Cypis Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Mam pytanie czy istniała taka wersja KlPzBfWg I jak na poniższym rysunku (rysunek zamieszczony tylko do celów dyskusji)? Chodzi mi o kształt włazu na wieży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2020 tak, wóz dowodzenia na podwoziu Pz IA o niemiecką nazwę poczekaj jak Krzysztof wpadnie ja z niemieckim niestety nie bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 To że takie pojazdy były to wiem . Chodzi mi tylko o kształt włazu , bo nigdzie oprócz tego rysunku się z takim kształtem nie spotkałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2020 Raczej to sf, wlaz byl ale klasyczna klapa z normalnej jedynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 W dniu 2.11.2020 o 17:16, Cypis napisał: Mam pytanie czy istniała taka wersja KlPzBfWg I jak na poniższym rysunku... . Mieszanina wersji podwozia ausf.A z nadbudową ausf.B. Wszystkie pojazdy na podwoziu ausf.A miały boczne wejście. Pierwsze pojazdy zmontowano w 1935 roku. Cała kolorowanka pokaże co to za SF - (Science fiction) Jeszcze "wczesna seria produkcyjna" - ten co to malował nie miał o tym zielonego pojęcia. Następna kolorowanka i ręce opadają OBIE - kolejne SF do KWADRATU - Tu - "późna seria produkcyjna" - kolejna bzdura. W dniu 2.11.2020 o 17:16, Cypis napisał: Chodzi mi o kształt włazu na wieży . NIC takiego nie widziałem. Na żadnym pojeździe na podwoziu Pz.Kpfw.I ausf.A i ausf.B. 17 godzin temu, Cypis napisał: To że takie pojazdy były to wiem . Takich pojazdów jak na tej malowance nie było. Przynajmniej ja takich nie widziałem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 W dniu 19.10.2020 o 22:03, meser262 napisał: Przepraszam że tak post pod postem, ale znalazłem w końcu fajne zdjęcie - Cała 'gromadka' - dwu i trzy barwnych pojazdów na podwoziu Pz.Kpfw.I ausf.A Pozdrawiam Krzysztof Jeszcze raz Ci dziękuję mój 231 jest skończony i czekam na trochę więcej czasu, żeby popstrykać porządnie zdjęcia. Teraz pracuję nad 222 z tego samego okresu i od razu nasuwa mi się pytanie... jak malowane było wnętrze 222 w okresie kampanii wrześniowej? W szczególności mam wątpliwości i rozbieżne informacje odnośnie koloru podłogi. Była biała czy brązowa (rotbraun)? Swoją drogą zdjęcie tej wesołej gromadki panzerów I będzie dla mnie inspiracją do budowy mojej jedynki w trójbarwnym kamo (leży i czeka w kolejce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 6 godzin temu, eLCe napisał: ... nasuwa mi się pytanie... jak malowane było wnętrze 222 w okresie kampanii wrześniowej? GÓRNA CZĘŚĆ ( oraz boki, aż do podłogi); kość słoniowa - wszystkie ruchome części były pomalowane na czarno. - opisywano urządzenia wewnątrz (co jest co)najpierw ręcznie - potem za pomocą szablonu DOLNA CZĘŚĆ: szaro-zielony RAL 7009 Grüngrau lub RAL7033 Zementgrau Szaro-zielone pokryte prawie wszystko, drążki dźwignie, wał napędowy, panele podłogowe też jednolicie szaro zielony. Skrzynki i inne moduły produkowane przez podwykonawców też w tym kolorze. Grubsze przewody elektryczne niemalowane - (szare - kolor izolacji).Przejścia ( tuleje) taki kolor jak reszta w tym miejscu. - opisywano urządzenia wewnątrz (co jest co) najpierw ręcznie - potem za pomocą szablonu. Siedzenia i ochraniacze głowy zawsze w czarnej skórze lub gumie. Włazy malowane na kolor podstawowy (bazowy) koloru nadwozia podczas produkcji. Jednak rzadko kolor ten będzie wyglądał jak kolor na zewnątrz. Zewnętrzny kolor jest zakurzony i wyblakły. Farba wewnątrz wygląda stosunkowo świeżo - fabrycznie. 6 godzin temu, eLCe napisał: W szczególności mam wątpliwości i rozbieżne informacje odnośnie koloru podłogi. Dopiero pod koniec 1942 roku - dolna część (podłoga) pozostawiona w kolorze podkładu RAL 8012 Rotbraun. Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Konwersje z panzerart pasują do wszystkich firm co wypuściły dany model czy pod daną firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 5 Listopada 2020 Tak jak blachy, dedykowane są pod danego producenta, czasem może się udać dopasowanie na własną odpowiedzialność ale może się nie dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 2 minuty temu, Greif napisał: Tak jak blachy, dedykowane są pod danego producenta, czasem może się udać dopasowanie na własną odpowiedzialność ale może się nie dać. Dziękuję za pomoc. Zastanawiam się nad zakupem konwerscji do stuga co jest cała nadbudówka i nie wiem czy pod model takoma będzie pasować bo takom w swoim modelu zrobił tą nadbudówkę jako osobny element to pewnie jest jakaś szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 5 Listopada 2020 Musiałbyś porównać nadbudówki lub poproś na forum może ktoś nabył i może podać wymiary bo to będzie najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 33 minuty temu, Greif napisał: Musiałbyś porównać nadbudówki lub poproś na forum może ktoś nabył i może podać wymiary bo to będzie najważniejsze. Tak zrobię, zapytać tutaj czy założyć warsztat? Bo jeszcze nie mam ani modelu ani konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Te nadbudówki StuGa Panzerartu były robione na bazie Dragona więc jeśli Takom nie schrzanił pod względem wymiarów swojego StuGa to nie powinno być problemów. Na pewno warto i tak mieć pod ręką jakąś masę dwuskładnikową do ewentualnych korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 35 minut temu, Irgr napisał: Te nadbudówki StuGa Panzerartu były robione na bazie Dragona więc jeśli Takom nie schrzanił pod względem wymiarów swojego StuGa to nie powinno być problemów. Na pewno warto i tak mieć pod ręką jakąś masę dwuskładnikową do ewentualnych korekt. Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Witam jakiej firmy polecacie model panzer III najlepiej z figurką z kampanii w afryce. Skala 1/35 do 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 5.11.2020 o 16:33, Dejvix napisał: Witam jakiej firmy polecacie model panzer III najlepiej z figurką z kampanii w afryce. Skala 1/35 do 200zl Dragona to w tej cenie raczej trudno dostać. Polecam nowość- za chwilę będzie w Polsce: Panzer III Ausf. J "North Afrika"Academy Nr 13531 https://www.youtube.com/watch?v=U__cikTZcVo Tu masz pełen in-box: https://www.1999.co.jp/eng/10712714 Edytowane 17 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Poszukuje zdjęć albo rysunków tuby na wyciory do lufy która była używana chyba tylko na wczesnych KW1. W modelu Trumpetera wydaje mi się że jest to dosyć mocno uproszczony detal :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Czy ktoś kupował kiedyś koła z Def Model bezpośrednio od producenta? Na stronie się nie da, kieruje do dystrybutorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Kół z DEF-a kupowaliśmy i kupujemy z moim druhem Piorkurem całe mnóstwo, ale nigdy ze strony tam chyba nawet nie ma takiej opcji, jak już to spróbuj u siebie w tej Angliji my w Polsce kupujemy u Gajowego w Martoli , jak zamówisz to co ma na składzie to paczka przychodzi po 2-3 dniach a jak na zamówienie to niestety trzeba czekać aż dojdzie z tej Korei. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Mam do was pytanie czy znacie miejsce gdzie można kupić Hmmwv 1/72 dragona ewentualnie revella (za sensowną cenę)?Wiem że jest jeszcze T-model ale zależy mi na którymś z powyższych Edytowane 12 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 2 godziny temu, fanpancerki napisał: Mam do was pytanie czy znacie miejsce gdzie można kupić Hmmwv 1/72 dragona ewentualnie revella (za sensowną cenę)?Wiem że jest jeszcze T-model ale zależy mi na którymś z powyższych O paaanie, pozostał czarny rynek jedynie.. Sam od wielu miesięcy szukam po wszelakich giełdach, OLXach modeli Humvee. A na jakim konkretnie modelu Ci zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) 46 minut temu, Skinn3r napisał: O paaanie, pozostał czarny rynek jedynie.. Sam od wielu miesięcy szukam po wszelakich giełdach, OLXach modeli Humvee. A na jakim konkretnie modelu Ci zależy? Na m1114,gun trucku ewentualnie zwykłej wersji transportowej z dragona i medevacu z revella .Jedyne co znalazłem to na ebayu ale ceny z wysyłką wahają się od 200 do 250 zł. Edytowane 12 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Za tyle można kupić 4-5 M-1114 t-modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 W dniu 8.11.2020 o 14:29, Irgr napisał: Poszukuje zdjęć albo rysunków tuby na wyciory do lufy która była używana chyba tylko na wczesnych KW1. Z tego co przeczytałem to tuba ta wprowadzona w pojazdach z grudnia 1940 roku. Nówka sztuka właśnie z grudnia 1940 roku. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Dzięki. Nie mogłem znaleźć zbytnio zdjęcia które by przedstawiało o co mi właściwie chodzi. W modelu Trumpetera jest symetryczna i gładka ze wszystkich stron, więc zastanawiałem się jak to w ogóle się otwierało. Widzę że pokrywka była nakładana od strony przodu pojazdu i w sumie chyba nie ma żadnych detali więc łatwo można to dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi