SnajperTBG Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Ktoś podpowie jaki to kolor mexasa? Najlepiej z palety Hataki seria C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 11 minut temu, SnajperTBG napisał: Ktoś podpowie jaki to kolor mexasa? Najlepiej z palety Hataki seria C. Hataka Hobby HTK-A025 Interior Grey-Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy byłby ktoś, kto wydrukował by żaluzj, osłony na okna i na grilla, gaza Tigra takie, jak na 1 str. wątku ' 1:1 Gaz Tigr i inne MRAP w działaniach w Ukrainie, ?? Po raz piąty podchodzę do tego z hipsu i za każdym razem qpa. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez chorąży uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 W dniu 14.04.2023 o 19:25, chorąży napisał: Czy byłby ktoś, kto wydrukował by żaluzj, osłony na okna i na grilla, gaza Tigra takie, jak na 1 str. wątku ' 1:1 Gaz Tigr i inne MRAP w działaniach w Ukrainie, ?? Po raz piąty podchodzę do tego z hipsu i za każdym razem qpa. Napisz do Przemka Przybulewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Zbieram materiały do budowy takiej wersji Sdkfz 251 z okładki książki: Tank Power VOL. CCLVIII 538. Sd Kfz 251 Ausf. A/B. Jest to pojazd uzbrojony w armatę 3,7 cm PaK 36 i posiadający cztery wyrzutnie niekierowanych rakiet 28/32 cm schwerer Wurfrahmen 40 . Prośba o jakiś plan lub foty- jak to wszystko było zamocowane. Ożenić trzeba model transportera Zvezdy z PaK 36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Tutaj masz wszystkie zdjęcia tej wersji jakie mam , w tym wariant z jedną parą wyrzutni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Bardzo dziękuję za materiały. Zbieram akcesoria do budowy tego modelu i działam!!!! Wszystko się przyda, ale wersję B robi tylko Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Witajcie. Zastanawiam się nad zrobieniem Kubelwagena Typ 82 DAK. Planuje takie połączenie: -Tamiya 35238 model, -Black Dog T35219 akcesoria, -Eduard 35355 elementy fototrawione, Będzie to połączenie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Myślicie, ze da się to jakoś bezbolesnie przy użyciu scratchu przerobić na Skorpiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 To 1:35? 38 minut temu, makinen napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 W dniu 29.03.2023 o 21:15, Kolekcjoner WP napisał: Czy Jeep Willys od Hellera w 1/35 jest warty sklejenia? To samo w pudełku sprzedaje Mistercraft. Najgorszy model willysa na rynku. Kupuj Bronco, Takoma, Dragona, Tamiyę, Menga, Italeri, Revell i na koniec Hellera. Jakość modeli w kolejności jak wymieniłem (moim zdaniem). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 18.04.2023 o 14:55, barti94 napisał: Witajcie. Zastanawiam się nad zrobieniem Kubelwagena Typ 82 DAK. Planuje takie połączenie: -Eduard 35355 elementy fototrawione, Będzie to połączenie ok? Za 15 zł więcej masz Aber 35079, raczej warte dopłacenia Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 38 minut temu, Evildead napisał: Za 15 zł więcej masz Aber 35079, raczej warte dopłacenia Tylko, że wykorzystanie Abera choćby w 50% to nie lada wyczyn, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 19 minut temu, Seb napisał: Tylko, że wykorzystanie Abera choćby w 50% to nie lada wyczyn, To racja, ale oni chyba nawet cały grubszy set robili pod kubelwagena, aber to jednak jakość, nawet ta połowa będzie lepsza niż ten eduard, trudniejsze ale fajniejsze Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Wie ktoś z szanownych kolegów gdzie dostanę takie kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Kwietnia 2023 Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Wie ktoś z szanownych kolegów gdzie dostanę takie kalki? Napiszę tak takich do Hummera nie ma ale są inne do M113 które produkuje Star Decsls 35-C1281 o takie: Tych gwiazd Dawida jest na tyle że starczy i na Hummera. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 23 godziny temu, bulik58 napisał: Masz może ten zestaw? Jeśli miałbyś 1 gwiązdę zbędną to chętnie odkupiłbym, potrzebuje ją dla medyków na M113. Nie pomogę Ci Przyjacielu nie mam, żydowska armia to nie moja armia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 6 minut temu, bulik58 napisał: Nigdy nie mów nigdy kto wie co nas czeka z rok, może dwa. Dzięki za odpo No nie wiem. Na razie kręci mnie sprzęt specjalny rodem z LWP( radziecki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Witam; mam pytanie o nietypowy (moim zdaniem -> czy to jakaś odmiana kamuflażu MASSTER ?) kamuflaż M60A1 z modelu AFV nr AF35060. Czy ktoś może dysponuje zdjęciem oryginału, albo pomysłem jak taki zdobyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 42 minuty temu, martinello napisał: Czy ktoś może dysponuje zdjęciem oryginału, albo pomysłem jak taki zdobyć ? Podobno jest to kamuflaż zatwierdzony przez 7-mą Armię stacjonującą w latach 70-ch w Niemczech Zachodnich. Tu jest coś więcej na ten temat: https://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/3/t/65759.aspx Fotki z netu w celach dyskusyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Jaki będzie odpowiedni kolor washa dla Polskiego Ft-17 w jednolitym ciemnozielonym malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Rafał B napisał: Podobno jest to kamuflaż zatwierdzony przez 7-mą Armię stacjonującą w latach 70-ch w Niemczech Zachodnich. Tu jest coś więcej na ten temat: https://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/3/t/65759.aspx Fotki z netu w celach dyskusyjnych. To niestety nie to... To typowy masster, a ten z instrukcji jest inny. Zresztą malowanie tego pojazdu jest w instrukcji zaraz powyżej. EDIT -> wysłałem zapytanie do producenta modeli o źródło, oraz do stowarzyszenia weteranów jednostki. Może coś odpowiedzą... Edytowane 1 Maja 2023 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 5 godzin temu, martinello napisał: EDIT -> wysłałem zapytanie do producenta modeli o źródło, oraz do stowarzyszenia weteranów jednostki. Może coś odpowiedzą... No i to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) W dniu 1.05.2023 o 13:50, Kolekcjoner WP napisał: Jaki będzie odpowiedni kolor washa dla Polskiego Ft-17 w jednolitym ciemnozielonym malowaniu? Na początek to go trochę porozjaśniaj na środkach płaszczyzn i górnych powierzchniach. Edytowane 20 Maja 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi