zenek_65 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) Obiecana jakiś czas temu galeria An-26 – 1403. Model jaki wykonałem przedstawia samolot w malowaniu z końcowego okresu użytkowania. Jego ostatni lot odbył się 16. stycznia 2009r. Był to też ostatni lot tego typu samolotu n naszych Siłach Zbrojnych Zestawem wyjściowym był produkt A-Model o nr kat. 72101. W budowie wykorzystałem: · zestaw blaszek ExtraTech o nr EX72153 oraz EX72154 · żywiczne koła AW72029 · kalkomanie HAD Models 72004 · silnik AI-24 – druk 3d KatModel · radar oraz wyposażenie elektroniczne – druk 3d by @Aleksander_z_Zalasu Użyłem głównie farb Bilmodel: · P073 · P095 · P388 · P086 · P067 · P008 WARSZTAT Edytowane 25 Stycznia przez zenek_65 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Model w odpowiedniej scenerii mógłby być pomylony z oryginałem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Po raz kolejny powtórzę: arcydzieło, po prostu kwintesencja modelarstwa. Bardzo, bardzo się podoba . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Ten model można by oglądać na okrągło, bo za każdym razem znajdzie się jakieś nowy wspaniały szczególik. Owacje! Kwiaty! Szampan! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Jak już pisałem w warsztacie , model bomba, na FB też właśnie galerie widziałem i komentowałem. Szacunek , bo sam zrobiłem dwa , więc baza wyjściowa a końcowy efekt, czapki z głów . Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) 1. BRAWO za wykonanie. (ogólne wrażenie). 2. BRAWO za wszystko to, co nie pochodzi z (pożal się Boże) zestawu wyjściowego. 3. BRAWO za wytrwałość. 4. VITUTI MODELARI za walkę z A-Modelem. 5. Szacunek za całokształt. Edytowane 25 Stycznia przez Gerd 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) Napiszę tylko tyle, że ta podstawka nie przystoi do tego modelu. Te pęknięcia płyt są tak nienaturalne, zbyt duże, grube, zbyt intensywne i jest ich zbyt dużo.. oookropność Edytowane 25 Stycznia przez arhtus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Model rewelacyjny. Biorąc pod uwagę jaki paździerz oferuje Amodel to wykonanie na najwyższym poziomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Bbardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia 44 minuty temu, arhtus napisał: Napiszę tylko tyle, że ta podstawka nie przystoi do tego modelu. Te pęknięcia płyt są tak nienaturalne, zbyt duże, grube, zbyt intensywne i jest ich zbyt dużo.. oookropność Dziękuję - to się poprawi, może i w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia To tak trochę z przymrużeniem oka Model jest genialny, więc co tu pisać, a faktycznie jakby te płyty były bardziej realistyczne, to fotki modelu dobrze kadrowane, mogły by robić za te z epoki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Modelarstwo przez duże "M", gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Zenek - to jest fantastyczny model, od pomysłu, przez detal, wykonanie i kolory. Szczególnie w detalach widać znaczący postęp. I chociaż nie mam tak mocnego podejścia jak arthus ;-), to też uważam, że powinien mieć ten Antonow zrobione porządne fotki. Poza tym pewnie prędzej czy później obejrzę na żywo Gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Pozamiatałeś tym modelem na forum. Piękny fotka tygodnia murowana. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Bardzo mi się podoba!!! Warsztat śledziłem z wielkim zaciekawieniem, podziwiając kunszt wykonania detali. GRATULACJE ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Jeden z najważniejszych warsztatów ostatniego czasu zakończony. Trochę szkoda, trochę żal. Przyznaję, że wciąż liczę na uzupełnienie galerii o zdjęcia modelu na jednolitym tle, bez odwracacza uwagi w postaci podstawki, toteż wyczekam jeszcze trochę, zanim podzielę się wieścią o tym, że model jest wg mnie znakomity. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 14 godzin temu, greatgonzo napisał: Jeden z najważniejszych warsztatów ostatniego czasu zakończony. Trochę szkoda, trochę żal. Przyznaję, że wciąż liczę na uzupełnienie galerii o zdjęcia modelu na jednolitym tle, bez odwracacza uwagi w postaci podstawki, toteż wyczekam jeszcze trochę, zanim podzielę się wieścią o tym, że model jest wg mnie znakomity. Przepraszam, ostatnio mam chroniczny brak czasu. Jestem sporadycznym gościem we własnym domu. Obiecuję, ze do końca tego miesiąca na 100% znajdą się tu fotki z poprawioną podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Model fantastyczny w każdym calu. Mam nadzieję, że zobaczę go gdzie na żywo. Bytom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Świetny, po prostu świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 4 godziny temu, zenek_65 napisał: Obiecuję, ze do końca tego miesiąca na 100% znajdą się tu fotki z poprawioną podstawką. Modelarze są cierpliwi, spokojnie poczekam na foty bez :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 2 godziny temu, Endrju napisał: Model fantastyczny w każdym calu. Mam nadzieję, że zobaczę go gdzie na żywo. Bytom? Czarny Diament jak nic , trzymam kciuki , mój przy jego to jak daleki kuzyn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 3 godziny temu, Endrju napisał: Model fantastyczny w każdym calu. Mam nadzieję, że zobaczę go gdzie na żywo. Bytom? Taki mam plan - mam nadzieję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Czarny Diament jak nic , trzymam kciuki , mój przy jego to jak daleki kuzyn . nie przesadzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilhelm Sytko Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Nie troche za zimno na takie pootwieranie? Super model. Tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Niedziela o 15:41 Autor Share Napisano Niedziela o 15:41 W dniu 11.02.2026 o 11:57, greatgonzo napisał: Modelarze są cierpliwi, spokojnie poczekam na foty bez :). Obiecane nowe fotki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi