Cypis Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 2 godziny temu, TM48 napisał: opartej wyłącznie na wyobraźni autora no chyba nie do końca , ale kłócił się nie będę . Znając podejście do komfortu załogi w tamtym okresie , wszystko jest możliwe . Co do komfortu załogi pokazuje np. to zdjęcie. A drugie [pokazuje , że podłoga była naprawdę fikuśna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 26 Czerwca 2023 Share Napisano 26 Czerwca 2023 ten co powyżej UFK 3957, inna fotka z radioszczecin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Czerwca 2023 Share Napisano 28 Czerwca 2023 W dniu 25.06.2023 o 15:42, Cypis napisał: no chyba nie do końca , ale kłócił się nie będę . Znając podejście do komfortu załogi w tamtym okresie , wszystko jest możliwe . Co do komfortu załogi pokazuje np. to zdjęcie. A drugie [pokazuje , że podłoga była naprawdę fikuśna. To nie jest żadna fikuśna podłoga ale to jest paka typu omega specjalnie do przewozu wojska były jeszcze takie typowe cargo ( chociaż tam też było możliwość zainstalowania ławek) z plandeką z trójkątnym szczytem. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 28 Czerwca 2023 Share Napisano 28 Czerwca 2023 Dzień dobry, Ktoś może podpowie Takie. kleić z tego: TRUMPETER 09592 - 1:35 Ukraine T-64BM Bulat Main Battle Tank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Czerwca 2023 Share Napisano 28 Czerwca 2023 8 minut temu, WPR napisał: Dzień dobry, Ktoś może podpowie Takie. kleić z tego: TRUMPETER 09592 - 1:35 Ukraine T-64BM Bulat Main Battle Tank Kleić i malować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 28 Czerwca 2023 Share Napisano 28 Czerwca 2023 7 minut temu, robertmodelarz napisał: Kleić i malować Te farby to jak Tamiya ? Nigdy ich nie używałem. Można je rozcieńczać tym czy trzeba jakimś dedykowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Czerwca 2023 Share Napisano 28 Czerwca 2023 7 minut temu, WPR napisał: Te farby to jak Tamiya ? Nigdy ich nie używałem. Można je rozcieńczać tym czy trzeba jakimś dedykowanym. To dobry rozcieńczalnik, ale drogi są tańsze Hataki lub Wamodu leaving thiner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 29 Czerwca 2023 Share Napisano 29 Czerwca 2023 W dniu 25.06.2023 o 12:46, TM48 napisał: opartej wyłącznie na wyobraźni autora. Kształt podłogi raczej wymuszony rozstawem kół ZSU, które po najazdach trzeba wtoczyć i przymocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 Panowie, pytanie trochę historyczne, od jakiego miesiąca wilberlwindy trafiały na front? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Pierwsze 17 sztuk wyprodukowano do końca lipca 1944 , więc prawdopodobnie zaczęto ich używać w sierpniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 4 godziny temu, Cypis napisał: Pierwsze 17 sztuk wyprodukowano do końca lipca 1944 , więc prawdopodobnie zaczęto ich używać w sierpniu. Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 W dniu 1.07.2023 o 23:35, michal0281 napisał: Panowie, pytanie trochę historyczne, od jakiego miesiąca wilberlwindy trafiały na front? Miesiące w których przebudowano lub nowe zmontowane pojazdy - str.116 - Panzer IV & Its Variants - autor W.J.Spielberger Pozdrawiam Krzysztof 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Jakiś "fajny" Grille w 1/35 oprócz tego Dragona prosto z pudła? Edytowane 3 Lipca 2023 przez blackriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) 19 minut temu, blackriver napisał: Jakiś "fajny" Grille w 1/35 oprócz tego Dragona prosto z pudła? Tylko Dragon lub trochę inna wersja i jakość- wypraski Alangera: Edytowane 3 Lipca 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 10 godzin temu, meser262 napisał: Miesiące w których przebudowano lub nowe zmontowane pojazdy - str.116 - Panzer IV & Its Variants - autor W.J.Spielberger Pozdrawiam Krzysztof Czy Zerst. 45 to prototyp Kugelblitz'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 5 Lipca 2023 Share Napisano 5 Lipca 2023 W dniu 29.06.2023 o 08:16, piotrek1971 napisał: Kształt podłogi raczej wymuszony rozstawem kół ZSU, które po najazdach trzeba wtoczyć i przymocować. To jest skrzynia typu 663 z dwupoziomową podłogą. Nie była projektowana pod ZSU i jej kształt nie ma nic z nią wspólnego. Nie chodzi też o kształt tej skrzyni w wyobrażeniu tego w kartonówce tylko dostosowanie tej skrzyni pod ZSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 Witajcie. Mam pytania o set akcesoriów do Sd.KFz. 251 od Black dog (T72077). Są tam dwa elementy o które mam pytanie. 1. W jakim kolorze malować takie plecaki niemieckie? Coś w stylu Khaki? Ochre? German yellow? Czy może jakiś inny? 2. Do setu jest również dołączona skrzynka z jakimiś rzeczami. Problem z tym że nie mogę określić i ocenić co to są za rzeczy i czym jest ona wypełniona? Jak to malować? Według mnie wyglądają na produkty spożywcze sałaty, bochenki chleba ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 2 godziny temu, barti94 napisał: Witajcie. Mam pytania o set akcesoriów do Sd.KFz. 251 od Black dog (T72077). Są tam dwa elementy o które mam pytanie. 1. W jakim kolorze malować takie plecaki niemieckie? Coś w stylu Khaki? Ochre? German yellow? Czy może jakiś inny? 2. Do setu jest również dołączona skrzynka z jakimiś rzeczami. Problem z tym że nie mogę określić i ocenić co to są za rzeczy i czym jest ona wypełniona? Jak to malować? Według mnie wyglądają na produkty spożywcze sałaty, bochenki chleba ale mogę się mylić. Tak jak mówisz spożywka jakaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 A teraz moje pytanie ktoś w Polsce jest dystrybutorem zimmeritów firmy ATAK albo gdzie mogę zakupić Albo może ktoś ma ten zestaw 35063 Zimmerit Panther G (RFM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 37 minut temu, Krzysiek12 napisał: A teraz moje pytanie ktoś w Polsce jest dystrybutorem zimmeritów firmy ATAK albo gdzie mogę zakupić Albo może ktoś ma ten zestaw 35063 Zimmerit Panther G (RFM) Atakmodel to Polska firma https://atakmodel.istore.pl/pl/p/35063-Zimmerit-Panther-G-RFM/22730639 możesz sobie zamówić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 11 minut temu, robertmodelarz napisał: Atakmodel to Polska firma https://atakmodel.istore.pl/pl/p/35063-Zimmerit-Panther-G-RFM/22730639 możesz sobie zamówić Tego się nie spodziewałem. Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 W dniu 1.07.2023 o 23:35, michal0281 napisał: Panowie, pytanie trochę historyczne, od jakiego miesiąca wilberlwindy trafiały na front? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Co to za wersja T-55, pojazd ze Słowacji, z trałem KMT-7. Ale nie ma charakterystycznych skrzynek Czechosłowackich na wieży. Dodatkowy pancerz wokół włazu. Myślę żeby go zrobić z miniarmu, Ale który teciak by tu najbardziej pasował? Czy ten dobry będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 2 godziny temu, copycat napisał: Co to za wersja T-55, pojazd ze Słowacji, z trałem KMT-7. Ale nie ma charakterystycznych skrzynek Czechosłowackich na wieży. Dodatkowy pancerz wokół włazu. Myślę żeby go zrobić z miniarmu, Ale który teciak by tu najbardziej pasował? Czy ten dobry będzie? To nie pancerz to wykładzina przeciwradiacyjna T-55A (atomowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 Szukam odlewów, ewentualnie planów dodatkowego pancerza wieży T-62 tzw "brwi breżniewa", może ktoś ma w ofercie .. Oczywiście 1/35 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi