BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Ja Ja Volksvagen - tzn Humvee - w kolorkach dowolnych - już ktoś reklamę stosownych środków proponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 gulus O Matko, Puma, ten wygląda jak z filmu science fiction gdzie drastycznie obcięto budżet. Proszę bardzo całą(?) rodzinkę od lewej: pozorator czołgów, pozorator BRDMów, pozorator dział samobieżnych (w środku) i moim zdaniem pozorator wozów dowodzenia lub środków walki elektronicznej /tak mi się wydaje jako że w tej konfiguracji humvee pojawia się tylko i wyłącznie (na posiadanych 815 fotkach izraelskich humków) w towarzystwie innych pozoratorów lub na ćwiczeniach swój-obcy/ źródło: flick lub webshots - tematy Miluim - czyli ćwiczenia po hebrajsku ps - podoba mi się ten BRDM - ale nie wiem co ma na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witam Koledzy mam mały dylemacik.Myślę nad sanitarka w malowaniu pustynnym.Jaki wybrać kolor Pactry A96 Sandgelb czy A118 Us Gulf Armor Sand? Nie wiem jaki kolor będzie odpowiedni. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Moim zdaniem, a przynajmniej mojego wzornika, jeżeli będzie to samochód z z pierwszej wojny irackiej, z 1991 r to z pewnością Pactra A-25, a jeżeli z drugiej (OIF), to już raczej Model MASTER 4812, ale nie ma reguły.W tym czasie wystepowało przynajmniej kilka odcieni piaskowego, i to nie tylko na Humvee, ale równiez na cięższym sprzęcie. Podczas operacji OIF wystepuje tez sprzęt w typowym malowaniu NATO, albo w obu jednocześnie...Naprawy, remonty, fantazja, inwencja mechaników lub samych załóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witam. Mam nadzieje że w odpowiednim dziale piszę. Więc tak, poszukuję wszelakich zdjęć HUMVEE które są używane przez prywatne firmy ochroniarskie, lub prywatne organizację wojskowe(PMC) na przykład przez Blackwater Worldwide. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 Wojtek - piszesz w najodpowiedniejszym dziale Chociaż ja Ci wiele nie pomogę, znalazłem tylko dwa zdjęcia, a w zasadzie dwie wersje tego samego ujęcia (Irak): Niestety nie wiem, kto jest właścicielem tego Humvee EDIT: coś "w ten deseń" to mam jeszcze tylko M1114 UAH najemników z Afganistanu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź . Właśnie planuję zrobić pojazd należący do PMC najlepiej z Iraku a podstawą ma być M-1025 z Academy. Najlepiej jeszcze żeby był jak najmniej "tuningowany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 No to jak z Iraku i jak PMC to raczej ten z tymi fikuśnymi drzwiami z pierwszych zdjęć. Chociaż przeróbek byłoby oczywiście więcej niż tylko drzwi. Czyżbyś planował dioramkę z nowymi figurkami Trumpetera? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Yes of course . Chociaż na samym początku planowałem zrobić tylko dioramę z tymi figurkami a z pojazdem lepiej by wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Wojtek B. proszę bardzo. Pojazd należy do Blackwater. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Dzięki te zdjęcie już widziałem i z tego co szukałem jest tylko ono. Przydało by się więcej fotek tego pojazdu abo jego podobnych . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 To jest standardowy M1114 Up-armored Humvee z również standardową wieżą GPS/GPK (Gunner Protective Shield - tarcza przednia / Gunner Protective Kit - osłony boczne i tylna). Choć pojazd ma kilka zmian - zderzak, uchwyt na bocznej osłonie wieży (tez ze skrzynką amunicyjną). Zdjęć różnych M1114 mam bardzo dużo (zresztą nie tylko ja, Polak92 robi podobny model w projekcie), ale zdjęć tego konkretnego Humvee - nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Panowie, mam bardzo ważne pytanie: czy ktoś ma możliwość odstąpić, oczywicie za niewielką opłatą, przedni panel do Humvee, tzn. ten panel, na któtym znajdują się przednie reflektory. Może być z Italeri, a najlepiej z Academy. Może znajdzie się jakiś element po kasacji w magazynie modelarskim. Może byc pomalowany, nie musi zawierać samych reflektorów.Bardzo ważne dla modelarza! Litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 A może ktoś się skusi na zrobienie następcy HMMWV czyli M-ATV? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Jak dasz kółka i plany modelarskie to ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Jak bym miał plany to bym nie kusił na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Oni to robili na dość popularnym podwoziu (zapomniałem jakiej ciężarówki) więc pewnie plany gdzieś są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 M-ATV Szczerze mówiąc sylwetka tego pojazdu mi się nie podoba. Może i jest następcą, a co za tym idzie jest lepszy technicznie, jednak Hummer to Hummer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Po nieco ponad trzech miesiącach mamy 16 uczestników, 34 czynne lub zakończone warsztaty, 14 galerii: peter peter1410 BaldPuma 1 BaldPuma 2 BaldPuma 3 BaldPuma 4 Qdłaty 1 Qdłaty 2 Zderzak 1 Zderzak 2 Tysiuniek 1 Tysiuniek 2 Tysiuniek 3 kubisz Jak widać, ciągle w kilka osób kisimy się we własnym sosie. Szkoda, że póki co nie bardzo możemy przyciągnąć do projektu osoby sklejające na co dzień inne modele, niż Humvee. Może będzie lepiej, choć i tak jest całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Nie marudź Waszmości 51 tematów i 1344 posty od 24 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Tak właściwie to wcale nie marudzę. Mam przytulne podwóreczko, gdzie mogę pobawić się swoimi ulubionymi zabawkami i powymieniać wiadomości z podobnie zakręconymi kolegami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Pamiętaj, że mamy też bodajże 2 Humvee w warsztacie konkursowym, które może potem wrócą do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 mamy też bodajże 2 Humvee w warsztacie konkursowym No właśnie. Musimy się postarać. ;) "Oczy Projektu Grupowego" są zwrócone na nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 No właśnie. Musimy się postarać. ;) "Oczy Projektu Grupowego" są zwrócone na nas. Można powiedzieć, że reprezentujemy Projekt na arenie "zewnętrznej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Można się dołączyć? Jeśli tak to M1025 Academy 1:35 (malowanie hamerykańskie, niestety w modelu brak kalkomanii co nie znaczy zę model wyrzuce) i ruszam prawie zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi