abtb Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października (edytowane) Witam Kolejny, czternasty już, MiG 21 dołączający do "Projektu bałałajka" - tym razem wersja PF z plusem czyli z szachownicą. Fotek, jak to u mnie całkiem sporo. Fotka brzuszka trochę taka w warunkach bojowych robiona - ze względu na otwartą osłonę kabiny. A zatem zapraszam do galerii i tradycyjnego kubeczka z kawą (tym razem popołudniowego ) MiG 21PF, jednostka: nieznana, lotnisko: nieznane, Polska, rok nieznany I na zakończenie kilka fotek do słynnego powiedzenia " W którymś tam roku dopchamy, do wojny, co to ma być o pokój" A teraz można sarmacić Edytowane 8 Października przez abtb 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Coś duże te "paluszki" ... A ołówek fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Świetny jak zawsze . Ze Starfighterem wyglądają interesująco. I czemu tak nie mogło być... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października (edytowane) Nie no, ten to jest naprawdę petarda. Świetny model. Edytowane 5 Października przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Eee, za jasne tło. Eee, toż to Eduard, pewnie samoskładalne. Eee, z szachownicami, nie moja bałałajka. W sumie ładny jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Super wyglądają razem z F-104 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Do galerii zajrzałem, gdy po kawie nie został nawet zapach, więc pewnie moja opinia i tak się nie liczy. Dlatego nic nie powiem o tym, że bardzo przyjemnie mi się oglądało ten model arktycznej bałałajki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października 5 godzin temu, blackriver napisał: Coś duże te "paluszki" . Ruski samolot to i ruskie paluszki - a u nich wiadomo - wszystko duże 3 godziny temu, greatgonzo napisał: więc pewnie moja opinia i tak się nie liczy. Odnoszę wrażenie, że się przekomarzasz 3 godziny temu, greatgonzo napisał: Dlatego nic nie powiem o tym, że bardzo przyjemnie mi się oglądało ten model arktycznej bałałajki. Ok, niech będzie. Ale jakby co, to będziesz miał okazję na żywo zobaczyć go i ocenić we Włocławku (oczywiście w mojej obecności ) Dziękuję panowie za opinie i "paluszkowe" uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października (edytowane) Fajny podoba się Mam pytanko co to za kolor bo nietypowy dla ołówków Edytowane 6 Października przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października 5 minut temu, Adamo722 napisał: co to za kolor PRAWIE biały - tak to określił Modelmakers w swoich kalkomaniach. Oryginalnie ten kolor to wynalazek z Dęblina - było o tym w moim warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października zajefajny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Świetny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Chyba jeden z najładniejszych Twoich Migów. Taki trochę inny niż wszystkie, mam wrażenie - mniej matowy? Mniej się przebija preshading? A może jestem po prostu nieobiektywny, bo bardzo podobają mi się takie "nudne" kamuflaże - białe, szare itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października My tu mamy w jednym łóżku noc spędzić, a ja bym taki model przegapił i nie pochwalił, to dopiero by była awantura... Takoż niniejszym oficjalnie chwalę i lajkuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Ładny, bo z lotniskowymi duperelami, a to lubię W dniu 5.10.2025 o 14:35, abtb napisał: jednostka: nieznana, lotnisko: nieznane, Polska, rok nieznany Do kompletu byłoby: autor - nieznany A na poważnie, zastanawiam się czy ta czerwona końcówka statecznika nie była stosowana w samolotach 1.PLM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października 12 godzin temu, socjo1 napisał: Taki trochę inny niż wszystkie, mam wrażenie - mniej matowy? Lakierowany satyną Hataki, kilka poprzednich lakierowałem satyną Valejo - być może stąd ta różnica. 12 godzin temu, socjo1 napisał: bardzo podobają mi się takie "nudne" kamuflaże - ............., szare Odnoszę wrażenie, że wyczuwam "pewną formę nacisku" na jakiegoś polskiego MiG-acza w szarym malowaniu 10 godzin temu, Grzes napisał: Ładny, bo z lotniskowymi duperelami, a to lubię Mogłem te parę złociszy dorzucić na kliny pod koła ale ................. Mała ciekawostka po obejrzeniu fotek: Imgur: fotka wrzucona bezpośrednio z kompa/forum: Odnoszę wrażenie że te z Imgura są lepszej jakości, takie bardziej "czyste" Na zakończenie /podsumowanie galerii jeszcze raz bym chciał bardzo podziękować wszystkim za opinie i uwagi I WIELKIE dzięki Administratorowi za wybranie mojego modelu na fotkę tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października (edytowane) 12 godzin temu, Grzes napisał: ..... A na poważnie, zastanawiam się czy ta czerwona końcówka statecznika nie była stosowana w samolotach 1.PLM Trafione we sedno tarczy.. Fotka z FB z profilu 1 PLM. rok 1983 Edytowane 8 Października przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października Godzinę temu, abtb napisał: Mogłem te parę złociszy dorzucić na kliny pod koła ale ................ Na co to pieniądze wydawać, jak można załatwić w duchu dobrosąsiedzkiej współpracy... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października (edytowane) Od kiedy modele bez weatheringu wygrywają zdjęcia tygodnia? Edytowane 8 Października przez patrykd 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października Godzinę temu, patrykd napisał: Od kiedy modele bez weatheringu wygrywają zdjęcia tygodnia? Wg mnie, to pytanie powinieneś zadać Administratorowi, bo ja niestety nie mogę być sędzią we własnej sprawie Ale jakby co to polecam słynną maść na znaną dolegliwość 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października 4 godziny temu, Grzes napisał: Na co to pieniądze wydawać, jak można załatwić w duchu dobrosąsiedzkiej współpracy... A można to gdzieś pobrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października 2 godziny temu, patrykd napisał: Od kiedy modele bez weatheringu wygrywają zdjęcia tygodnia? A wygrywają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi