Robert Ostrowski Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Czy model Fudzimi Mig-21MF jest na tyle zły, że trzeba takich drastycznych prac aby z "Bis-a" zrobić "R-a" ? Jest na pewno dobry tylko nie do dostania ,dlatego myślę o bisie ze Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Czy model Fudzimi Mig-21MF jest na tyle zły, że trzeba takich drastycznych prac aby z "Bis-a" zrobić "R-a" ? Jest na pewno dobry tylko nie do dostania ,dlatego myślę o bisie ze Zvezdy. Wic polega na tym, że MF Fujimi ma te same wypraski co bis czy R ze stajni japońskiej firmy czyli zawsze mamy bisa. Różnica jedynie jest w artboxie no i R ma dodany zasobnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Uploaded with ImageShack.us Tak jak widzicie. Ten garb do MF a z QB jest plaskaty /płaski / nawet w stosunku do KP.Tak wyglada na oryginalnym KP. Druga próba to pozenienie statecznika Revell a i garbu z PF Fujimi.Tu na kadłubie z mydelniczek Mastercrafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 em-a przypasowałeś ten garb do zviezdy? Jak wygląda ten wariant, bo dawanie go do kadłuba Kp z wypukłymi liniami to trochę nie za bardzo. Chyba ze ktoś lubi te zabawy z ryciem lini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Nie, ale jutro spróbuje. Te próby powstały na szybko,dzisiaj, bo jak pisałem wczesniej w/g mnie najlepszy jest garb Condora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 w/g mnie najlepszy jest garb Condora. ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 MF i R Fudzimi ostatnio miały powrót na rynek krajowy. Jest jeszcze na rynku MiG-21 MF (ex. KP) pakowany przez Plastik który ma wgłębne linie podziału blach. Kopro i Mastercraft pokują oryginalny KP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Podsumowywując najlepszy inbox R-ki jest Condor lub fujimi z garbem aires/QB tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Osobiście uważam, że garb Condora wogóle nie pasuje do wersji R, która miała identyczny jak chociażby MFka. Ten z Condora bardziej podchodzi do Bisa, napewno nie do MFa czy Rki Aires/QB jest według mnie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Nie miałem zestawów R i Bis Condora w ręku ale ze zdjęć wnioskuję że kadłuby w obu są te same,więc wymiana garbu na QB .Plus tego R z Condora to zasobnik i anteny na końcach skrzydeł,bo z tego co się orientuję to w Fujimi nie ma tych anten. Mam UM z Condora i prezentuje się całkiem przyzwoicie siedzi niemalże idealnie w planach,linie wklęsłe,może nie aż tak finezyjne ale cena jest naprawdę niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Otworzyłem swoje pudełko "MiG-21 RF Peeping MiG" Fujimi (27025) i w środku znalazłem uniwersalne wypraski "bisa" z dodanym kontenerem typu SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Ha,bo to na zdjeciu to kadłub ktory wystepuje jako Mig-21-93, a takze w pudełku jako Bis. Mówie o wczesnym Condorze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Uploaded with ImageShack.us Condor w RV Resin Uploaded with ImageShack.us Condor u Gordona Uploaded with ImageShack.us Condor w WWP Uploaded with ImageShack.us QB w WWP Uploaded with ImageShack.us QB w RV Resin Zwróciliscie uwage na wiatrochron w RV Resin ? Te plany w ogóle mi ,,nie podchodzą,, zarówno 21 jak i Mig- 23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 "garb"Condora najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Jakies watpliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Jakies watpliwości ? tak zapytałem-stwierdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Stawiam na tytan (lub jakąś jego kompozycję).Wszystkie PF-y w Mińsku miały syrenki czerwone (przynajmniej do 1987 roku). Pozdrawiam Dops01 W najnowszym numerze Mini Repliki znajdziemy ciekawy artykuł "Pierwsze po II Wojnie Światowej polskie godła lotnicze! – fotografie z własnych zbiorów przedstawia Lechosław Musiałkowski", autor wspomina tam, że podział był 1 eskadra żółta syrenka, 2 eskadra czerwona syrenka. Sam tak też wyczytałem gdzie indziej, tylko gdzie to było... Warto zajrzeć nie tylko dla tej informacji, wspaniałe archiwalne zdjęcia którymi raczy nas autor od pewnego czasu w magazynie zadowolą także poznańskich miłośników szybkich Może ktoś z was natkną się na dwuczęściową owiewkę w 1/48, może ktoś ma jakimś cudem taką na zbyciu? Zestaw korekcyjny do MFa z CMK ma kabinę vacu. arek dzięki za odzew (nawet po takim czasie!). Poradziłem sobie domową chałupniczą robotą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Gdzie ten ptaszek, po rozwiązaniu Oleśnicy się podział? Ktoś wie? http://www.airplane-pictures.net/image88497.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Witam. Pytanko- pierścień wlotowy osłaniający stożek w F-13 ,UM ma inny odcień metalu- bardziej przypomina dysze wylotową - zrobiony jest ze stali czy z duraluminium?Jarekk - przypominam się odnośnie wykładu na temat anten ze szczególnym naciskiem na F-13. Tak się składa że to wcale nie elektron bo jest zabyt miękki i plastyczny. Pierścień jest wykonany z duralu anodowanego na twardo. Stąd ciemny kolor. (PN-PA-7T) Z elektronu jest wykonana płyta pulpitu na awionikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dops01 Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Jeśli mnie pamięć nie myli to żółte syrenki zaczęto malować w Mińsku na MiG-29. W każdym razie ostatni M odebrany z Mińska do Łasku (2005) miał syrenkę żółtą, a chyba raczej należał do 2 eskadry. Pozdrawiam. Dops01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Jeśli było , to nie bijcie.To wszystko przez te upały.Zdjęcia znalezione na brazylijskim forum. Pierwsze Bis 9805 z okresu służby w 41 plm, w nietypowej dla Bisów konfiguracji. Dugie -"Tygrysia "szparka podczas startu. Ot takie ciekawostki. Zastanawia mnie dlaczego Bis przy starcie ma klapy w położeniu schowanym ? A startuje na pewno , bo ma włączony dopalacz. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Powolne ukłony dla Fanów 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Prawdopodobnie dotyczy to prędkości oderwania. W tej konfiguracji z klapami osiągnięcie tej prędkości mogłoby nastąpić zbyt późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Dziwne wytłumaczenie. Na 21 opony chyba miały ograniczenie predkosci maksymalnej ,po której eksplodowały... Po za tym ,w tej konfiguracji starczyło by mu pasa ? Wiem ,wiem ma dopalacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Coś mi nie pasują te tłumaczenia, a te z rozerwaniem opony przy wersji imt nie mają sensu. Z drugiej strony to jest przecież BiS, a po włączeniu CzR mógł on wznosić się niemal pionowo, i osiągnięcie prędkości oderwania nie powinno być problemem.Mam pecha , bo nawet nie mam się kogo spytac z lotnictwa [ aktualnie ] Młodzież ,albo zna 21 z widzenia , albo nie osiągnęła w okresie szkolenia na 21 takiego poziomu aby latać w takich konfiguracjach. Mam nadzieję że dokopiemy się do jakliegoś sensownego wytłumaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Jak wróci z urlopu (2 tyg) to spytam się kolegi posiadającego 1 z latania na 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi