z Takoma, czy ten z Tamki? Skłaniam się do tego drugiego, bom chciał go z silnikiem zrobić i z tego co widzę mam tu szeroki wybór. Merytorycznie (wymiarowo znaczy się) chyba też ok. Modelu Takoma nie znam. Ktoś coś podpowie? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Takom ma złe koło napędowe, złą płytę nadsilnikową i źle umiejscowione haki na wieży. A no i gąsienice też są złe. Na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Takom ma złe koło napędowe, złą płytę nadsilnikową i źle umiejscowione haki na wieży. A no i gąsienice też są złe. Na bogato No to potwierdziłeś moje przekonanie do starej i dobrej Tamki, którą można sobie ubogacić jak choinkę! Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Za to ile części masz w Takomie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Za to ile części masz w Takomie... Części to i przy Tamce nie zabraknie... Szczególnie tych metalowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 A TAMIYA nie ma czasem poknoconych włazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Jaki zestaw blaszek do niego planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Panowie który model Abramsa najlepiej wybrać i producenta by zbudować pojazd ze zdjęcia ,skala 1/35. Chodzi mi o pierwszy pojazd na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 http://www.mojehobby.pl/products/M1A2-SEP.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Jaki zestaw blaszek do niego planujesz? Planuje produkcję krajową, czyli Abera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Panowie który model Abramsa najlepiej wybrać i producenta by zbudować pojazd ze zdjęcia ,skala 1/35. Chodzi mi o pierwszy pojazd na zdjeciu Z tego co wiem, to zarówno pierwszy jak i pozostałe abramsy na tym zdjęciu, to m1a2 sep v2, a zatem Dragon numer 3556: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Grzegorz - bierz RFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Grzegorz - bierz RFM Michał, ja po prostu odpowiedziałem na zapytanie KAMIL90. Sam jak na razie nie skłaniam się ku Abramsom. U mnie na tą chwilę tylko T-90 we wszystkich odmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Grzegorz - bierz RFM Michał, ja po prostu odpowiedziałem na zapytanie KAMIL90. Sam jak na razie nie skłaniam się ku Abramsom. U mnie na tą chwilę tylko T-90 we wszystkich odmianach. Dziękuje za odp , chyba jednak się zdecyduje na Dragona . Chyba że się myle i lepszy jest produkt RFM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi