Evildead Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 2 minuty temu, martinello napisał: TLB - a może być za 157 pln ? -> https://www.mojehobby.pl/products/Indian-T-90S-MBT.html Tu jeszcze taniej, za 144.90 https://www.hobbysta.pl/trumpeter-05561/t-90s-bhishma-indyjski-czolg-podstawowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Zarąbisty będę mieć na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 TLB a jednak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 9 minut temu, MayonesEXG7 napisał: TLB a jednak;) Cicho...;-) Su34 najpierw muszę skończyć. Ale się rozglądam za czymś fajnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Urozmaicać trzeba-w kółko to samo blehhhMam sukę 27 ale 1/144revkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Dłubię ostatnio panhardy z RPM w 1/72. Oczywiście jak to u mnie nie są to wersję pudełkowe. Znalazłem w sieci trochę fotek i powstało coś takiego Niebawem będę malował oznaczenia i tu pojawia się problem. Jak myślicie możliwe że to ten sam pojazd i po prawej ma gwiazdę a po lewej stronie francuską flagę czy to inne pojazdy lub inny okres użytkowania a co za tym idzie oznaczenia? Nie ukrywam że ciekawie by wyglądało takie niesymetryczne oznaczenie. Zdjęcia do dyskusji od wujka google 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 FLECZER , raczej jest to jeden i ten sam pojazd. Francuzi z FFI zdobyli w sumie 3 Panhard 178 , w tym jeden z działem 5cm. Pod tymi linkami masz jeszcze trochę innych zdjęć , a także model , na którym gwiazda umieszczona jest dodatkowo na płycie silnika. https://ostfront.forumpro.fr/t4459-vehicules-recuperes-par-les-ffi-1944 https://www.armedconflicts.com/5-cm-PaK-38-L-60-auf-P-204-f-t44250 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 A i pamiętaj , że na lufie jest nazwa własna Betouchka , a przed nią po lewej krzyż lotaryński , a za nazwą flaga Francji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 bulik58, zdjęcia są robione w dwóch różnych miejscach, ale pojazd chyba ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 Proporczyki takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Koledzy potrzebuję pomocy, kiedyś obiło mi się zdjęcie naszego z szachownicą T55 z lemieszem. W trakcie perturbacji życiowych zdjęcie wraz z dyskiem zaginęło. Trzy wieczory już zmarnowałem grzebiąc w Google i poza ruskimi i koszernymi nic nie znalazłem z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam OLO Edytowane 21 Stycznia 2022 przez OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 42 minuty temu, OLO napisał: Koledzy potrzebuję pomocy, kiedyś obiło mi się zdjęcie T55 z lemieszem. Takie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Stycznia 2022 Share Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) 14 godzin temu, FLECZER napisał: Dłubię ostatnio panhardy z RPM w 1/72. Oczywiście jak to u mnie nie są to wersję pudełkowe. Znalazłem w sieci trochę fotek i powstało coś takiego a tutaj masz kalki do tego pojazdu https://www.brachmodel.it/cataloghi/decals-1-72/bm-d7201-detail.html niestety bez numeru rejestracyjnego. Ich propozycja to z obu stron flaga Francji i krzyż lotaryński ,ale są też amerykańskie gwiazdy , więc można zrobić swoją wersję Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Ma ktoś może kolorowe zdjęcia sdkfz 251 z walk w Afryce? W necie znalazłem tylko 2, pokazujące przód. Chodzi mi o real foto, mogą byc pokolorowane w jakichś programach, a nie odrestaurowanych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 7 minut temu, tlb napisał: Ma ktoś może kolorowe zdjęcia sdkfz 251 z walk w Afryce? W necie znalazłem tylko 2, pokazujące przód. Chodzi mi o real foto, mogą byc pokolorowane w jakichś programach, a nie odrestaurowanych pojazdów. Pierwsze z brzegu https://pl.pinterest.com/pin/303852306099945948/ , w necie pewnie znajdziesz , trzeba poszperać pewnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 To zdjęcie widziałem. Chodzi mi o zdjęcia również z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 27 minut temu, tlb napisał: Ma ktoś może kolorowe zdjęcia sdkfz 251 z walk w Afryce? W necie znalazłem tylko 2, pokazujące przód. Chodzi mi o real foto, mogą byc pokolorowane w jakichś programach, a nie odrestaurowanych pojazdów. Real kolor tych pojazdów jest trudny do odtworzenia: https://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/halftracks/sd_kfz-251/sdkfz-251-ausf-b-pak-dak/ Szukaj tu może coś jest w kolorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 A jak myślicie? Legalnym jest zrobić zrzut ekranu i przesłać zdjęcie do obróki online? Widziałem w sieci takie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Witam ,dysponuje ktoś zdjęciem Tigera I o numerze bocznym 200 z 507 abt. Przeszukałem swoje archiwa i internety ale bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 4 godziny temu, KrzychuP napisał: Witam ,dysponuje ktoś zdjęciem Tigera I o numerze bocznym 200 z 507 abt. Przeszukałem swoje archiwa i internety ale bez skutku. Pewnie będzie o nie bardzo trudno, nawet w książce "Tiger Battalion 507" nie ma takiego zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 2 godziny temu, Cypis napisał: Pewnie będzie o nie bardzo trudno, nawet w książce "Tiger Battalion 507" nie ma takiego zdjęcia. Hmm... to skąd producenci mają źródła.Osobiście widziałem to oznaczanie w maskach Montexu i Tigerze z Airfixa. Możliwe że jest jakieś zdjęcie z 2 i xx ,które są przesłonięte lub nieczytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Znalazłem tylko taki rysunek (różni się trochę od tego z Montexu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Takie coś znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 23 minuty temu, DamianosPL napisał: Takie coś znalazłem. to jest 200 z 505 sAbt. Ja z 507sAbt znalazłem taką 2xx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi