marcin_matejko Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) Cześć Wam Oto mój ostatni ulep, złożony praktycznie z pudełka, a raczej pudełek, przyozdobiony odrobiną fantazji. Miniatura przedstawia pierwszego szwedzkiego Mustanga. Model powstał w oparciu o zestaw Army Hobby, który co tu dużo pisać po prostu jest świetny. Byłem mocno zdeterminowany w trakcie budowy, więc powstał bardzo szybko, trzy tygodnie. Kończyłem go w zeszłym tygodniu we wtorek w nocy a w czwartek rano już jechaliśmy do Szwecji. Postanowiłem się z nim wyrobić na konkurs C4 Open w Malmo, który odbył się w zeszły weekend, Tak więc jest to typowy produkt pod konkurs, aby przytulić krasnala. Co ostatecznie się udało Na swoje usprawiedliwienie jedynie dodam, że już miałem go zrobić już dość dawno (choć pierwotnie w innym malowaniu), bo obiecałem kolegom z klubu IPMS Świdnica, że dołączę do ich "mustangowego" projektu. Jednak ostatecznie jakoś było mi nie po drodze z tą budową i dopiero Malmo mnie zdopingowało do roboty. No i jest Tak wyglądał: A to moja interpretacja: Jak zawsze mogło być lepiej ale bardzo się spieszyłem, wiem że to nie usprawiedliwienia. Ale co tam, ważne że jest i idzie na półkę do innych Mustangów Przy robocie Uprzedzając pytania co i jak zrobiłem to powiem, że poszedłem na totalną modelarską łatwiznę i nakupowałem całą masę gotowego dobra za worek złota i upchnęłam to w modelu. Trochę wyzwań przy tym było, bo nie wszytko było dedykowane do tego zestawu i tej wersji Mustanga, ale jakoś się udało. Najwięcej pracy wymagały komory podwozia, bo tam musiałem wykazać się manualnie przy odchudzaniu grubaśnych żeber i dodaniu paru drucików. Odchudziłem też krawędzie spływu wszystkiego, w kilku miejscach zrobiłem efekt pofalowanej powierzchni blachy (choć jakoś tego nie widać) no i przeorałem miniaturę rzędami kraterków trumpeterków dla efektu. Farbki różne, głównie Gunze C ale też trochę Alclada i flamastrów AK. Kalki Moose Republic Decals, bardzo dobrej jakości elegancko współpracowały z chemią. Model został nagrodzony "Guldem" w Malmo więc cel został osiągnięty Pozdrawiam Marcin UZI Matejko Edytowane 8 godzin temu przez marcin_matejko 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 'złożony praktycznie z pudełka' ta pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Bardzo ładny model zrobiony z zestawu Arma Hobby. Gratulacje złotego medalu w Malmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Model bardzo ładny, gratuluję złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, marcin_matejko napisał: Tak więc jest to typowy produkt pod konkurs, aby przytulić krasnala. Co ostatecznie się udało Przynajmniej szczerze i bez zbędnego krygowania, a model na GULD zasłużył sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Gratuluję złota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Szwedzki guld, gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi