RapToWny Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 http://negrahobby.pl/pl/c/Pasy-124-Eduard/37 powinieneś coś dla siebie znaleźć (chyba ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 szukam w necie jak połączyć ze sobą elementu fototrawione (tarcze hamulcowe)ale nigdzie nic dokładnego nie znalazłem jedni piszą ze się lutuje a drudzy za na klej, możecie mi coś doradzić to moje pierwsze tarcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Szczerze chyba bez różnicy. Klejem szybciej, lutką mocniej . Klejem weź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Radziłbym Ci zaopatrzyć się w jakiś konkretny klej CA. Kropelka (i inne z cyklu super glue) to półśrodki, ja jestem ostatnio zachwycony klejami marki loctite. Nie odwodzę Cie od pomysłu nauki lutowania elementów metalowych, ale w sprawach tarcz chyba wygodniej użyć dobrego CA. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Siemanko. Nie miałby ktoś do sprzedania felg bbs (wzór : http://static3.blip.pl/user_generated/update_pictures/2122787.jpg ) Może być odlew. Średnica nie przekraczająca 23 mm (felga + opona =23 mm) i felgi muszą mieć koniecznie oponę na niskim profilu. Może być ona zrobiona własnoręcznie (z dętki czy tam z czegoś), aby ładnie wyglądała. Kontakt: PW. W wiadomości prosze napisać cenę z wliczoną wysyłką, dokładną średnicę, i 2 fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 zapytaj na forum innym mogę Ci wysłać na PW którym bo reklama... eh ta komercjalizacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Napisz do naszego kolegi messer'a on zajmuje się odlewami i robieniem felg na zamówienie GG:6349335 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Siemanko. Nie miałby ktoś do sprzedania felg bbs (wzór : http://static3.blip.pl/user_generated/update_pictures/2122787.jpg )Może być odlew. Średnica nie przekraczająca 23 mm (felga + opona =23 mm) i felgi muszą mieć koniecznie oponę na niskim profilu. Może być ona zrobiona własnoręcznie (z dętki czy tam z czegoś), aby ładnie wyglądała. Kontakt: PW. W wiadomości prosze napisać cenę z wliczoną wysyłką, dokładną średnicę, i 2 fotki. Może te ?? http://allegro.pl/felgi-kola-bbs-rs-i2419049800.html http://allegro.pl/felgi-kola-bbs-rs-i2419049827.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam. Zacząłęm robić UNIMOGA RW1 "Strażak" (1:24 Revell). Nie przypuszczałem jednak, że Revell poszedł z tym modelem na taką łatwiznę. Wiele rzeczy będę musiał sam dorobić. Pod maską jest tylko goły silnik. Wypada więc dorobić m. in. chłodnicę. Moje pytanie: jak zrobić chłodnicę? Jak zasymulować strukturę powierzchni chłodnicy? A może ma ktoś w złomie zbędną chłodnicę od małej ciężarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Możesz na prostokątny kawałek plastiku mający być chłodnicą nakleić drobna siateczkę. Gdzieś też widziałem jak ktoś nakleił kawałek materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Cześć! Mam to pokazane w moim wątku, tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=22621&start=165 i tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=22621&start=240 Mam nadzieję, że to pomoże, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Do Krzychu126 i pmroczko Serdeczne dzięki. Wykorzystam pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, czy jest gdzieś dostępny kit, do przeróbki kabiny Mercedesa actrosa na wersje wąską i z niska kabiną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 widziałem na E-bay'u do Peterbiltów, ale do Actrosa nie spotkałem - zoabcz na kfs, e-bay, i pare innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Jeśli o Actrosa chodzi to widziałem jedynie konwersję na MP4, żadnych krótkich kabin niestety. Będziesz musiał sam przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Szkoda, w sumie sa konwersje na CF'a, Serie P a mi zależało na Axora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Zrób CF to będzie ciekawy warsztat ;) a pewnie chcesz go do wanny czy do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmura Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 panowie mam pytanie ...zacząłem nowy model i nie tak poszło mi malowanie jak mogę usunąć farbę??farba to tamiya Na farby akrylowe tamiya, chromy fabryczne i pare innych farb bardzo dobry jest odplamiacz do tkanin na bazie aktywnego tlenu. Do pojemnika wlewasz bardzo ciepla wode (pol litra na przyklad) i wsypujesz 1 lyzeczke proszku odplamiacza. Farba znika w oczach. Potem ewentualnie przejechac palcem po tym co zostanie. Nie najlepiej radzi sobie to z emaliami i nie tyka lakierow (np. Powloki pod chromem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Poszukuję charakterystyki amortyzatora olejowego fotela kierowcy autobusu AUTOSAN H-9. Może ktoś zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pff, takich coraz mniej. Coraz więcej na złomie... Ciężko by znaleźć, mieszkam niedaleko zajezdni, ale "TAKICH TO MY NIE MIELI" hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Mam pytanie--- czy ktoś z Was próbował przerobić tę fabryczną skrzynię z opończą na zwykłą skrzynię bez plandeki? Jak to odciąć ? czy robić od podstaw boki ? Przymierzam się do Scanii 142H z HDS-em z tyłu Tak jest od frontu tak od wewnątrz co z tymi sznurkami--- zeszlifować na gładko? te elementy są do przedłużenia ramy , ale chyba będę musiał je przeciąć w połowie i dodać tyle ile wynosi szerokość ramy HDS-su Co o tym sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Nie robiłem tego nigdy, ale patrząc na zdjęcia nie podjąłbym się odcięcia plandeki. Burty są od środka gładkie czyli nawet jak odetniesz plandekę to i tak będziesz musiał tworzyć wnętrze, wolałbym stworzyć burty i wypełnić je deskami zamiast kombinować przy wnętrzu. Inną sprawą jest faktura drewna, nie wiem jak ją zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Można użyć deseczek balsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 O ile mnie wzrok nie myli, to burty nie są z desek, tylko z aluminiowych profili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 O ile mnie wzrok nie myli, to burty nie są z desek, tylko z aluminiowych profili Dokładnie. Obejrzałem sobie dziś kilka skrzyń w wozach i od wewnątrz są gładkie. Jedne miały podłogę alu, inne z płyt anty poślizgowych sklejkowych. Dlatego myślę że można spokojnie ciąć burty, wyszpachlować od środka a z zewnątrz dodać kilka pasków polistyrenu imitując przetłoczenia, oczywiście usuwając przedtem te imitacje linek Podłoga to już żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi