Mikele Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Instrukcja Montex do kalkomanii do Mi-24 podaje, że to FS 34079. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Musze sie przejechac tam sam ale wydaje mi sie ze ten Mi-2 stoi obok wlasnie Mi-24 na malym wzgorku... kurcze albo ja tam dawno nie bylem alby ty Tazman bo Mi-24 od 2 lat stoi w Muzeum Wojska a wspominane Mi-2 w Forcie wiec nie moga stac obok siebie I tu sie mylisz bo Mi-24 i Mi-2 stoja na Powsinskiej... W Muzeum Wojska Polskiego stoi Mi-8... Przy gmachu na Alejach Jerozolimskich stoi Mi-2 (zapewne przemalowywany 1449), Mi-8 0614 i Mi-24 013. Pozostałe Mi-2 na Powsińskiej. Czyli tak jak pisał Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Posiadam, fabryczną farbę używaną do malowania śmiglaków i jest to RAL 6031. Zamowiłem taki kolor z mieszalnika i wyszło idealnie. Także szukałbym zamiennika tego RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Wielkie dzięki Mikele i smk_szkwal :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Witaj...ja swojego SW-4 malowałem PACTRĄ 29 z małym dodatkiem białej...i przyznam,że efekt jest ok ...tą samą farbę stosuje w swoich modelach CHAZEK...w swojej fabryce MIL-ów...POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 A ja mam pytanie z innej beczki. Ma ktoś z Was zdjęcia celowników z wersji URN i URP-G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarS84 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Może to będzie pomocne: http://www.helicopter-database.de/open.photo.php?idphoto=5089 Jest to chyba PKW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 http://www.helicopter-database.de/open.photo.php?idphoto=5089To ja przy okazji mam pytanie do techników: w jakim celu zastosowano regulację napięcia prawej i lewej prądnicy widoczną na zdjęciu? Po co to zmieniać i czy nie stosowano regulatorów napięcia aby utrzymać je na stałym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Ma moze ktos zdjecia dodatkowego agregatu i silnika wciagarki znajdujacej sie wewnatrz smiglowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 OOOOOO .......JAAAA NIE MAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Ty wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 A moze zwyczajnie napisz do LPRu... Moze maja jeszcze ten znak w jakims pliku graficznym badz zdjecia w swoich zasobach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 do kolegi Tazmana - znalazłem gościa co ma Mi-2 w starym malowaniu na podwórku i mam juz fotki i kolejne zapytanie jak tam idą prace nad renowacja Mi-2 1449 - bo swego czasu kolega sie tam cos udzielał? Udzielalem to troche za duzo powiedziane, pomagalem troche przy godle... Smiglo stoi pomalowane w podstawowe barwy ale na reszte jak narazie zabraklo funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Od jutra w Dęblinie jako zabytek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Takie pytanie o Mi-2URN 3226: Nie ma go w tym spisie: https://gdziewojsko.wordpress.com/listy/mi-2 Przeoczenie, zmieniano mu numer czy jakaś inna przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Ja znalazłem w sieci rok produkcji 73 n/b 3226 i n/s 563226123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Mi-2 Bażant (?) - Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie 05.10.2008 ....... Pozdr. Pawel Fotki "rolnika" spoko, sam zresztą widziałem go w MLP w tym roku. Ale potrzebne są rysunki zarówno interior(i fotki) i exterior. No i może jakiś wykaz wyprodukowanych Mi-2R rolniczych, nr fabr. rejestracji itp oczywiscie najlepiej z polskimi rejestracjami SP-..... Wiadomo, że nie da rady wszystkich bo wypuszczono ich ok. 350szt. Aha, no i błędnie chyba podany jest opis bo Mi-2 Bażant to była wersja rozpoznawcza dla wojska Mi-2RO a rolniczy był Mi-2R. Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 Może nie całkiem w temacie, ale jak Ktoś ma kontakty w Czechach to polecam monografię Mi-2 https://www.booktook.cz/p/viceucelovy-vrtulnik-mi-2/ Warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 28 Września 2019 Share Napisano 28 Września 2019 Mi-2 z Homieĺ Regional Museum of Military Glory - przy okazji wizyty w Białoruskim mieście Homel trafiłem na taką perełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi2 Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 Mi-2 ze zbiorów Muzeum Ratownictwa w Krakowie, na wystawie w Tomaszowicach, jest też Kania. http://muzeumratownictwa.pl/eksponaty-lotnicze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca Witam Chciałbym zbudować Mi-2 Straży Granicznej i już utknąłem na samym początku. Od tygodnia przeszukuję pana google i nie mogę znaleźć ani jednego zdjęcia wnętrza Mi-2 Straży Granicznej. Kalkomanie mam z Techmodu do egzemplarza SN-02XP. Czy był demontowany fotel z tyłu jak w Kani i był wstawiony stolik ze sprzętem? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi